Bejelentkezés: Regisztráció Elfelejtett jelszó
A szerző legújabb cikkei:
Megnyílt Fosterek látogatóközpontja az Apple Parkban
Louvre Abu Dhabi – nyolc év három percben
Beépülhet az ország legértékesebb telke
Megnyílt a Makovecz Központ és Archívum Budapesten
Kamukönyvekkel káprázatat az új kínai csodakönyvtár
Elvetélt halpiac-terv lett az év Jövőbeli Projektje a World Architecture Festival-on
Vályogház lett a világ legjobb épülete 2017-ben
Felhők között épül Empire City, Vietnam „városi esőerdeje”
A világ egyik legnevesebb múzeuma megvett egy darabot a brutalista ikonból
Náddal burkolt magyar épület is bekerült a World Architecture Festival rövidlistájára
Tizenöt éves a csütörtökön induló Héttorony Fesztivál
Indul a pécsi egyetem új legyező alakú épületének megvalósítása
A Városligeti fasorba költözik a Magyar Építészeti Múzeum
Címkék: Japán, Shinichi Ogawa & Associates, luxusvilla


Sterilizált japán ház
sebesp 2017. augusztus 16.      
Ablak és ajtó nélküli betonfalak takarják a japán Shinichi Ogawa & Associates által tervezett lakóház utcai oldalát, míg a túloldali üvegfelület és a konzolos végtelenített medence a tengeri kilátásból a legtöbbet hozza ki.

A lakóutca felé néző északi homlokzat három fehér dobozból áll, amelyeknek nincs egyetlen nyílásuk sem. Csak egy pálmafa enyhíti a szigort, amely a kompozíció fókuszpontja. A Seaside House nevű ingatlan másik oldala a Csendes-óceán felé néz, és egy terasszal egybeépített végtelenített medencével rendelkezik, amely egy működő vasúti pálya felett áll.

Az épület kettős belmagasságú előcsarnokát vastag, csavart lépcsőház uralja, melyet felülről egy hatalmas, meleg tónusú világító panellel világítanak meg.

Az első emeleti szobák egy vonal mentén helyezkednek el a vendégszobával, a fürdőszobával és a hálószobával párhuzamosan futó hálószobával.

Minden helyiség teljes felületén üvegablakokkal rendelkezik, amelyek megszakítás nélküli kilátást nyújtanak a teraszra, a medencére és a tengerre. A második emeleten, amely egyetlen nyitott tér, a nappali-étkezőnek, valamint egy konyhának ad otthont. A külső teraszok közvetlen megközelítését egy üvegtolófal biztosítja, amely az óceánra néz.

Ebben a tengerparti villában kívül és belül minden hófehér, a formák végtelenségig letisztultak, nincsenek zavaró részletek, egy sterilizálóban sem lehetett volna ennél tökéletesebb eredményt elérni.

Forrás: Dezeen.com

Üzenet a szerzőnek Cikk küldése Nyomtatás Vissza a lap tetejére
Kérjük értékelje a cikket:    -2:   -1:   1:   2:      Összesen: 19 (12 szavazatból)
Hozzászólások: (Csak teljes jogú tagok szólhatnak hozzá a cikkekhez!)
Eddig még nem érkezett hozzászólás.
OK


Velux
Austrotherm
Austrotherm
Archmaaik

Médiaajánlat | Impresszum   TervLap ©