Bejelentkezés: Regisztráció Elfelejtett jelszó
A szerző legújabb cikkei:
Elhunyt Zalaváry Lajos építőművész
Dübörgött az építőipar 2017-ben
Földre szállt fekete lyuk: itt a világ legsötétebb épülete
Elkészült a világ legmagasabb szállodája
Ahol zsarnokság van, ott... tegyetek valami jót, építészek!
Függönyöket behúzni, jönnek a városképvédő drónok!
Európa egyik legkorszerűbb néprajzi múzeuma épül Budapesten – videó
Francia szervezők tanulmányozzák a Duna Arénát
Komplex ösztöndíjprogramot indít szeptembertől a BME Építőmérnöki Kar
Új Duna-hidak sora jön hamarosan
David Adjaye Afroamerikai Történelmi Múzeuma lett a legjobb dizájn 2017-ben
Új épületbe költözik a Gyermekek Háza
Nem mindenki örül a Zaha Hadid Architects új ikertornyainak


Ház vasfüggöny mögött
sebesp 2017. április 10.      
Acélföggöny takarja a mindössze három és fél méter széles japán ház teljes homlokzatát.

A FujiwaraMuro Architects által tervezett kétszintes lakóház Osakában, egy lebontott épület helyére épült. A sűrű városi környezetben lévő telekre olyan megoldást keresett a megbízó, amely biztosítani tudja a sok természetes fényt anélkül, hogy a túlzott nyitottság zavarná a házban élők életét.

FujiwaraMuro Architects válasza egy karcsú három szintes családi ház, teljes homlokzatfelületet kitöltő ablakokkal, eléjük rozsdamentes acél lánc függönyt húzva, amely lehetővé teszi a fény beáramlását, miközben a magánélet sem kerül teljesen a "kirakatba".

„Az emberek hajlamosak társítani rozsdamentes acél láncot a fém keménységével, de ha az épület méretű léptékben használjuk, akkor leng a szélben, és meglepően lágy benyomást kelt” – mondják a tervezők.

Bár a fém függöny bőséges természetes fényt enged a belső terekbe, a kilátás korlátozott volta az építészek figyelmét a belső terek felé fordította. A tervezőcsapat három részre osztotta a lakóteret, ami egy vizuálisan magával ragadó, belső tájat eredményezett. A ház a nagyvonalú bejárattól tárul fel, benne egy nyitott terű nappali és étkező, valamint két hálószoba, fürdőszoba és egy tetőterasz kapott helyet.

A széleken elhelyezett két nyitott lépcsőház összeköti a keskeny ház szintjeit, az így kialakuló forgalomban útvonalak pedig, folyamatos mozgásra ösztönzik a lakóit.

Forrás: www.dezeen.com

Üzenet a szerzőnek Cikk küldése Nyomtatás Vissza a lap tetejére
Kérjük értékelje a cikket:    -2:   -1:   1:   2:     
Hozzászólások: (Csak teljes jogú tagok szólhatnak hozzá a cikkekhez!)
Eddig még nem érkezett hozzászólás.
OK


Velux
Austrotherm
Austrotherm
Archmaaik

Médiaajánlat | Impresszum   TervLap ©