Bejelentkezés: Regisztráció Elfelejtett jelszó
A szerző legújabb cikkei:
Új fővárosa lesz Kínának?
Gigantikus Andrássy Emlékmúzeum nyílik a budai Fő utcában
Megnyílt a Hotel Clark
Kiírták a tendert a 3-as metró meghosszabbítására
Új Tisza-híd épül Szolnok mellett
Eldőlt! Az Etele térig 8,6 milliárdból épül meg az 1-es villamos pályája
Zaha Hadid tervei alapján épül a világ legnagyobb repülőtere Pekingben
Dubaj nem megy a Marsig, a sivatagban épít marsi civilizációt
Sokmilliárdos beruházás indul az Andássy úton
Holnap dől el, hogy eladják-e a Bálnát
Az illegális fakitermelés országában fából építenek lélegző lakótoronyot
Brutális beépítés jön a Feneketlen-tónál az ÉMI helyére
Hat gyorsforgalmi utat köt majd össze az új Duna-híd
Címkék: Verne, Jules Undersea Lodge, víz alatti ház, akvárium, Florida, U.S.A., építészet, Ian Koblick, dr. Neil Monney


Lakható lett Verne Nautilusa
donkanyar 2012. március 19.      
Úgy tűnik, hogy az építészeti elgondolások tárháza végtelen, hiszen már egyre több tervező álmodja víz alá elképzelését. Floridában nem új keletű a víz alatti tervezés: ott már 25 éve a víz alatt áll egy Verne inspirációjú szálloda.
Miamitól 20 kilométerre, délre található az amerikai búvárok paradicsoma Florida Keys, amelynek talán a legnagyobb érdekessége, hogy ott nem csak úszkálni lehet a vízben, de lakni is. A Jules Undersea Lodge névre keresztelt szálloda találóan Verne Gyuláról nevezték el, s aki járt már ott az azt mondja, hogy életre szóló élményt kínál azoknak, akik kibírják víz alatti vakációt. A hotel olyan mélyen fekszik Atlanti-óceánban, hogy már ahhoz is igen komoly úszótudományra, illetve fizikai erőlétre van szükség, hogy megközelítsük azt: a vendégeknek ahhoz, hogy bejussanak ebbe a különleges építménybe 6,3 méter mélyre kell leúszniuk. A kimerítő úszást követően viszont még senki sem találkozik a szálloda komfortjával, mert a látogatóknak először egy ún. vizes szobába kell tartozódniuk: itt a vendégeknek meg kell szárítkozniuk, át kell öltözniük, hogy utána szárazon foglalhassák el a légkondicionált, és 42 hüvelykes ablakkal felszerelt szobákat.

A La Chalupa vállalat üzemében készült építményt Ian Koblick és dr. Neil Monney tervezte, s 1986 óta működik. Az 50 méter hosszú, 3,3 méter magas, 6 méter széles acélból és akrilból készült szállodának a tömege eléri a 300 ezer fontot, de ehhez még 44 ezer fontnyi tőkesúly is jár. A hotelt sokan csak víz alatti lakásnak nevezik, hiszen ott egyszerre mindössze csak hat ember tud tartózkodni, hiszen az építmény korábban egy víz alatti laboratóriumként szolgált-, így nem lepődhetünk meg azon, hogy az csupán két szobából, s egy közös helységből áll. Mivel a Jules Undersea Lodge luxusszállodaként van nyilvántartva, így a 8x10 lábnyi nagyságú hálószobák szinte apróknak mondhatók. Mivel egy itt eltöltött luxuséjszaka 100 ezer forint körül mozog, így a vastag pénztárcával bíró vendégsereg megnyugtatására csupán annyit mondhatunk el, hogy a hálókban megtalálható minden, ami a nyugalomhoz kell, azaz ágy, hűtőszekrény, mosdó, telefon, illetve beépített szórakoztató eszközök. A közös helységben TV, rádió, DVD-k és könyvek biztosítják a teljes kikapcsolódást – írja a www.jul.com.
Üzenet a szerzőnek Cikk küldése Nyomtatás Vissza a lap tetejére
Kérjük értékelje a cikket:    -2:   -1:   1:   2:      Összesen: 27 (20 szavazatból)
Hozzászólások: (Csak teljes jogú tagok szólhatnak hozzá a cikkekhez!)
Eddig még nem érkezett hozzászólás.
OK


Velux
Austrotherm
Austrotherm
Archmaaik

Médiaajánlat | Impresszum   TervLap ©