Bejelentkezés: Regisztráció Elfelejtett jelszó
A szerző legújabb cikkei:
Innovatív fejlesztés előtt a térségi tervezés
Szeneczey Balázs: az ingatlanfejlesztések értéke idén meghaladja a 2 milliárd eurót
FAKRO fusion – before & after – 10 000 euró összdíjazású nemzetközi építész pályázat
Megszületett az eredmény: a Nagy Csaba-Pólus Károly páros és Sajtos Gábor kapta Budapest Építészeti Nívódíját
Fókuszban a padló
Minden, egy tető alatt: Top Mountain Crosspoint
Megbízható tetőablakok és vasalatok széles kínálatával bővült a CPR.hu Adattár
Cégcsoportot vesz a Duna-Dráva Cement Kft.
Befejeződött a küküllővári református templom teljes körű felújítása
Lakásépítések: kitart az emelkedő trend
Budapest Építészeti Nívódíja 2017
Elkészültek az isaszegi Klapka György általános iskola és alapfokú művészeti iskola épületeinek energetikai felújításai
Címkék: tetőtérbeépítés, tetőablak, VELUX


Tér-alkotás
Példaértékű tetőtérbeépítés a kreativitás szolgálatában
droID 2017. november 9.      
Egy kreatív csapat munkahelyének olyannak kell lennie, ami inspirálja, mindig megújuló ötletekkel tölti el az ott dolgozókat, ugyanakkor teret ad a mozgásra, a közös diskurzusra és az elvonulásra is. A temesvári X3 csapatának irodáját egy tetőtérben alakították ki, hiszen egy épület legfelső szintje nagyon jó hely a szabad gondolkozáshoz.

E ház tetőterében a régi, sokat látott gerendák adták meg a belsőépítészeti kialakítás alapelemét, ehhez illesztették a padló burkolatának és a nyílászárók kereteinek tónusát, míg a falak  tiszta fehér színe jelentősen növeli a térérzetet. Számos designelem – más-más korokból összeválogatott bútorok, egy 19. század végi rózsaszín Franz Wirth zongora, a fejjel lefelé lógatott, fogasként funkcionáló bicikli, vagy éppen a könyvekből létrehozott fal – segíti az iroda sajátságos atmoszférájának megteremtését, amely folyamatos kreatív bázisként működik. Zongoralábú lámpák és íróasztalok, változatos ülőbútorok segítik az itt dolgozók munkáját. Ezt az eklektikus teret az egyszerű fehér falak és a VELUX tetőtéri ablakok adta egyenletes, természetes fény tartja vizuális egységben. A nyílászárók az aszimmetrikus elrendezésüknek köszönhetően a tetőtér minden szegletébe kellő mennyiségű fényt engednek be, ami a hosszanti tér minden pontját elárasztva életre kelti azt. A kiváló hőszigetelésű VELUX tetőtéri ablakok otthonos környezetet teremtenek, beépített szellőzőnyílásuknak köszönhetően pedig zárt ablakok mellett is folyamatosan friss levegővel tudják ellátni a benn tartózkodókat, evvel is hozzájárulva egészségük megőrzéséhez.

Az alkotáshoz feltétlenül szükség van a közös eszmecserére, de az elvonulásra, a magányra is. Az X3 iroda belsőépítészei e kettősségre helyezték a hangsúlyt, így lettek tereik egyszerre otthonosak és átláthatóak. Egy belsőépítésznek mindig kihívás egy helyiséget úgy megtölteni élettel, hogy közben ne irányítsa túl erőteljesen gondolatainkat. A térrel és fénnyel való játék a legjobb lehetőség a kreativitás beindítására, a téri játék, a design és a természetes fény itt egy közös célt szolgál, kiegészítik és felerősítik egymás hatását, a végeredmény pedig egy kellemes, lenyűgözően világos és szabad iroda lett.

Látogasson el a www.velux.hu/szakembereknekoldalra és teremtsen Ön is inspiráló környezetet a VELUX termékek segítségével!

(x)

Üzenet a szerzőnek Cikk küldése Nyomtatás Vissza a lap tetejére
Kérjük értékelje a cikket:    -2:   -1:   1:   2:      Összesen: -2 (1 szavazatból)
Hozzászólások: (Csak teljes jogú tagok szólhatnak hozzá a cikkekhez!)
Eddig még nem érkezett hozzászólás.
OK


Velux
Austrotherm
Austrotherm
Archmaaik

Médiaajánlat | Impresszum   TervLap ©