Födelmesi Tamás | 2018. február 16.
     
A Kiczera-hegy lejtőjén találhatók azok az apartmanok, amelyek a Beszkidek gyönyörű erdei és hegyi patakjai között helyezkednek el.

Wisła központjától kb. 4 km-re található ez az épület. Az apartmanok kizárólag fából készültek, és a belső terek díszítését is igyekeztek természetes anyagokból kialakítani. Az épületben fellelhető természetes anyagok harmóniát képeznek a finom szövetekkel és a fával.

Minden apartman reprezentatív és hatalmas ablakokkal rendelkezik, ahonnan csodálatos kilátás nyílik az őt körülvevő természeti értékekre. Ezenkívül a tervezők az apartmanok többségében gondoltak a tágas teraszokra is.
Az apartmanok területe az átlagosnál nagyobb alapterülettel rendelkezik, így nyújt kényelmes életteret az itt megpihenni vágyók számára.

Az utakat kőburkolattal fedték le, a lépcsők pedig óriási kőzetblokkokból készültek, így teremtve az épületben kortárs belső enteriőrt csupán természetes anyagok alkalmazásával.
A tervező csapat sokat dolgozott azon, hogy az épület hogyan viselkedhet ebben a környezetben, és igény esetén miként tud az épület parazita módon tovább bővülni, vagy új egységként megjelenni a tájban.

Építészek: Łukasz Brandys (vezető tervező), Tomasz Złoczowski, Sławomir Sobeczko, Joanna Brandys
Helyszín: Wisła, Lengyelország
Építés éve: 2016

Forrás: Brand'ysDesign,  ArchDaily

A szerző legújabb cikkei:
Passzívház a Fekete-erdőből
Kínai történelmi ház renoválása
Modern villa Izraelben
Kockaház (kádárkocka) tervgyűjtési felhívás
Játékos terek Erdélyben
Helyi anyagokból épült orvoslak
Teleszkópos borászat
Családi ház kőpengék között
Panelrekonstrukció Szlovákiában
Barlangfürdő történelmi színtéren
Medence a tetőn
Fürdő rejtőzhet Thessaloniki főtere aláKérjük értékelje a cikket:    -2:   -1:   1:   2:      Összesen: 4 (4 szavazatból)