Bejelentkezés: Regisztráció Elfelejtett jelszó
A szerző legújabb cikkei:
„Minden építés alapja” – pályázat építészek és egyetemi hallgatók részére
Megújuló magyar műemlékek a Kárpát-medencében – konferencia április 12-13-án
Bachman Gábor építész tervezőművész kapta idén Ferencváros József Attila-díját
"Mesepedagógia" oldhatja meg a szakemberhiányt?
Elkészült a Nyíregyházi Állatpark látogatócentruma
Helyi aktív építészet – kiállításmegnyitó a MODEM-ben Debrecenben, március 29-én
Hogyan működik majd az IKVA portál?
Látványos dizájnnal jelenik meg Magyarország a Lipcsei Könyvvásáron
Élőmunka helyett előregyártott falak és födémek
Holnap kezdődik 10. Budapesti Építészeti Filmnapok
Szabadtéri fotókiállítás nyílik szerdán a százéves fennállását ünneplő Hadtörténeti Intézet és Múzeumról
Kiállítás nyílik a „Székesfehérvár történeti központja” pályázat anyagából a MÉSZ székházban
Címkék: Szegedi Ifjúsági Centrum, Szeged, Market, alapkő


Letették a Szegedi Ifjúsági Centrum alapkövét
d.adel 2018. április 10.      
Letették hétfőn a Szegedi Ifjúsági Centrum alapkövét. A létesítmény sportpályáknak, szabadtéri színpadoknak, rendezvénycsarnoknak és játszótereknek ad majd helyet.

Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke az ünnepségen elmondta, az elmúlt években több mint ezer pálya épült, és ugyanennyit újítottak fel az országban. Úgy fogalmazott, a szövetség elnökeként büszke arra, hogy az igazolt labdarúgók száma 50 ezerről 250 ezerre emelkedett. Ezért sem tartja feleslegesnek a pályák építését, hiszen azok az igazi tömegsportot is szolgálják – tette hozzá.

A közvetve a Mol-Pick Szegedet is tulajdonosként irányító üzletember azt kívánta, a szegedi futball kapaszkodjon föl a szegedi kézilabda szintjére. Mint mondta, a szegedi labdarúgás múltja alapján ez nem reménytelen elvárás.
Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyéspüspök felidézte, hogy tíz évvel ezelőtt a Szeged-Csanádi Egyházmegye létrehozta a Grosics Akadémiát Gyulán, ahol két nagy köznevelési intézménye is működik. Néhány évvel később az egyházmegye átvette a szegedi NB III-as labdarúgócsapatot, amely feljutott az NB II-be, de a csongrádi megyeszékhelyen nem volt olyan pálya, amely alkalmas lenne ilyen mérkőzések megrendezésére. Ezért a csapat elköltözött Gyulára, amíg Szegeden nem lesz megfelelő infrastruktúra – mondta a püspök.

Gyermek és ifjúságvédelmi feladatainak ellátásához az egyházmegye tulajdonába került az egykori Napfény Kemping, ehhez vásárolt önkormányzati és magántulajdonú területeket, ahol felépül a Szegedi Ifjúsági Centrum.
A központ az egyházmegye által ellátott négyezer állami gondozott gyermek, valamint a saját fenntartású köznevelési intézményeiben tanuló 11 ezer diák szabadidős, kulturális és sportrendezvényeinek szolgál majd helyszínül.

Germán Géza, a szeged-csanádi egyházmegye főépítésze elmondta, a 10 hektáros területen UEFA 4-es előírásoknak megfelelő, 8 ezer férőhelyes stadion épül. A felnőtt és utánpótláscsapatokat három hibrid, fűtött edzőpálya szolgálja majd. Épül egy szabvány kézilabdapálya méretű rendezvénycsarnok, három teniszpálya, egy napvitorlával védett grundfoci pálya, gyermek és felnőtt játszótér, valamint kialakítanak a sportolókat kiszolgáló öltözőket, továbbá szabadtéri színpadokat, és a kempinghez tartozó 45 szobás, 90 férőhelyes egykori szállóépületet is felújítják.

A Market Zrt. kivitelezésében épülő központot a tervek szerint jövő tavasszal adják át.

(MTI)
Fotó: Rosta Tibor, MTI

Üzenet a szerzőnek Cikk küldése Nyomtatás Vissza a lap tetejére
Kérjük értékelje a cikket:    -2:   -1:   1:   2:     
Hozzászólások: (Csak teljes jogú tagok szólhatnak hozzá a cikkekhez!)
Eddig még nem érkezett hozzászólás.
OK


Velux
Austrotherm
Austrotherm
Archmaaik

Médiaajánlat | Impresszum   TervLap ©