Bejelentkezés: Regisztráció Elfelejtett jelszó
A szerző legújabb cikkei:
Felavatták a Bloomberg új, nagystílű székházát Londonban
Részletek: „A férfi, aki stadionból roadstert, tájból festményt épített – Bordás Péter” című interjúból
Piliscsabai családi ház nyerte a 13. Média Építészeti Díját
21. századi csúcstechnológiáját képviselő okosvárost épít Bill Gates a sivatagban
Az Olof Palme-ház Millenium Háza néven születik újjá a Városligetben
Feketeházy János hídtervező alkotásaiból „Összekötetések” címen különleges kiállítás nyílt
A lebombázott Moszul moduláris 3D lakóhidakkal épül újjá Vincent Callebaut tervei szerint
Startol a Károlyi-Csekonics-palotaegyüttes újjáépítése
Világsikerű magyar Chameleon Smart Home fejlesztés az olcsó okos otthonokért
A Cushman & Wakefield európai szolgáltató központjában jártunk Budapesten
Zaha Hadid gigantikus olajkutató központja Rijadban
Előkészületek a történelmi múltú Keleti és Nyugati pályaudvar rekonstrukciójáért
Bontani vagy modernizálni – ez itt a kérdés
Címkék: Lassa Architects, rezidencia


Peloponnészosz-félsziget Y alakú rezidenciája
tervező: Lassa Architects
Java 2017. június 26.      
A rezidencia, távol a világ zajától, a Peloponnészosz-félsziget déli oldalán, egy olajfaliget kellős közepén terül el teljes méltóságában. A ház a Schiza-öböl és a Sapientza lenyűgöző panorámája felé tekint, háttérben a távoli hegyek vonulatával.

A tervezőknek Sarantoglou Lalis-nek és Dora Sweijd-nek fő célja, a magával ragadó harmonikus táj megőrzése, ezért a ház magasságát a körülölelő olajfákéhoz igazították. Az épület különlegessége a kétfelé ágazó zöldtető, amely három udvarra tagolja a térséget, s ezáltal a nap járásától függően más-más körülményeket és hangulatokat hoztak létre. Az enteriőr két fő részből áll: a keletre néző terület a privát szféra három hálószobájával és két mosdójával, míg a déli tájolású tér a közösségé, mely a konyhát és a nappalit foglalja magában,de mindhárom udvarhoz szabad a hozzáférés. A mediterrán éghajlat ellenére a növényekkel dúsan beültetett tető, valamint a különleges formájú, keresztszellőzést biztosító betonhéj szerkezet nem tette szükségessé semmiféle mechanikus hűtőrendszer beépítését. A nyílászárók lágy ívei az architectúrához maximálisan alkalmazkodnak.

„Úgy döntöttünk, hogy beszerzünk egy CNC-gépet, amely lehetővé tette a nem szokványos elemek egyszerű kivitelezését a helyszínen, a betonhéjtól kezdve az ablakkereteken át a medencéig. Ennek a módszernek köszönhetően minimalizálhattuk a kommersz termékek felhasználást, hiszen legnagyobbrészt helyben állítottunk elő mindent betonból, márványból, kőből” – meséli Sarantoglou Lalis építész. Az építkezés mindössze hét hónapot vett igénybe.


fotó:NAARO (Naaro.com)
Forrás: ArchDaily

Üzenet a szerzőnek Cikk küldése Nyomtatás Vissza a lap tetejére
Kérjük értékelje a cikket:    -2:   -1:   1:   2:     
Hozzászólások: (Csak teljes jogú tagok szólhatnak hozzá a cikkekhez!)
Eddig még nem érkezett hozzászólás.
OK


Velux
Austrotherm
Austrotherm
Archmaaik

Médiaajánlat | Impresszum   TervLap ©