Bejelentkezés: Regisztráció Elfelejtett jelszó
A szerző legújabb cikkei:
Elhunyt Zalaváry Lajos építőművész
Dübörgött az építőipar 2017-ben
Földre szállt fekete lyuk: itt a világ legsötétebb épülete
Elkészült a világ legmagasabb szállodája
Ahol zsarnokság van, ott... tegyetek valami jót, építészek!
Függönyöket behúzni, jönnek a városképvédő drónok!
Európa egyik legkorszerűbb néprajzi múzeuma épül Budapesten – videó
Francia szervezők tanulmányozzák a Duna Arénát
Komplex ösztöndíjprogramot indít szeptembertől a BME Építőmérnöki Kar
Új Duna-hidak sora jön hamarosan
David Adjaye Afroamerikai Történelmi Múzeuma lett a legjobb dizájn 2017-ben
Új épületbe költözik a Gyermekek Háza
Nem mindenki örül a Zaha Hadid Architects új ikertornyainak
Címkék: Egyesült Államok, Los Angeles, luxusvilla, Oppenheim Architecture, Michael Bay


A filmrendező háza: macsó minimál
sebesp 2016. január 9.      
Michael Bay filmrendező látványos, nagy költségvetésű filmjeivel vált ismertté. Los Angeles-i villája sem kispályás, macsó minimalizmus találkozik magas fordulatú építészeti drámaisággal.

Joggal várhatunk izgalmas építészeti megoldásokat ha egy látványfilmjeiről ismert mozimágus (Armageddon, Transformer, Pearl Harbour) egy nemzetközileg elismert építész bíz meg otthona megálmodására. Az eredményt elnézve Michael Bay és Chad Oppenheim a látnoki elképzelőtehetségen túl is megtalálta a közös nyelvet a közös munka során.

Miután Bay eladta floridai villáját, 10.9 millió dollárért vásárolt egy telket rajta egy acélmágnás huszadik század közepén épült villával, melyet rögtön le is rombolt. Helyére 2787 négyzetméteres csekélységet emeltetett. Chad Oppenheim személyében talált megfelelő építészt, akinek villa-koncepciója éveken át kint volt a honlapján, várva a megfelelő ügyfelet, aki hajlandó megépíteni.

A háromemeletes épületben helyet kapott egy 50 férőhelyes moziterem, garázs a luxusautók számára, fitneszterem, számos hálószoba, megkoronázva a legfelül a végtelenített feszített víztükrű medence felett lebegő két fő hálószobával, melyekből drámai kilátás nyílik Los Angelesre és Santa Monica-ra az osztatlan üvegfalon át.

Bay egy játékszoftver-tervező céget kért fel arra, hogy építse meg az épület virtuális modellét, és úgy járhassa végig a még csak gondolatban létező házat, mintha kedvenc videojátékában navigálna, bevallottan attól is tartva, hogy a tervezők nem lesznek majd képesek hiánytalanul megvalósítani amit a tervek alapján remélt. Szerinte ugyanis "A technológiának ezen a szintjén az építészek még a sötét középkorban járnak."

A projekt végül visszafogottságtól mentes eleganciával valósult meg. Az épülettömeg nagyobbik részét bevágták a hegyoldalba, így az utcáról nézve alig érzékelhető valódi mérete, mely a belül sem eredményez túlzott tereket, összességében inkább egy férfias zenként fogalmazható meg. "Nem csak az elkápráztatás volt a célom, egy totális, mindent elárasztó élményt akartam elérni, amely egy másik világba, az én világomba vezet el" - mondta Michael Bay otthonáról.

Forrás: www.thecoolhunter.co.uk

Üzenet a szerzőnek Cikk küldése Nyomtatás Vissza a lap tetejére
Kérjük értékelje a cikket:    -2:   -1:   1:   2:      Összesen: 41 (21 szavazatból)
Hozzászólások: (Csak teljes jogú tagok szólhatnak hozzá a cikkekhez!)
Eddig még nem érkezett hozzászólás.
OK


Velux
Austrotherm
Austrotherm
Archmaaik

Médiaajánlat | Impresszum   TervLap ©