hír Gáva Attila Modern Városok Program Nyíregyháza Ökocentrum Pangea

Elérte legmagasabb pontját az új nyíregyházi ökoszálló


Java | 2018.02.21
A hotelfejlesztés része a sikeres Modern Városok programnak, s várhatóan határidő előtt, már nyár elejére elkészül. Az egyedülálló ökocentrum Gáva Attila koncepciója alapján valósul meg.

A tavaly szeptemberben megkezdett fejlesztésben az állatkert melletti háromszintes, 38 szobás hotelt, valamint oktató- és konferenciaközpontot is kialakítanak a 1,643 milliárd forintos nagyberuházás keretein belül. A szálloda, ahogy a neve is utal rá, ökológiai és földtörténeti élményt nyújt majd az idelátogató vendégeknek.

A hallba belépve egy impozáns, különleges életfával találkozhatunk. Ez a hatalmas életfa arra hivatott, hogy egyedülálló módon mutassa be a térség egykori és mai élővilágát. Mintegy 400 állatot faragnak ki itt összesen. Az életfa négy oldala a négy évszakot jeleníti meg, a csúcspont pedig elér egészen az emeleti szobákig. A szálláshelyek is egyedi kialakítást kapnak – minden szoba más-más állatot reprezentál és ezzel összhangban tükrözi a jellegzetes belső hangulatot. Jelenleg a gépészeti munkák, illetve a nyílászárók elhelyezése zajlik, az egyéb belső munkálatok után következik majd a díszítés is. Nyíregyházán az országban egyedülálló módon eddig is működött állatkerti szálláshely, azonban a 18 vendégszobával és 60 férőhelyes diákszállóval felszerelt Hotel Dzsungelt mára kinőtte a sűrű vendégforgalom.

Az új Pangea Ökocentrumot három szinten, összesen nettó 2618 négyzetméteres alapterületen, egy 100 fős konferenciateremmel alakítják ki Sóstógyógyfürdő mellett, kiváló panorámával. A hotel 80 főnek fog szállást biztosítani.

Videó itt.
Képek forrása: Magyar Építők
Forrás: SzabolcsOnline

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások