Java | 2018.05.17
Egy évvel az alapkőletétel után a beruházó Property Market közleményében bejelentette, hogy a BudaPart Gate irodaház, valamint a BudaPart Otthonok ’A’ és ’C ’épülete mellett két újabb épület, a ’B’ és ’D’ lakóház építése is megkezdődött. A projekt első ütemében öt épület kivitelezése zajlik összesen 124 000 négyzetméteren.

A BudaPart Otthonok keretében az „A” és „C” épületek várható átadása a 2019 év első negyedévében várható (első ütem), míg a ’B’ és ’D’ épületek, valamint a BudaPart Gate irodaház az év utolsó negyedévben valósul meg (második ütem).

„Nagy örömünkre szolgál, hogy az újabb két lakóépület kivitelezésének elindításával újabb fontos mérföldkőhöz érkeztünk a BudaPart életében. A beruházás első ütemének teljes költségvetése több, mint 50 milliárd forint. Nem csak épületeket építünk, de komplett infrastruktúrát is,beleértve a parkosítást, a teljes belső közlekedési rendszer fejlesztését, valamint a Dombóvár úti csomópont és a gyalogos aluljáró átépítését.” – mondta el a beruházás első ütemével kapcsolatban Árendás Gergely, a Property Market Ingatlanfejlesztő Kft. ügyvezetője.

A BudaParton a legújabb nemzetközi trendek alapján jelenleg összesen 635 lakás épül, amelyek tágas belső, benapozásra alkalmas terekkel és nagy belmagassággal valósulnak meg, s a legtöbbjük csodaszép dunai panorámával dicsekedhet. A kapós otthonok közel 70%-a máris vevőre talált.

A BudaPart főterének kapujában folyamatosan emelkedik a BudaPart Gate LEED-Gold minősítéses irodaépülete, amely 19 296 m2-nyi bérbe adható területtel rendelkezik. Az optimális benapozású terek szintenként 2 400 m2-es alapterületűek, amelyek belső terei mobilan alakíthatók a bérlők egyéni igényei szerint. A beruházó célja, hogy az irodák és lakások mellett a 21. századi igények szerinti kreatív életterek valódi baráti közösségé formálják az itt élő, dolgozó embereket. A komplex fejlesztésnek köszönhetően a szolgáltatások széles választéka már a beköltözés pillanatától a tulajdonosok rendelkezésre áll, mint a szupermarket, bank, szépségszalon, étterem, kávézó, cukrászda, óvoda és fitneszterem. A hívogató, tiszta levegőjű zöld parkok a fenntarthatóság elvei szerint fokozott figyelmet kapnak, ahová közel 1 370 fát és 1000 m2-nyi cserjét ültetnek, valamint 21 200 m2-en gyepesítenek.
A 2018-as Portfolio Lakás Konferencia keretein belül díjazták a főváros lakóingatlan-fejlesztéseit. Többezer olvasó szavazata alapján 2018-ban „A 100 lakásosnál nagyobb budai projekt” díj nyertese a BudaPart lett.

A projekt végére 15 lakó- és 14 irodaház, szálloda, éttermek és üzletek állnak majd, amelyek körül 20 hektáron parkok, korosztályos játszóterek, kutyafuttató, bicikliút és sportpályák is létesülnek.

Forrás: BudaPart

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások