Bejelentkezés: Regisztráció Elfelejtett jelszó
A szerző legújabb cikkei:
Kárpát-medencei Borközpont épül Budafokon
70 év után régi pompájában a Román Csarnok
Egy Zsolnay- és egy Herendi-díszkút néz szembe egymással az új József nádor téren
Az Év Irodája 2017 Verseny díjazottjait ünnepeltük
2018-ban átadásra kerülő extravagáns épületek a nagyvilágból
Európai színvonalú táncművészeti oktatási központot adtak át az Amerikai úton
A Futureal három projektje a Well minősítési rendszernek megfelelő első európai példák
Épületeink értékmegőrzése nyomában
Az egykori remízben talált menő új irodára az ACG reklámügynökség
A hamburgi AIT Award 2018 díj finalistái között a 3h és a Váncza Művek
Áttekintés: Budai fejlesztések 2017-2018-ban
A felújítás alatt álló M3-as metró állomásainak új látványtervei
Címkék: fenntartható építészet, Safdie Architects, Kína, Sky Conservatory, Raffles City


250 m magasan fekvő gigantikus üvegház landol 3 torony tetején Kínában
A fenntarthatóság ikonja Kínában
Java 2018. január 30.      
A Sky Conservatory a Safdie Architects tervezte Raffles City világon egyedülálló, új színfoltja. Az építés helyszíne Csungking városában, két folyó találkozásánál található. Látványos eleme a tornyok tetején elnyúló 280 méter hosszú zárt üveghíd.

A beruházás során elkészül egy pódiumépület, amely 200 000 m2-nyi kiskereskedelmi területet foglal magában. Mi ezt a gigantikus nagyságrendet el sem tudjuk képzelni illetve, ha belegondolunk, néhány hazai adat birtokában talán már felmérhetjük a méreteket. Három Aréna Plazát kellene egybegyúrni ahhoz, hogy ezt a kínai épületet megkapjuk. Az ingatlanegyüttes olyan formát ölt, mintha egy vízen úszó békés vitorlást jelenítene meg, így valójában egy ázsiai hajó modern ábrázolásának is tekinthetjük. A pódiumépületben nem csak pláza nyílik, hanem mindjárt ide integrálnak egy metró-, busz- és komppályaudvart is. A közpark és a pódiumház fölött kialakítandó privát kertek pedig valódi zöldet csempésznek a kompozícióba, ami a fenntarthatóság egyik alapkritériuma.

A négyszintes pláza mellett a tornyokban lakó-, iroda- és hotelfunkció kap helyet. A projekt hangsúlyozottan a fenntartható nagyvárosi élet új modelljét kínálja igényes közösségi zónákkal, szolgáltatásokkal, valamint világos, zöld és nyitott terekkel. 2017 decemberében egy rendkívül látványos kivitelezési fázishoz érkeztek az építők, hiszen odafent a magasban a helyére emelték a 280 méter hosszú ún. Sky Conservatory egyik elemét, amely egy gigantikus hídstruktúraként négy toronyházat fog összekötni. A földtől mintegy 250 méter magasban függesztették fel az egyes tornyokra. A gigantikus üvegházat különleges mérnöki munka eredményeképp sikerült a helyére emelni, hiszen az épületrész 10 000 m2-es területtel rendelkezik.

Ebben a hosszan elnyúló üvegházban vagy télikertben egy kilátó, egy medence, egy sétatér és éttermek kapnak helyet, felejthetetlen kilátást kínálva a város különböző pontjaira, de ezzel a páratlan megoldással a négy különálló épületet is összekötötték.  A Safdie Architects közzétett egy videót, amelyben a hatalmas ingatlanfejlesztés kivitelezési folyamatát dokumentálták Délnyugat-Kínában. A 280 m hosszú fedett híd egyik elemét emelték a magasba.


Forrás: Realista.hu
Fotók: Safdiearchitects.com

Üzenet a szerzőnek Cikk küldése Nyomtatás Vissza a lap tetejére
Kérjük értékelje a cikket:    -2:   -1:   1:   2:      Összesen: -2 (1 szavazatból)
Hozzászólások: (Csak teljes jogú tagok szólhatnak hozzá a cikkekhez!)
Eddig még nem érkezett hozzászólás.
OK


Velux
Austrotherm
Austrotherm
Archmaaik

Médiaajánlat | Impresszum   TervLap ©