hír épületek tervek Well minősítési rendszer Futureal zöld építészet

A Futureal három projektje a Well minősítési rendszernek megfelelő első európai példák


Java | 2018. február 1.
     
A Futureal három hazai projektje Európában elsőként egyszerre szerezte meg a WELL Building Platina előminősítést. Az Advance Towert, a Corvin 5 és a Budapest One irodaparkot a dolgozók egészségi állapotára és hangulatára pozitív hatást gyakorló szempontok szerint tervezték és üzemeltetik majd.

A Futureal rendezvényét stílszerűen a befejezés előtt álló Advance Tower tetején tartották, ahol a szakma képviselői előtt mutatták be az jövő irodáit, ismertetve az egészséges munkakörnyezetet a Well minősítési rendszer kritériumai alapján.

A washingtoni székhelyű International WELL Building Institute minősítésének célja, hogy az irodaházak a környezetvédelem mellett a dolgozók egészségére, közérzetére és komfortérzetére is kedvező hatással legyenek. Világszerte ezideig mindössze 34 irodaépület rendelkezik WELL előminősítéssel. Ezek közül a Futureal-csoportnak első európai fejlesztőként egyszerre három projektje is a WELL Platina előminősítését szerezte meg. A vállalat fejlesztései közül a Váci úti irodafolyosón épülő Advance Tower, a kelenföldi intermodális csomópontnál megvalósuló Budapest ONE, illetve a Corvin Sétányon fejlesztett Corvin Technology & Science Park (Corvin 5) irodakomplexumok szerepelnek a listán.

"A Futureal-csoport elkötelezte magát, hogy az összes jövőbeni fejlesztését a WELL irányelvei szerint valósítja meg, hiszen a környezettudatosság részeként az épülethasználók egészségét az egyik legfontosabb tényezőnek kell tekinteni a tervezés során. A LEED és a BREEAM minősítési rendszerek a WELL Building besorolással kiegészítve egy olyan egységes rendszert jelentenek, amely a környezettudatosság teljes spektrumán kiemelkedő épületek létrehozását eredményezi" – magyarázta Tatár Tibor, a Futureal vezérigazgatója.

Az Advance Tower irodaház első ütemének munkálatait 2016 végén kezdte meg a vállalat a Váci úton. A két ütemben megvalósuló, összesen 20 000 m2-es épület BREEAM-tanúsítványt szerzett, így a legszigorúbb fenntarthatósági követelményeknek is megfelel. A Corvin Technology & Science Park (Corvin 5) első ütemét pedig várhatóan 2018 végén adják át. A két ütemben megépülő, összesen 27 000 m2-es irodaház a Nokia Skypark irodaház szomszédságában helyezkedik el. A harmadik fejlesztés, a 70 000 m2-es Budapest One irodapark Őrmezőn több ütemben készül el. Az 1. ütem 25 000 mbérirodát és 2 600 mkereskedelmi és szolgáltató egységet foglal magában.

"Az irodaházakban az átlagosnál jobb minőségű levegő, szigorú előírások szerint kivitelezett légtechnikai rendszer, a WELL követelményeinek megfelelő, még magasabb minőségű, rendszeresen ellenőrzött ivóvíz, a hazainál sokkal szigorúbb, nemzetközi szabványoknak megfelelő teljes körű akadálymentesség, egészségesebb táplálkozási lehetőségek, a rendszeres mozgás lehetősége, illetve a művészetek és a természet megjelenése várja majd a dolgozókat, hogy mentális és fizikai állapotuk frissen tartásával hatékonyabban végezhessék napi munkájukat” – mondta Radványi Gábor, a Futureal főépítésze, a Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete (HuGBC) alelnöke.

Forrás: Realista.hu

A szerző legújabb cikkei:
Az Aréna Business Campus grandiózus irodaparkja startol a Hungária körúton
A Magyar Műszaki Múzeum és a Közlekedési Múzeum külön élete
3,4 milliárdos kastély- és műemlékfejlesztési program indul a világörökségi Tokaj Hegyalján
Amszterdami daruba álmodott luxus apartman
Az ABB új innovációs és oktatási kampuszt épít Ausztriában
A szegedi Fül-Orr-Gégészeti Klinika a régió legmodernebb intézményévé lép elő 2020-ra
Idén először hazai hidak versenye! Te is szavazhatsz április 30-ig!
A béke tornya épül a szlovén Kopernél
Megnyílt a Ludovika Campus a test és lélek épülésére
Anthony Gall új butikhotelje, a Hotel Clark
A sárga-tenger-parti szinteltolásos lakótorony hatalmas kapujával elképesztő látványt nyújt
Gran Cancun nevű óceántisztító ökosziget mentheti meg a Karib-tenger ökoszisztémáját
2021-re megújul a Veszprémi Petőfi Színház és környezeteKérjük értékelje a cikket:    -2:   -1:   1:   2:      Összesen: 2 (1 szavazatból)


Hírlevél feliratkozás


Konferencianaptár

Építési megoldások

Velux
Austrotherm
Austrotherm
Archmaaik