Bejelentkezés: Regisztráció Elfelejtett jelszó
A szerző legújabb cikkei:
Élen járnak a környezetvédelmi fejlesztésekben
Óriási nemzetközi elismerés övezte a Liget projektet Münchenben
Székely porta alapkövét helyezték el Kismányokon
20 éves az Első Magyar Látványtár kiállítóháza – látványtári tervek és ihlető művek
A 2017. évi Piranesi-díj magyar jelöltjei
Innovációk hatása az építőiparra
Műanyag bevonatos VELUX tetőtéri ablakok 100%-ban karbantartásmentes felülettel, akár 0,51 W/m2K Uw-értékkel
Kiválasztották a jövő évi Velencei Építészeti Biennále magyar kurátorát
Környezetbarát és biztonságos: alternatív tüzelőanyagok a cementgyártásban
Mitől lesz különleges az új Néprajzi Múzeum?
Medgyaszay István emlékkonferencia a Pesti Vigadóban
Korszerűsítik a zalaegerszegi sportiskola energetikai rendszerét
Növekszik a befektetők bizalma Magyarországon
Címkék: Városliget, Liget Budapest, azbeszt, Közlekedési Múzeum


Befejeződött a Közlekedési Múzeum épületének azbesztmentesítése
droID 2016. november 4.      
Szakszerűen, biztonságosan és a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően zajlott a Közlekedési Múzeum azbesztmentesítése, melyet egy komoly szakmai tapasztalattal rendelkező, kifejezetten erre szakosodott cég végzett el.

A mentesítést folyamatosan levegőtisztasági mérésekkel kísérték, melyek sem a munkálatok közben, sem azt követően nem mutattak ki azbesztet a munkaterület környékén, így már folytatódhat a múzeumépület bontása a Liget Budapest Projekt keretében.

A Magyar Azbesztmentesítők Szövetsége elnökének közreműködésével korábban teljeskörűen felmérték a Közlekedési Múzeum épületének azbeszt tartalmú szerkezeti elemeit. A bontásra váró épületek közül az 1980-as években épült A3 épületrészben lokalizáltak nagyobb mennyiségben ilyen anyagot kötött formában, amely típus kezelése a megfelelő előkészületek mellett kockázatmentesen megoldható. Noha az épületben talált veszélyes anyagok kezelése ezt nem indokolta volna, a Városliget Zrt. elővigyázatosságból, a többszörös túlbiztosítás jegyében védőfóliával látta el az érintett épületrészt. Az előkészítő felmérések alapján a Városliget Zrt. megfelelő engedélyekkel és komoly tapasztalattal rendelkező, kifejezetten azbesztmentesítésre szakosodott vállalkozót, az Ignis Kft-t bízta meg a veszélyes anyagot tartalmazó szerkezeti elemek kiszerelésével és elszállításával.

A cég szakemberei az épületben évtizedek óta megtalálható azbeszt eltávolítását a vonatkozó, szigorú biztonsági előírásoknak megfelelően végezték el, az sem a park használóira, sem pedig a környéken élők számára nem jelentett egészségügyi kockázatot, amit a folyamatosan végzett levegőtisztasági mérések is visszaigazolnak.

Az épületből eltávolított veszélyes anyagot az Ignis Kft. szakemberei a jogszabályi előírásoknak megfelelően speciális biztonsági zsákokba zárták és egy, az azbeszt kezelésére akkreditált telephelyre elszállították. A Közlekedési Múzeum régi, elavult épületének bontása így tovább folytatódhat, amely várhatóan idén decemberben fejeződik be.

A főváros egyik legnépszerűbb múzeuma kívül-belül, alapjaiban születik újjá a Liget Budapest Projektnek köszönhetően. A korábbiakhoz képest kétszer akkora kiállítás jön létre, amely kortárs eszközrendszerrel felel majd meg a XXI. századi követelményeknek. Nem csak egy technikatörténeti kiállítás lesz, hanem egy társadalomtörténeti tárlat is, amely bemutatja, hogyan hatott a közlekedés a társadalomra és milyen igények szülték a technológiai innovációkat. A megújult Közlekedési Múzeum olyan élményt ad majd a látogatóknak, amely a tárgyak mellett a történeteket hozza előtérbe, szinte moziszerűen bemutatva az elmúlt korok közlekedéstechnológiai történetét. A Liget Budapest Projektnek köszönhetően a múzeum épületét a Pfaff Ferenc által jegyzett, eredeti kiviteli tervek felhasználásával állítják helyre a Mérték Építész Stúdió segítségével.


Forrás: Városliget Zrt.

Üzenet a szerzőnek Cikk küldése Nyomtatás Vissza a lap tetejére
Kérjük értékelje a cikket:    -2:   -1:   1:   2:     
Hozzászólások: (Csak teljes jogú tagok szólhatnak hozzá a cikkekhez!)
Eddig még nem érkezett hozzászólás.
OK


Velux
Austrotherm
Austrotherm
Archmaaik

Médiaajánlat | Impresszum   TervLap ©