sebesp | 2018.04.13
Akár teljes felszereléssel együtt becsúszhat a vendég a szobájába ebben a hotelben, melyet BIG tervezett Svájcba.

A Bjarke Ingels csoport bemutatta annak a svájci új szálloda terveit, amely a festői Valloue de Joux meredek hegyoldalába fog beágyazódni. Az Audemars Piguet luxus órákat gyártó cég számára tervezett "Hôtel des Horlogers" a cég – szintén a BIG tervei alapján megvalósuló – múzeuma mellett épül fel. A hotel dizájn alapgondolata öt cikk-cakkban összefonódó tömeg, amelyekben szállodai szobákat lesznek, es egy enyhén lejtős külső pályával lesznek összekapcsolva, ami közvetlenül a múzeumhoz, valamint a régió sípályáihoz vezet.

A Bjarke Ingels Group által a CCHE helyi irodával közösen tervezett az audemars piguet "hôtel des horlogers" mintegy 50 szobát tartalmaz. Belül folyamatos, lejtős folyosó köti össze a szobákat, megkönnyítve a látogatók és a szolgáltatások forgalmát. Az épületben két étterem, egy bár, egy spa és egy konferenciaközpont kap helyet, amelyek a ferde tetősíkok alatt helyezkednek el, és a napfény és a kilátás felé fordulnak.

A tervezőcsapat szerint a vendégek a szálloda tetőjén végigcsúszva juthatnak el arra a sível járható ösvényre, amelyről közvetlen hozzáférés biztosított a szomszédos pályákra. A tervek szerint a – már építés alatt álló – szálloda 2020-ra nyílik meg a nagyközönség előtt.

Forrás: www.ukconstructionweek.com

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások