Bejelentkezés: Regisztráció Elfelejtett jelszó
A szerző legújabb cikkei:
Zaha Hadid irodája robotok bevonásával épít iskolát
Lehet egy kicsit hosszabb – a kisföldalatti?
A felhővasaló, avagy James Bond dácsája Zaha Hadid módra – videó
Egymilliárdért tervezheti át a Déli pályaudvar területét az M-Teampannon
Becsúszó szerelés
Hamarosan földre száll a Föld Londonban
Szeptemberben nyílik meg a felújított Hagyományok Háza
Lengyel Történelmi Múzeum épül Varsóban
Sárospatakon is felújítják a Makovecz-épületeket
Közel ötmilliárdért tervezik a Budapesti Atlétikai Stadiont – sok ez vagy kevés?
Kunyhónál több, háznál kevesebb
Heteken belül megnyílik a Liget Budapest Projekt kutyás élményparkja
Rá sem lehet majd ismerni a debreceni strandra
Címkék: Egyesült Államok, New York, luxuslakás, felhőkarcoló, irodaház, Kohn Pedersen Fox, Diller Scofidio + Renfro, Foster + Partners, Heatherwick Studio


Sztárépítészek parádéja lesz Amerika legnagyobb ingatlanfejlesztése
sebesp 2017. július 16.      
Már épül a Hudson Yards, ahol lakó és irodatornyok valamint bevásárlóközpont képezik majd a közel kétmillió négyzetméternyi területet, amely az USA történetének legnagyobb magánpénzből finanszírozott ingatlanfejlesztése lesz.

A projekttel ki akarják bővíteni Manhattan üzleti negyedét nyugati irányba a Hudson folyó felé. A fejlesztők szlogenje szerint a Hudson Yards a kultúra, a kereskedelem és a gasztronómia győzelmét hirdeti, egy olyan technológiai csoda, amely fenntarthatósággal, valamint a közterületek és a zöld parkok harmóniájával párosul. Manhattan nyugati részét újjáépítésében többek között a Kohn Pedersen Fox, a Diller Scofidio + Renfro, a Foster + Partners és a Heatherwick Studio is közreműködik.

Egyes épületek kivitelezése már javában zajlik, jövőre az új városnegyed több elemét is átadják. A 30. utca és a 11. sugárút északkeleti sarkában található 15 Hudson Yard lesz az első lakóépület, amely a gigantikus projekt keretében elkészül. Az egykori magasvasút pályájából kialakított High Line mellett megvalósuló, csaknem 100 ezer négyzetméteres épületet a DS+R tervezte a Rockwell Grouppal együttműködve. A 391 lakás mellett benne 4 ezer négyzetméteren találhatók majd olyan szolgáltatások, amelyeket a lakók igénybe vehetnek. Az 50. emeleten alakítják ki a wellness központot, medencékkel és fitnesszel, szépségszalonnal és gyermekek számára játszóteremmel. Az épületben étteremis helyet kap, mely borkóstolóval, klubszobával is rendelkezik majd – melyben biliár és kártyaasztalok várják a játékosokat. Legfelül New York legmagasabban fekvő szabadtéri terét hozzák majd létre.

A kulturális központ, mely Shed néven fut szintén a megvalósítás útjára lépett, előre láthatóan 2019-ben adják át. Itt éri majd el a High Line a Hudson Yards-ot. A 10 Hudson Yards épületet már át is adták a 10. sugárút vonalán. A 275 méter magas irodaház neves multinacionális cégeknek ad otthont.

A fejlesztés legmagasabb épülete a 30 Hudson Yards irodatorony, amely 395 méternyi magasságba emelkedik. Magasabb lesz, mint az Empire State Building, és a város legmagasabban elhelyezkedő szabadtéri kilátóját is itt alakítják ki. (Bár a World Trade Center One kilátója magasabban van, de az zárt, csak üvegfalak mögül lehet élvezni a látványt.)

Az 55 Hudson Yards irodaház mintegy 100 ezer négyzetméternyi területet kínál majd 2018-tól, és a Hudson Park dél-nyugati részén épül fel. A 238 méteres torony 10. emeletén a külső teraszról pazar kilátás nyílik majd a parkra. Az ingatlan homlokzata New York egyes ikonikus épületeinek stílusára hajaz, mintegy történelmi miliőbe ágyazva a fejlesztést, így a Sohóban található öntöttvas homlokzatok és a korai modernizmus is megjelenik az épületen.Az épületet az építészet két igazi nagy öregje jegyzi, Eugene Kohn (83) a Kohn Pedersen Fox-tól és Kevin Roche (92) a Kevin Roche John Dinkeloo and Associates LLC-től.

A Thomas Heatherwick tervezte Vessel hajóformájáról kapta a nevét. Ez egy interaktív építmény, amelyre 2500 lépcső szövetében lehet felkapaszkodni összesen másfél kilóméternyi útvonalon.


Forrás: Forbes.com / Realista.hu

Üzenet a szerzőnek Cikk küldése Nyomtatás Vissza a lap tetejére
Kérjük értékelje a cikket:    -2:   -1:   1:   2:     
Hozzászólások: (Csak teljes jogú tagok szólhatnak hozzá a cikkekhez!)
Eddig még nem érkezett hozzászólás.
OK


Velux
Austrotherm
Austrotherm
Archmaaik

Médiaajánlat | Impresszum   TervLap ©