Bejelentkezés: Regisztráció Elfelejtett jelszó
A szerző legújabb cikkei:
A Magyar Műszaki Múzeum és a Közlekedési Múzeum külön élete
3,4 milliárdos kastély- és műemlékfejlesztési program indul a világörökségi Tokaj Hegyalján
Amszterdami daruba álmodott luxus apartman
Az ABB új innovációs és oktatási kampuszt épít Ausztriában
A szegedi Fül-Orr-Gégészeti Klinika a régió legmodernebb intézményévé lép elő 2020-ra
Idén először hazai hidak versenye! Te is szavazhatsz április 30-ig!
A béke tornya épül a szlovén Kopernél
Megnyílt a Ludovika Campus a test és lélek épülésére
A sárga-tenger-parti szinteltolásos lakótorony hatalmas kapujával elképesztő látványt nyújt
Gran Cancun nevű óceántisztító ökosziget mentheti meg a Karib-tenger ökoszisztémáját
2021-re megújul a Veszprémi Petőfi Színház és környezete
Máriaremetén 5,5 milliárd forintos uszodakomplexum fejlesztése kezdődik
Címkék: Clark, Antony Gall, Bara Ákos


Anthony Gall új butikhotelje, a Hotel Clark
Java 2018. április 4.      
A csodálatos panorámával rendelkező, Continental Grouphoz tartozó butikhotelt a Clark Ádám téren az idén Ybl díjjal elismert építész, Anthony Gall és irodája tervezte. A kezdeti, 2010-es tervek óta sokat változott az íves alaprajzi formájú épület. Az átadott hotel belső tereit is a visszafogott igényesség jellemzi.

A II. Világháborúban súlyosan megsérült, és nagyrészt elbontott, Ybl Mikós tervezte Budai Takarékpénztár épülete helyén csak 1949-ben alakították ki a ma is jól működő, ismert körforgalmat, de az eredeti épület egykori maradványai nem tűntek el nyomtalanul. Megmaradtak az egykori udvari árkádok, és ezek alatt üzemelt sok éven át a kedvelt Lánchíd presszó. Az utolsó pillérek a 90-es években tűntek el végleg. Anthony Gall egy visszafogott, csak az ablakok nyílásai által tagolt homlokzatú épületet valósított meg a félköríves telekre. Az épület végül sötétlilás Ivanka látszóbeton borítást kapott.

A tekintélyt parancsoló, hatalmas geometrikus-oroszlános kapun átjutva, azonnal Ungár Fanni meglepő és mutatós PEAK dizájnlámpáival találkozunk az elegáns lobbyban, amely az art deco stílusjegyeit mutatja. A recepció pultjai mögött fellelhető régi fényképekről felismerhetők az Ybl-féle oszlopok, ezeket bontás után a Kiscelli Múzeumban őrizték, majd visszakerültek az új hotelbe. De nem ez az egyetlen régmúltat idéző ereklye, mely az egykori időkről mesél: Szőke Gábor Miklós oroszlán szobrán át a helyiek által oly jól ismert plakettekig – mind a változatos történelmi múltról mond nekünk mesét. A hotel 86 db szobát foglal magában négy különböző kategóriában, s az egységes dizájn és szolgáltatások mellett a döntő különbséget kizárólag a panoráma adja. A Dunára néző szobákból nem mindennapi látvány tárul a szállóvendégek szeme elé: a szinte az ablak alatt kezdődő Lánchídra, a hömpölygő Dunára, de még a Szent István-bazilikára is elképesztő kilátás nyílik. A Deluxe szobák teraszairól, sőt még a fürdőkádból is csodálhatjuk Budapest magával ragadó, gyönyörű látványát. A szobák és a hotel belső tereinek kialakítása Bara Ákos építész terveit dicséri. A legérdekesebb elem az első emeleti, a lobbyt és az éttermet elválasztó, üveglamellákkal határolt folyosó. Az üveg felületek tükröződéseinek és transzparenciájának játékossága izgalmas látványt eredményez, amit az élő növényekből álló zöldfal is feldob. A mai korszerű hotelek, így a butikhotel is rendelkezik jól felszerelt konditeremmel és szaunával.

A hotel kívül-belül visszafogott és modernül elegáns, és a környező házak léptékét tartva nem telepszik rá környezete történelmi örökségére.

Fotók: Csudai Sándor / WeLoveBudapest

Forrás: WeLoveBudapest

Üzenet a szerzőnek Cikk küldése Nyomtatás Vissza a lap tetejére
Kérjük értékelje a cikket:    -2:   -1:   1:   2:      Összesen: 3 (2 szavazatból)
Hozzászólások: (Csak teljes jogú tagok szólhatnak hozzá a cikkekhez!)
Eddig még nem érkezett hozzászólás.
OK


Velux
Austrotherm
Austrotherm
Archmaaik

Médiaajánlat | Impresszum   TervLap ©