Bejelentkezés: Regisztráció Elfelejtett jelszó
A szerző legújabb cikkei:
Iroda, amely összeköt
Elhunyt Zalaváry Lajos építőművész
Dübörgött az építőipar 2017-ben
Földre szállt fekete lyuk: itt a világ legsötétebb épülete
Elkészült a világ legmagasabb szállodája
Ahol zsarnokság van, ott... tegyetek valami jót, építészek!
Függönyöket behúzni, jönnek a városképvédő drónok!
Európa egyik legkorszerűbb néprajzi múzeuma épül Budapesten – videó
Francia szervezők tanulmányozzák a Duna Arénát
Komplex ösztöndíjprogramot indít szeptembertől a BME Építőmérnöki Kar
Új Duna-hidak sora jön hamarosan
David Adjaye Afroamerikai Történelmi Múzeuma lett a legjobb dizájn 2017-ben
Új épületbe költözik a Gyermekek Háza
Címkék: Hollandia, Rotterdam, Gwendolyn Huisman, Marijn Boterman


Az építészpár háza
sebesp 2017. február 18.      
Egy fiatal holland építészpár húzós feladatot vállalt magára. Saját otthonukat egy alig három és fél méter széles, húsz méter mély foghíj telken építették meg. Az eredmény - előre könnyen megjósolhatóan - elég soványra sikerült.

Gwendolyn Huisman és Marijn Boterman egy tizenkilencedik és huszadik századi házakkal beépült rotterdami utca üresen álló foghíját választotta első közös lakásuk megvalósításához. A három méter negyven centi széles telek kereteket biztosított túlságosan tág kereteket a nemes cél megvalósításához.

Az építészek célja az igencsak mély épület minél jobb természetes bevilágítása volt, ezért a külső falakat mentesítették a teherhordás alól, helyette a ház közepére állított két pengefalra bízták az épület merevítését.

Nagy üvegfelületek és téglaburkolat mögé rejtett ablakok váltakozásával intenzív fénybeáramlást és intim belső térrészeket is meg tudtak valósítani. A fekete téglaburkolat kézműves gondosságú kidolgozása a szomszédos történelmi épületek karakteréből tükröz vissza pillanatokat.

Belül minden nagyon puritán, a csupasz beton födémek, néhány üvegtábla, rétegelt lemezből összerakott szekrények és egy függőágynak is remek háló választja el egymástól a helyiségeket. Tisztálkodásra a legfelső szinten helyet kapott, tetőről érkező természetes megvilágítással ellátott fürdőszekrény biztosít lehetőséget a soványka lakóházban.

Forrás: www.dezeen.com

Üzenet a szerzőnek Cikk küldése Nyomtatás Vissza a lap tetejére
Kérjük értékelje a cikket:    -2:   -1:   1:   2:      Összesen: 24 (12 szavazatból)
Hozzászólások: (Csak teljes jogú tagok szólhatnak hozzá a cikkekhez!)
Ügyintéző 2017-02-22 08:51:30 #1

Le a kalappal a tervezők előtt! Mindent kihoztak a gyenge adottságokból. A nyers beton födém látványa ellenben az ideiglenesség, befejezetlenség érzetét kelti számomra.

OK


Velux
Austrotherm
Austrotherm
Archmaaik

Médiaajánlat | Impresszum   TervLap ©