hír

Harc indult a MÉSZ elnökségéért


Csépé | 2012.01.17
Vádaskodástól sem mentes harc alakult a MÉSZ elnöki székéért folyó választási küzdelemben. A Sáros László elnökjelölt nevével fémjelzett csoport szerint a "MÉSZ működésének törvényes és szabályos volta az utóbbi években jelentősen megromlott."

Az interneten aláírást gyűjtő csoport kifogásolja a tisztújítás csúszását és annak helyszínét is (ezért későbbi megrendezést követelnek), valamint, hogy a májusban módosított alapszabályt csak januárban ismerhették meg. A valaha 1100 tagú, mára ennek felére olvadt MÉSZ tisztújító közgyűlése január 20-án a parlamentben lesz.
A vádakra Kálmán Ernő jelenlegi elnök így reagált:

Tisztelt Aláíró Építész Kollégák!

A felhívást olvasva először nagyon meglepődtem, hogy ilyen véleménnyel vagytok a MÉSZ-ről és munkámról. Nem esett jól. A MÉSZ az elmúlt négy évben 91 kiállítást és 81 konferenciát rendezett, működött közre. De azután elgondolkoztam és arra jutottam, hogy éppen ellenkező a helyzet. Mégis csak jól dolgozhattunk, ha a MÉSZ ázsiója ilyen magasra emelkedett, s ennyire fontos lett így az elnökválasztás közeledtével!

A közgyűlésre mind a 624 tagunk neve le van adva, így mindenki bejutása biztosított, akik el kívánnak jönni, de minthogy a parlament vendégei vagyunk, a résztvevő személyek számát időben, azaz két nappal előtte január 18-ig meg kell adnunk. A közgyűlés helyéről és idejéről a MÉSZ elnöksége döntött.

A jogi felvetéseitek tájékozatlanságról tanúskodnak. Ezekre majd reflektálnak az erre illetékesek.

Mellékelem beszámolómat, mely honlapunkon is megtalálható.

Üdvözlettel
Kálmán Ernő DLA

(Update:)

Szerkesztőségünket kérték a korábbi évek MÉSZ elnökségi beszámolóinak közzétételére:

http://www.meszorg.hu/index.php?id=1161

 

Szerkesztőségünkhöz eljuttatott legfrissebb információ:

Elhalasztották a MÉSZ tisztújítását

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások