Bejelentkezés: Regisztráció Elfelejtett jelszó
A szerző legújabb cikkei:
Zaha Hadid irodája robotok bevonásával épít iskolát
Lehet egy kicsit hosszabb – a kisföldalatti?
A felhővasaló, avagy James Bond dácsája Zaha Hadid módra – videó
Egymilliárdért tervezheti át a Déli pályaudvar területét az M-Teampannon
Becsúszó szerelés
Hamarosan földre száll a Föld Londonban
Szeptemberben nyílik meg a felújított Hagyományok Háza
Lengyel Történelmi Múzeum épül Varsóban
Sárospatakon is felújítják a Makovecz-épületeket
Közel ötmilliárdért tervezik a Budapesti Atlétikai Stadiont – sok ez vagy kevés?
Kunyhónál több, háznál kevesebb
Heteken belül megnyílik a Liget Budapest Projekt kutyás élményparkja
Rá sem lehet majd ismerni a debreceni strandra
Címkék: Egyesült Királyság, London, DSDHA, ékszerész, műhely


Léchomlokzat történelmi karakterrel
sebesp 2017. szeptember 10.      
A londoni Tower Bridge közelében elkészült ékszerészműhelyben minden "rácsok mögé került". Az egész utcai homlokzat vízszintes acélzsalukból alkotott rácsozata hagyománytisztelő kortárs megoldás.

A DSDHA építésziroda tervei alapján elkészült a londoni Tower Bridge közelében lévő Alex Monroe ékszerész műhelyépülete, melynek homlokzata horizontális fémlécekkel borított, ezzel lehetővé teszi a járókelők számára, hogy egy pillantást vessenek az ékszerészek munkájára.

Az új műhely tíz perces sétára található egy korábban már bemutatott projekttől egy olyan városrészben, amelyhez történelmileg sok szakma kötődött már, beleértve a bőr- és cserzőműhelyeket és a sörfőzdéket is.

A Tower Bridge Road-i projekt egy tipikus londoni utcaképen helyezkedik el, amely házakat, üzleteket és szállóvendégeket foglal magában. A szomszédos utcák megtartják a terület ipari jellegét, amelyből az építészek az új épület tervezésekor ihletet merítettek. A telken álló háromszintes házat lebontották, helyet biztosítva az új négyszintes épületnek, amely a földszintes műhelyt foglalja el, a három felső szinten pedig irodák találhatók. Az épület a szomszédai fölé emelkedik, hogy hangsúlyozva a függőleges jelleget és a hely szűkösségét egyúttal a középkori eredetű városi szövet kompakt összetételére utaljon.

Az utcára néző homlokzat előpatinázott, vízszintesen elhelyezett acélszelvényekből épül fel, remekül folytatva a hagyományos épületek sziluettjét, kiegészítve a környéken található színárnyalatokat.


Fotók: © Sebes Péter

Üzenet a szerzőnek Cikk küldése Nyomtatás Vissza a lap tetejére
Kérjük értékelje a cikket:    -2:   -1:   1:   2:      Összesen: 16 (12 szavazatból)
Hozzászólások: (Csak teljes jogú tagok szólhatnak hozzá a cikkekhez!)
Eddig még nem érkezett hozzászólás.
OK


Velux
Austrotherm
Austrotherm
Archmaaik

Médiaajánlat | Impresszum   TervLap ©