Bejelentkezés: Regisztráció Elfelejtett jelszó
A szerző legújabb cikkei:
A hőszigetelés nem csak a centiméterekről szól!
MMA támogatási pályázat kiállításra, könyvre, alkotótáborra!
Fogadjunk, hogy ilyet még nem tervezett! Ritka pályázat.
Itt vannak az új hódmezővásárhelyi templom látványtervei
Virtuál és Valóság – Korszerű építészeti tervezés
Amikor a tanárok firkálják a padot – I. M. Marosi Bálint
Új év, új hőszigetelési követelmények
Hiánypótló konferencia és webinárium a tervezői művezetésről
Mit tesznek a debreceni építészhallgatók a pesti kirakatba?
Példaszerű ipari épületek az új Metszetben
Ajándék építészeknek – kis karácsonyi ötletbörze
Irodaházzá alakul a trafóház, amin Györgyi Dénes és Román Ernő összeveszett 80 éve
A Lechner Központ felmérte a tervpályázatokkal kapcsolatos igényeket
Címkék: 300, konferencia, építési jog


Példátlan szakmai érdeklődés a webináriumon – a rendőrség is kiszállt
Csépé 2017. február 13.      
921 regisztrált résztvevővel, több mint ezer jelentkezővel a 300 négyzetméter – Konferenciát és országos webináriumot joggal nevezhetjük minden idők legnagyobb érdeklődéssel kísért építészeknek szóló magyar rendezvényének, főleg, ha tekintetbe vesszük a nem regisztrált résztvevőkkel 1700 fölé kúszó teljes létszámot!

Igazi „multiplatform” rendezvény volt a múlt csütörtöki: a konferenciahelyszínen kívül hét vidéki megyeszékhelyen (Székesfehérváron, Szolnokon, Miskolcon, Kaposváron, Szombathelyen, Nyíregyházán, Békéscsabán) a megyei kamarák jóvoltából közösen tekinthették meg a tagok a szakmai előadásokat, míg egyénileg is több mint négyszázan regisztráltak a közvetítésre. A szokványos konferenciáknál interaktívabb formának köszönhetően ötvennél több kérdés érkezett az előadókhoz.

Az érdeklődés természetesen elsősorban a tematikának és az előadóknak szólt: Hajnóczi Péter MÉK-elnök, Turi Attila MÉK-alelnök és Gáts Andrea kamarai szakjogász a január egytől ismét változó bejelentésekről, a településképi arculati kézikönyvről, és a tervezők kötelező felelősségbiztosításáról beszéltek. Az esemény szponzorai – a Swedsteel–Metecno Kft., a Prefa Hungária Kft., a Bachl Hőszigetelőanyag-gyártó Kft., a Bauder Kft. és az Icopal Kft. – elsősorban a tetők szakszerű kialakításához adtak további ismereteket, ami természetesen szintén a jog- és szakszerű tervezést szolgálja. A cégek, a kamarák, a szervező Artifex Kiadó és Build Communication Kft. összefogása kellett ahhoz, hogy a vidéki résztvevők és a kreditpontot nem igénylők számára a közvetítés ingyenes lehessen. Sajnos a konferencia jogi előadásai nem hozzáférhetők (a jogi környezet várható újabb változásai miatt az előadók nem járultak hozzá a rögzítéshez), a céges előadások itt megtekinthetőek:

Első rész:

Második rész:


A vidéki kamarák közül egyébként ki-ki lehetőségei szerint tudott kisebb-nagyobb helyszínt biztosítani, így volt helyszín, ami már hetekkel előre betelt, míg a kényelmes moziszékeket, hatalmas mozivásznat és kitűnő ellátást biztosító szolnoki helyszín még a szomszédos kamarákból is szívesen látta a résztvevőket. (Itt történt az esemény legbulvárosabb jelenete is, amire a címben utaltunk: az egyik kolléga az aláírás után szabadkozott, hogy most vissza kell mennie az utcára, ott várja a rendőrség! Szerencsére hamar tisztázták, hogy csak az autója hasonlít egy cserbenhagyásos gázolóéra, így csatlakozhatott a konferenciához.)

Nagy meglepetést rejtett még az on-line közvetítés statisztikája. Kiderült belőle hogy 109 magyar helységből látták az adást Mosonmagyaróvártól Csengerig (legtöbben a főváros után Zalaegerszegről, Debrecenből, Nyíregyházáról), és az, hogy a regisztrált 1015 főnél lényegesen több, legalább 1785 résztvevő nézett bele hosszabb-rövidebb időre a közvetítésbe. Nyilván az on-line statisztika az azonnali továbbkattintást is számolja (viszont ha többen néznek egy monitort vagy kivetítést, azt nyilván nem), de az egyértelmű, hogy Dániából és Svájcból valakik nézték az adást, míg a legnagyobb külföldi érdeklődés Németországból kísérte a rendezvényt, ahol többek között az egyik szponzor anyacégétől kísérték figyelemmel a webináriumot. Innen egyébként külön elismerés is érkezett: nem gondolták, hogy Magyarországon ilyen innovatív megoldásokat használnak a szakmai kommunikációban.

 

Ha valaki lemaradt, február 28-án lesz szintén a bejelentés idei változásaival foglalkozó konferencia, mely on-line utólag meghallgatható (többször is). Információk és jelentkezés itt. A helyszínen lesz lehetőség kérdések feltevésére!

Üzenet a szerzőnek Cikk küldése Nyomtatás Vissza a lap tetejére
Kérjük értékelje a cikket:    -2:   -1:   1:   2:      Összesen: 28 (14 szavazatból)
Hozzászólások: (Csak teljes jogú tagok szólhatnak hozzá a cikkekhez!)
Eddig még nem érkezett hozzászólás.
OK


Velux
Austrotherm
Austrotherm
Archmaaik

Médiaajánlat | Impresszum   TervLap ©