Java | 2018.04.22
A belga befektető, az Atenor 2008 óta van jelen Magyarországon, és heteken belül elindítja a kéthektáros telken épülő, négy irodaházból álló, összesen 72 000 négyzetméternyi legújabb projektjét. A trendi és modern irodapark a Vikár és Lukács Építészstúdió Kft. tervei alapján valósul meg. Az első épületet várhatóan 2019 második felében adják át.

Borbély Zoltán, az Atenor Hungary vezetője is megemlítette, hogy Józsefváros valójában egy kis-Budapest, vagyis a „város a városban” elvei alapján a kerületben szinte minden megtalálható, ami a fővárost jellemzi, legyen az kulturális intézmény, szolgáltatás, lakónegyed. A VIII. kerületben épült a Corvin negyed, a Magdolna negyed, a Ludovika Campus, és Józsefvárost egyébként is három körút szeli át, a metróvonalak sűrűn hálózzák be, vagyis ezerarcú, látványosan fejlődő kerületről beszélünk, és ehhez az értéknövekedéshez az új ingatlanfejlesztés magas minőségű munkahelyekkel járul hozzá.

Püschl Nikolett, az Atenor bérbeadási vezetője hangsúlyozta, az épülő ingatlanok az Aréna Mall Bevásárlóközpont közelében helyezkednek el, az új területen a házon belüli szolgáltatások köre, a közösségi, rekreációs terek is meghatározó szerepet töltenek be. A 20 000 m2-es első „fecske”, az A épület kivitelezése heteken belül elkezdődik, és várhatóan 2019 harmadik negyedévében adják át. Minden egyes irodaház nyolc iroda- és két mélygarázs szinttel rendelkezik majd, a földszinten pedig a szolgáltató egységek kapnak helyet. Az A és D épületben több mag köré csoportosítva szintenként 2500 m2-nyi terület áll a bérlők rendelkezésére, vagyis könnyen alakítható irodákról beszélhetünk. A B és C irodaházakban szintenként 3800 m2-nyi munkahelyet alakítanak ki, sőt, a 6-8. emeleteken hatalmas és exkluzív 400 m2-es teraszokat is igénybe lehet venni.

A jövő generációjának tervezték az épületeket, ahol fontos szerep jut a változatosságnak is. Az irodák mellett mindegyikben helyet kap egy-egy vendéglátó egység, bankfiók, gyógyszertár, valamint egészségügyi központ. A cél az volt, hogy az épületek mikrokörnyezetében legyenek elérhetőek azok az alapszolgáltatások, amelyekre egy-egy irodabérlőnek, illetve a városrészben élőknek is szüksége van.

Az Atenor 100 éves múlttal rendelkező, Belgiumban alapított vállalat, amely 30 éve sikeres ingatlanfejlesztő. Hazai leányvállalata,az Atenor Group Hungary Kft. a nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a 2016-os üzleti évben 442,51 millió forint értékesítésből származó nettó árbevételt ért el, ami 221,82 millió forintos növekedést jelent a megelőző évhez képest.

Fotók: Atenor
Forrás: BudapestMa

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások