Bejelentkezés: Regisztráció Elfelejtett jelszó
A szerző legújabb cikkei:
Megnyílt Fosterek látogatóközpontja az Apple Parkban
Louvre Abu Dhabi – nyolc év három percben
Beépülhet az ország legértékesebb telke
Megnyílt a Makovecz Központ és Archívum Budapesten
Kamukönyvekkel káprázatat az új kínai csodakönyvtár
Elvetélt halpiac-terv lett az év Jövőbeli Projektje a World Architecture Festival-on
Vályogház lett a világ legjobb épülete 2017-ben
Felhők között épül Empire City, Vietnam „városi esőerdeje”
A világ egyik legnevesebb múzeuma megvett egy darabot a brutalista ikonból
Náddal burkolt magyar épület is bekerült a World Architecture Festival rövidlistájára
Tizenöt éves a csütörtökön induló Héttorony Fesztivál
Indul a pécsi egyetem új legyező alakú épületének megvalósítása
A Városligeti fasorba költözik a Magyar Építészeti Múzeum
Címkék: Egyesült Királyság, London, Tomkin Liu,


Jó hely egy esős napon
sebesp 2017. augusztus 13.      
Anna Liu és Mike Tonkin építészek 12 évet töltöttek egy György király korabeli londoni ház bővítésével. Az eredményt nehéz nem szeretni – különösen egy esős napon.

Ha elkezd esni, az ólomlemezzel fedett tetőről egy fekete esővíz-levezetőn át elindul a víz lefelé. Eddig rendben is lenne, de mi következik ezután? Mielőtt a víz teljesen leérne, mintha egy halálos merülésből emelkedne elő, a cső megfordul, görbületet vesz, majd egy sekélyebb leszálló ágba jut. Egy kacskaringós utat követve végül lehömpölyög a talajra, ahonnan az esővíz némi késlekedés után összegyűjti a megfelelő nyomást ahhoz, hogy áttolja magát a bonyolult csőrendszeren. Amikor a víz felszabadul, kitölti a fekete gránitudvart. A medence megtelik fényekkel és tükrözött képekkel.

A Sun Rain Room egy György korabeli felújított és bővített városi műemlékházban kapott helyett. Az épület a Tonkin Liu vezetőinek családi otthona és egyben építészműterem. A kis projekt szobrászati ​​érzékenységet és összetettséget mutat. A hátsó bővítés két emeletet fog össze önálló fényforrással és lépcsővel. Az utcai szinten egy árnyékot adó tető található, amelynek kertre nyíló üvegfala egy közösségi térre nyílik, kellemes klímát biztosítva mind az otthon, mind a stúdió számára. A tér a természetesség igényét és a főépület formális jellegét egyaránt figyelembe veszi.

A RIBA London díj zsűrije mind a tervet, mind az azt kísérő leírást példásra értékelte.


Forrás: www.architecture.com

Üzenet a szerzőnek Cikk küldése Nyomtatás Vissza a lap tetejére
Kérjük értékelje a cikket:    -2:   -1:   1:   2:      Összesen: 12 (8 szavazatból)
Hozzászólások: (Csak teljes jogú tagok szólhatnak hozzá a cikkekhez!)
Eddig még nem érkezett hozzászólás.
OK


Velux
Austrotherm
Austrotherm
Archmaaik

Médiaajánlat | Impresszum   TervLap ©