Bejelentkezés: Regisztráció Elfelejtett jelszó
A szerző legújabb cikkei:
Jövőre kezdődik az új Duna-híd építése
Plázát épít a XIII. kerület
22-23 milliárdból megújul az Alagút és a Lánchíd
5,5 milliárd Magyarország egyik legszebb kastélyának
Semmit nem tud Gödöllő a 3,5 milliárdos beruházásukról
Itt vannak a látványtervek a Postapalotáról
Űrközpontot és üveghidat is épít a Nyírségbe a kormány
Gigantikus gulágemlékművet avatnak fel Ferencvárosban
Gyalogos-kerékpáros híd épül Budapesten
Elkezdték az Ybl Kioszk felújítását
Ilyen szép lesz a vonal, ha összekötik a 2-es metrót a HÉV-vel
Sétány épül a Parlament és a Rákos-patak közé
Címkék: Szeged, Széchenyi tér


A boldog békeidőket fogja idézni a szegedi Széchenyi tér
donkanyar 2017. február 2.      
Támogatja a kormány a Széchenyi tér megújítását, a mostani uniós ciklus végére ismét régi pompájában tündököl majd megújult zöldfelületekkel, a jelenleginél impozánsabb szökőkúttal és kovácsoltvas korlátokkal. A rekonstrukciót már régóta fontolgatja a város, 2004-ben már engedélyezési tervdokumentáció is készült.

Tizenkilenc fejlesztésről állapodott meg Orbán Viktor kormányfő Botka László polgármesterrel a Modern városok program keretében Szegeden. Összességében 50, de akár 70 milliárd forintnyi forrás is érkezhet a városba. A déli Tisza-híd, a fedett uszoda, a buszpályaudvar áthelyezése, a repülőtér fejlesztése és a tram-train mellett a Széchenyi tér régi fényének visszaállítását is támogatja a kormány.

Fesztiválok és rendezvények tucatjainak ad otthont minden évben Szeged központi tere, a Kárász utca gyalogostengelyének folytatása, valamint a műemléki védettségű belváros legnagyobb összefüggő parkja. A város arculatának megfiatalítása nem új gondolat, ehhez már 2004-ben engedélyezési tervdokumentációt készített az Artboretum Kert- és Szépművészeti Társaság a város megbízásából. A térrekonstrukció eddig azonban váratott magára, nem akadt ugyanis olyan pályázati forrás, amelyből a milliárdos összköltségű munkákat megvalósíthatták volna. Ahogy az Artboretum tervein is látszik, a téren folytatódna a Kárász utca klinkertéglás burkolata és visszaállítanák a korabeli kovácsoltvas korlátokat. A városházával szembeni szökőkút helyére egy szebbet álmodtak a tervezők és a polgármesteri hivatal elé is megnyitnák a teret: az ottani aszfaltburkolatot is dísztéglák váltanák fel.

Mivel a rekonstrukciós elképzeléseket felvonultató dokumentumok és látványtervek régen készültek, nincsenek engedélyes tervek, vagyis még lesz munka a tervezéssel, de a tizenhárom évvel ezelőtt összeállított anyag jó kiindulási alapnak tekinthető. A teljes projekt várható beruházási költsége nettó 2-2,5 milliárd forint – a 2012-es előterjesztésben még ez az összeg szerepelt.

Üzenet a szerzőnek Cikk küldése Nyomtatás Vissza a lap tetejére
Kérjük értékelje a cikket:    -2:   -1:   1:   2:      Összesen: 2 (1 szavazatból)
Hozzászólások: (Csak teljes jogú tagok szólhatnak hozzá a cikkekhez!)
Eddig még nem érkezett hozzászólás.
OK


Velux
Austrotherm
Austrotherm

Archmaaik

Médiaajánlat | Impresszum   TervLap ©