Bejelentkezés: Regisztráció Elfelejtett jelszó
A szerző legújabb cikkei:
Megnyílt a Makovecz Központ és Archívum Budapesten
Kamukönyvekkel káprázatat az új kínai csodakönyvtár
Elvetélt halpiac-terv lett az év Jövőbeli Projektje a World Architecture Festival-on
Vályogház lett a világ legjobb épülete 2017-ben
Felhők között épül Empire City, Vietnam „városi esőerdeje”
A világ egyik legnevesebb múzeuma megvett egy darabot a brutalista ikonból
Náddal burkolt magyar épület is bekerült a World Architecture Festival rövidlistájára
Tizenöt éves a csütörtökön induló Héttorony Fesztivál
Indul a pécsi egyetem új legyező alakú épületének megvalósítása
A Városligeti fasorba költözik a Magyar Építészeti Múzeum
Aranyos luxuspasszívház New Yorkban
Hatósági bontás eredményeként kap új homlokzatot a Corvin áruház
Stirling Díj 2017: Móló, hozott anyagból
Címkék: Egyesült Királyság, London, Tate Modern


Remek a kilátás, de túl nagy a belátás!
sebesp 2016. szeptember 11.      
London egyik luxus lakótornyának lakói jogi lépéseket fontolgatnak a nemrég átadott Tate Modern kilátójából lakásukba bámuló múzeumlátogatók miatt.

A Richard Rogers irodája által jegyzett lakótorony lakóinak kezd elege lenni a frissen bővített és több, mint 60 méter magas kilátótoronnyal gazdagított Tate Modern múzeum tetejéről kíváncsiskodókból. Az osztatlan üvegfalakkal határolt Neo Bankside tornyok ugyanis a neves múzeum közvetlen szomszédságában vannak, és alig néhány éve készültek el. A Herzog & de Meuron tervei alapján júniusban átadott múzeum bővítés egyik fő attrakciója pedig a 360 fokos körpanorámát ígérő terasz, ahonnan remek kilátás nyílik nemcsak a városra, hanem a tehetős szomszédok nappalijába is.

A lakások tulajdonosai szerint a múzeumlátogatók szabály szerint "bezoomolnak" a dizájner bútorokkal berendezett nappalijukba, ahelyett, hogy a kiállítási tárgyakat vennék jobban szemügyre. A probléma megoldását keresendő kapcsolatba kerültek a múzeum vezetésével, de a tárgyalások nem vezettek eredményre,így jogi útra terelnék a vitát. A Tate részéről azzal védekeznek, hogy már a lakóház bár a lakóház két évvel korábban kapott építési engedélyt, mint a múzeum, de az első vázlatok megszületésétől fogva a tetőterasz terve ismert volt, és onnantól folyamatosan és részletesen mindent leegyeztettek a szomszédokkal.

Valójában azonban az egészben semmi meglepő nincs, hiszen, mint kiderült az emberek első sorban bámészkodni járnak a londoni Tate Modern-be, melyről további érdekességek olvashatók a Metszet napokban megjelent számában.

Képek:©SP

Üzenet a szerzőnek Cikk küldése Nyomtatás Vissza a lap tetejére
Kérjük értékelje a cikket:    -2:   -1:   1:   2:      Összesen: 5 (3 szavazatból)
Hozzászólások: (Csak teljes jogú tagok szólhatnak hozzá a cikkekhez!)
Eddig még nem érkezett hozzászólás.
OK


Velux
Austrotherm
Austrotherm
Archmaaik

Médiaajánlat | Impresszum   TervLap ©