Bejelentkezés: Regisztráció Elfelejtett jelszó
A szerző legújabb cikkei:
Könnyen összeszerelhető kabinos menedékház
Nővérszálló új köntösben
Hollandiában átadták a világ legnagyobb kerékpáros mélygarázsát
Szálláshely-fejlesztési pályázat indul
Magyar sólyom Atlantában
Budapesti Corvinus Egyetem Sportlétesítmény tervezése
Ministadion építés holland módra
A légi közlekedés fejlesztése Szingapúrban
Költözz ki – bútorozz be!
A pécsi 25 emeletes magasház bontása
Erdőváros Kínában
Ha nyár, akkor nyaralás: Észak-Afrika Spanyolországban
Újabb lombsétányt adtak át kis hazánkban
Címkék: Üvegház, Kazahsztán, erdő közepén, remetelak, kölöncség


Üvegház a fa körül!
Kifelé forduló remetelak
iStvan 2016. augusztus 16.      
A Kazahsztáni hegyekben, egy erdő közepén lenne megtalálható ez a napelemes ökoház. Érdekessége, hogy a fa kivágása helyett az élő fa köré "biggyesztették" az üvegházat.

Különös épület(terv) az A. Maslow Design-tól (Kazahsztán).

Manapság minden különc(nek tűnő) elképzelés hordozza már magában az önfenntarthatóság elvét, vagy annak legalább a csíráját, s már nem a magamutogatás a lényeg.

A vb. pillérekre ültetett vb. födémlemez gyűrűk köré telepített, üveghenger palást által lehatárolt tér közepén egy hatalmas fa él(áll), amely az egymás fölött lévő terek mindegyikét szervesen összeköti egymással. A koncepció lényege, hogy házépítéshez egyetlen egy fát sem kell kivágni (leszámítva a padlóburkolatot), köré is lehet építeni otthont.

Ez az átlátszó otthon teljesen beleolvadna a környezetbe, tökéletes hely az elmélkedésre, kikapcsolódásra, pihenésre. Igazi remetelak ez, csak inkább amolyan "kifelé forduló".
A házat egy 38 éves üzletember megbízására tervezte az építész stúdió, aki olyan otthont vagy hétvégi házat szeretne a hegyek között, amely lehetővé teszi számára a tökéletes kikapcsolódást a városi élet stresszes hétköznapjaival szemben.
A ház tulajdonosa olyan természetközeli környezetben szeretne élni, amely lehetővé teszi számára a szellemi fejlődést és a kreativitás kibontakozását.

Az önellátó ökoházat úgy tervezték, hogy a civilizációtól távol az elvárt kényelmi funkcióknak megfeleljen. Az üvegház tetejét éppen ezért napelemek borítanák, ami biztosítja a ház áramellátását, az alagsorban pedig egy esővízgyűjtő rendszer gyűjtené, tárolná esővizet.

forrásoldal

dezeen

videó a modellről:

Üzenet a szerzőnek Cikk küldése Nyomtatás Vissza a lap tetejére
Kérjük értékelje a cikket:    -2:   -1:   1:   2:      Összesen: 96 (48 szavazatból)
Hozzászólások: (Csak teljes jogú tagok szólhatnak hozzá a cikkekhez!)
Eddig még nem érkezett hozzászólás.
OK


Velux
Austrotherm
Austrotherm
Archmaaik

Médiaajánlat | Impresszum   TervLap ©