Bejelentkezés: Regisztráció Elfelejtett jelszó
A szerző legújabb cikkei:
Passzívház a Fekete-erdőből
Parazita építészet a Beszkidekben
Kínai történelmi ház renoválása
Modern villa Izraelben
Kockaház (kádárkocka) tervgyűjtési felhívás
Játékos terek Erdélyben
Teleszkópos borászat
Családi ház kőpengék között
Panelrekonstrukció Szlovákiában
Barlangfürdő történelmi színtéren
Medence a tetőn
Fürdő rejtőzhet Thessaloniki főtere alá
Címkék: családi ház, épület, modern, minimal, , beton, fa, tégla


Helyi anyagokból épült orvoslak
Födelmesi Tamás 2016. szeptember 24.      
A Butaroban 2011-ben nyílt egy kórház, mely rendkívül jó és széleskörű ellátást biztosítana a környező régiók lakóinak. Viszont óriási munkaerőhiány állt fenn, ezért, hogy orvosokat csábítsanak ide, a kórháztól kb. 5 percre modern lakokat építettek orvosoknak. Ezekbe a házakba az orvos, akár külföldről is, a családjával együtt beköltözhet.

Négy kétszobás lakás helyezkedik el a teraszos domboldalon, gyalogosan 5 percre a kórháztól. A projektben nagy figyelmet fordítottak arra, hogy helyi anyagokból építkezzenek. A négy ikerház tömörített, stabilizált földblokkokból épült.

A hagyományos építési módszerekhez képest ez sokkal kevesebb cementet igényel, így nem szükséges az anyagokat szállítani, kiküszöböli az égetést, így csökkenti az erdőirtást, és a blokkok előállítása munkahelyeket is teremt. Első lépésben megvizsgálták, hogy a terület talaja megfelelő-e a blokkok előállításához, majd utána kezdődött meg a gyártás.

A belső berendezése rendelésre ciprus- és fenyőbútorok, melyek melegséget árasztanak ,helyszínen öntött beton mosogató, és fém világítótestek, kézzel gyártott ajtók találhatóak az épületben.

Az építés során saját emberein kívül helyi ácsokat, kőműveseket és kézműveseket is alkalmaztak a falazat előállítása során, így felhasználták az itt élők helyi tudását helyismeretét, illetve egy gyors képzésben is részesítették őket az előállítási folyamat során. Több mint 275 embert képeztek ki ezzel az új szaktudással, mely egész Ruandában piacképes.

A lakások most mind a ruandai, mind pedig a külföldi orvosok otthonai, mely az első szakasza az Umusozi Ukiza – A Gyógyító Hegy néven ismertté vált missziónak. További szakaszokban pedig több épület fog épülni amelyek otthont biztosítanak a személyzet, illetve a kezelés alatt álló betegek családjai számára, melyet szintén a MASS csapata tervez és felügyel.


Építészet: MASS Design Group
Elhelyezkedés: Ruanda
Építés éve: 2012

Forrás: ArchDaily

Üzenet a szerzőnek Cikk küldése Nyomtatás Vissza a lap tetejére
Kérjük értékelje a cikket:    -2:   -1:   1:   2:      Összesen: 5 (3 szavazatból)
Hozzászólások: (Csak teljes jogú tagok szólhatnak hozzá a cikkekhez!)
Eddig még nem érkezett hozzászólás.
OK


Velux
Austrotherm
Austrotherm
Archmaaik

Médiaajánlat | Impresszum   TervLap ©