hír

Fölavatták a Hagymatikumot

Makó - Fölavatták a tíz medencével, közel 4 milliárd forintból megépült makói Hagymatikumot.


iStvan | 2012.01.20
Az ünnepségen elhangzott, a város tovább akarja bővíteni a fürdőt, a Magyar Turizmus Zrt. pedig segít abban, hogy a lehető legtöbb helyre eljusson a létesítmény híre.

Tavaly nyáron szomorú tűzeset szakította félbe egy kis időre a Makói Gyógyfürdő új épületének építési munkáit. De most örömmel jelenthetjük be, hogy ma (2012.01.20-án) átadásra került a Hagymatikum névre keresztelt rekreációs objektum. (szerk.)
További támogatást, jó szándékú javaslatokat, ötleteket kért a makóiaktól a városi turizmus fejlesztéséhez Buzás Péter polgármester a Makói Hagymatikum Fürdő pénteki avatásán.

Az ünnepséget az új létesítmény előtti téren tartották, most is nagyon sokan eljöttek. A polgármester a beruházás minden résztvevőjének köszönetet mondott. Külön megemlékezett Makovecz Imréről, az épület megálmodójáról, egyik tervezőjéről. A közel 4 milliárd forintból megépített, 470 parkolóhellyel tervezett új fürdő most 100 embernek ad munkát. Azt várják tőle, hogy a vendégeket a városba hozza, és további 4-600 munkahelyet hozzon létre, a fürdőlátogatókat kiszolgáló vállalkozások révén.
A fürdőzők számára délután négykor nyílt meg a Hagymatikum. A főbejárat előtti téren az üzemeltető meglepetéssel várta az érdeklődőket. Az egész napos felnőtt belépőjegy hétköznap 2200 forintba, hét végén 2400-ba kerül, Makó-kártyával viszont féláron lehet bemenni.
Szerkesztő: Bakos András - Délvilág napilap - 2012.01.20. 15:06

Források:

Teljes cikk a Délvilág.hu-n.

Richpoi .

A fürdő honlapja.

Fotók: tervlap.hu

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások