sebesp | 2017. szeptember 23.
     
Egy új londoni stadion képes lesz arra, hogy a pályát tologatva a labdarúgás mindkét formáját befogadja.

A Populus által tervezett stadion, amely a Tottenham Hotspur angol labdarúgó klub új otthoa, először 2015 júliusában mutatkozott be, és 2018 augusztusában a 2018/19 futballszezon kezdetén fog megnyitni. Az aréna több mint 61 000 nézőt képes befogadni, többet, mint bármelyik másik klubé az Egyesült Királyság fővárosában.

A Tottenham Hotspur új stadionja évente két NFL játéknak is helyet ad majd egy teljes visszahúzható pályán, amely egy második játékfelületet tár fel. A sheffieldi SCX mérnökiroda olyan füves felületet állít elő, amely közvetlenül egy műfüves pálya fölött helyezkedik el, így az Egyesült Királyságban az első ilyen típusú stadion, amelynek két különböző formája lehet ugyanazon a helyen. A teljesen visszahúzható fűfelületet futballhoz, míg az alatta lévő mesterséges pályát NFL-játékokra, zenei koncertekre és más eseményekre használják.

A Spur hazai mérkőzéseire használt valódi gyep területrészei három acéltartóban ülnek, amelyek futnak a pályán. a tálcák ezután visszahúzódnak a déli állvány alatt, hogy felfedjék a mesterséges játékfelületet. A felületek közötti váltás körülbelül 25 percig tart. A klub szerint, ha a fűfelületeket visszatolják a helyükre, a csatlakozások "láthatatlanok és észrevehetetlenek" maradnak.

Forrás: www.designboom.com

Videó: 

A szerző legújabb cikkei:
Két hasáb az erdő mélyén
Zaha Hadid irodája robotok bevonásával épít iskolát
Lehet egy kicsit hosszabb – a kisföldalatti?
A felhővasaló, avagy James Bond dácsája Zaha Hadid módra – videó
Egymilliárdért tervezheti át a Déli pályaudvar területét az M-Teampannon
Becsúszó szerelés
Hamarosan földre száll a Föld Londonban
Szeptemberben nyílik meg a felújított Hagyományok Háza
Lengyel Történelmi Múzeum épül Varsóban
Sárospatakon is felújítják a Makovecz-épületeket
Közel ötmilliárdért tervezik a Budapesti Atlétikai Stadiont – sok ez vagy kevés?
Kunyhónál több, háznál kevesebb
Heteken belül megnyílik a Liget Budapest Projekt kutyás élményparkjaKérjük értékelje a cikket:    -2:   -1:   1:   2:      Összesen: 4 (2 szavazatból)


Hírlevél feliratkozás


Konferencianaptár

Építési megoldások

Velux
Austrotherm
Austrotherm
Archmaaik