Bejelentkezés: Regisztráció Elfelejtett jelszó
A szerző legújabb cikkei:
Megnyílt Fosterek látogatóközpontja az Apple Parkban
Louvre Abu Dhabi – nyolc év három percben
Beépülhet az ország legértékesebb telke
Megnyílt a Makovecz Központ és Archívum Budapesten
Kamukönyvekkel káprázatat az új kínai csodakönyvtár
Elvetélt halpiac-terv lett az év Jövőbeli Projektje a World Architecture Festival-on
Vályogház lett a világ legjobb épülete 2017-ben
Felhők között épül Empire City, Vietnam „városi esőerdeje”
A világ egyik legnevesebb múzeuma megvett egy darabot a brutalista ikonból
Náddal burkolt magyar épület is bekerült a World Architecture Festival rövidlistájára
Tizenöt éves a csütörtökön induló Héttorony Fesztivál
Indul a pécsi egyetem új legyező alakú épületének megvalósítása
A Városligeti fasorba költözik a Magyar Építészeti Múzeum
Címkék: Egyesült Királyság, London, Egyesült Államok, luxusvilla, James Whitaker


A producer háza
sebesp 2017. október 1.      
Keszekuszán egymásra dobált konténerek a Joshoua Tree nemzeti park peremén. Ennél extravagánsabb nyaralót nehéz lenne elképzelni.

James Whitaker londoni építész eredetileg egy németországi telephelyre készített koncepciótervet spontán egymásra halmozott konténerekből, de nem lett semmi az ötletből. Egy évvel később azonban jött egy ügyfél aki barátaival a Joshua Tree Nemzeti Parkban tett utazást nem sokkal korábban Dél-Kaliforniában. Kiderült, hogy a tulajdonában van egy 36 hektáros ingatlan a pusztában, körülbelül három órás autóútra Los Angeles-től. A sziklás sivatag közepén bóklászva egyik barátja azt mondta: "Tudod, mi lenne itt nagyszerű? Egy ilyen kégli." – majd laptopján egy interneten talált képet mutatott.

"A kép azt az irodaházat mutatta, amelyet évekkel ezelőtt terveztünk a Hechingen Stúdiószámára, de sohasem építettek meg" – mondja James Whitaker – "amikor legközelebb az ügyfél Londonban volt, találkoztunk." A filmes végül megbízta Whitakeret, hogy hozzon létre egy üdülőházat a világtól távoli ingatlanán narancssárga sziklákkal és tüskés növényekkel.

Az otthon egy lejtős telken helyezkedik el, az évek során a csapadékvízben kialakult vízfolyáson. Whitaker egy fényes fehér festett konténerek alkotta héjat képzelt el. A betonoszlopokkal a talajról kissé felemelt konténerek úgy illeszkednek össze, mint egy csillagrobbanás, mindegyik más és más irányba fordul. A konténerek úgy fordulnak, hogy maximalizálják a táj látványát, egyúttal használják a táji adottságokat a privát szféra tiszteletben tartásához, az helyiség használattól függően.

A 200 négyzetméter alapterületű lakás nappalival, konyhával, étkezővel és három hálószobával rendelkezik. A látványos megjelenést a betonpadló, a fehér falak és a minimalista dekoráció jellemzi, beleértve a rétegelt lemezből készült bútorokat és a Ron Arad által készített Misfits üléseket. Whitaker korábban Arad stúdiójában dolgozott Londonban.

Forrás: www.dezeen.com

Üzenet a szerzőnek Cikk küldése Nyomtatás Vissza a lap tetejére
Kérjük értékelje a cikket:    -2:   -1:   1:   2:      Összesen: 6 (5 szavazatból)
Hozzászólások: (Csak teljes jogú tagok szólhatnak hozzá a cikkekhez!)
Eddig még nem érkezett hozzászólás.
OK


Velux
Austrotherm
Austrotherm
Archmaaik

Médiaajánlat | Impresszum   TervLap ©