hír tervek Budapest Aeroport Zrt. Cargo City Handling kiemelt beruházás parkolóház

Megkapta az engedélyt a multifunkcionális parkolóház építésére is a Budapest Airport


Java | 2018.03.19
A Budapest Airport megkapta az ütemezett építési engedélyt az új parkolóház építésére, valamint az új Cargo City Handling raktár és iroda épület építésére. A Budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér, a fejlesztéséhez kapcsolódó, nemzetgazdasági szempontból kiemelt beruházásként kapta meg az építési engedélyt.

A Budapest Airport Zrt. még 2003-ban hirdetett meghívásos tervezési pályázatot „Multifunkciós parkolóház a Ferihegyi Repülőtér 2 termináljának közúti előterén” címmel, melyet 2004-ben a beérkezett pályázatok közül a 4-es sorszámú pályamű nyert meg. A nyertes pályázó a közzétett zárójelentés szerint Patonai Dénes DLA, Stocker György, Bánsági Szilvia, Projekt Stúdió 5. Kft. és munkatársai (Nagy Bence, Garancsy András, Komm Péter, Váradi Tamás, Borsós Ferenc, Csunderlik Ágnes, Pesti József, Szente Zoltán) 7,5 milliós díjazásban részesültek.
A Tervlap.hu információi szerint NEM a 14 évvel ezelőtti pályázat nyertes terve valósul meg, a reptér üzemeltetője újabb terveket készíttetett.
Továbbá 2018. március 13-án a Budapest Airport megkapta az ütemezett engedélyt az új Cargo City Handling raktár- és irodaépület építésére, valamint abban 3 db gépészeti felvonóberendezés létesítésére, és a kapcsolódó épületekre.

Forrás: airportal.hu; Budapest Airport

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások