Az összes találat erre: „Óbuda“ (23)
A városképnek is lendületet ad az új külsőt kapott a Kandó Kollégium
Az Óbudai Egyetem Bécsi úti Kandó Kollégiumának rekonstrukciója tavaly októberben kezdődött el, és 5 hónap alatt az épület modern külsőt öltött. A felújítás eredményeképpen az épület több mint 400 hallgatónak nyújt majd minőségi szálláshelyet.
Könnyen összeszerelhető kabinos menedékház
A stockholmi székhelyű építész tervező iroda, az Utopia Arkitekter tervezte a Skýlit, a világos kék kabinokat, amelyek a világ egyik legszebb táján találhatók.
Globális tudás, lokális kihívások
Építési projektmenedzsment konferencia, 2017. szeptember 26., BMC.
Startra kész a látványos Pannon Park komplexum
Másodszori nekifutás után a Market Építő Zrt. nyerte a Fővárosi Állat- és Növénykert által a Pannon Park kulcsrakész kivitelezésére kiírt nyílt közbeszerzési pályázatot. A fejlesztés a tervek szerint 2020-ra készülhet el teljes egészében.
Milliárdos beruházás Békásmegyeren
A békásmegyeri piac 4,8 milliárd forint értékű fejlesztése lesz Óbuda egyik legjelentősebb projektje – mondta Bús Balázs, III. kerületi polgármester hétfőn, jelezve azt is, hogy a városvezetés minden beruházás esetében a közösségi tervezés mellett van.
Etetés a garázsban: új Street food pláza Óbudán
Az ipari környezetben megálmodott áruházban többek között étterem, delikátesz, kávézó nyílik, és öt food truck is parkol majd az épületben. A nyitás 2018 nyarán várható.
2016-ban a Szegedi Tudományegyetem lett a legzöldebb a hazai campusok között
A Green Metic rangsorolja évente felmérései alapján a világ legzöldebb egyetemeit. A hazai rangsor szerint az SZTE-t követi az ELTE, a Debreceni Egyetem, új belépőként a Pécsi Tudományegyetem, a Szent István Egyetem, a Corvinus, majd a Miskolci Egyetem. A sort az Óbudai Egyetem zárja.
Döntöttek: Lesz új velodrom Budapesten
A Kormány decemberben eldöntötte, hogy az óbudai gázgyár területén megépül az új velodrom. Ezenkívül a Népligetben is remélhetünk kerékpáros fejlesztéseket.
Visszaépítik az óbudai Hadrianus palotát, világörökségre jelölik a római erődrendszert
Megszületett a kormányhatározat a dunai limes magyarországi szakaszának világörökségi jelöléséről – tájékoztatott a Magyar Limes Szövetség.
Giccsadót vetnek ki Óbudán a nem illeszkedő házakra
Giccsadót vezet be az óbudai önkormányzat. A kerület vezetése ugyanis attól tart, hogy az építési engedélyezési eljárás helyetti bejelentés az építészeti minőség és a településkép romlását eredményezi.
Napirenden az Aquincum Központ építése
A Fővárosi Közgyűlés a héten tárgyalja az új Aquincum Központ beruházásának ügyét, mely 2012-ben már napirenden volt, sőt az eredeti elképzelés szerint a projektet 2016-ban adták volna át. Az irodaházból és bevásárlóközpontból álló együttes építése mind a mai napig nem kezdődött el, s az sem dőlt el, melyik terv valósuljon meg. Döntés várható!
Ilyen szuper 4 milliárdos piac épül Békásmegyeren
Vásárcsarnok épül Békásmegyeren 2018-ra. Ezenfelül többek között épül majd új tanuszoda és főút is. Másfél milliárd forintot kap Óbuda-Békásmegyer fejlesztésekre.
A Mérték tervezheti az állatkerti Pannon Parkot
A Fővárosi Állat- és Növénykert által a Pannon Park tervezésére kiírt gyorsított meghívásos pályázatot egyetlen ajánlattevőként a Mérték Építészeti Stúdió Kft. nyerte – az eredmény a Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.
A Magyar Projektmenedzsment Szövetség és az Óbuda-Újlak Zrt. közös konferenciája
A konferencia címe: Az építési beruházások vezetése
A konferencia célja: Az építési beruházások vezetésének korszerű gyakorlatainak bemutatása
A konferencia időpontja: 2015. szeptember 17-én (csütörtök)
Helyszíne: MOHA Rendezvényközpont,Budapest, XIV. Gizella u. 42-44.


Tervpályázat Óbudán! Multifunkcionális közösségi központ iskolából
Egy színvonalas könyvtár és kulturális központ létrehozása a feladat Római fürdő és Csillaghegy határán. Összdíjazás: 8 millió Ft. Határidő: 2015. október 16. A zsűriben Markóné Tutervai Éva, Mikó László, Vadász Bence.
Mégis valóra válik a magyar sziliciumvölgy
A Fővárosi Közgyűlés március végén fogadta el a volt gázgyári területre vonatkozó kármentesítési koncepciót. A tervet megküldték a Közép-Dunavölgyi Környezetvédelmi és Természetvédelmi Felügyelőségnek. Ezek szerint végre megtisztul a volt Gázgyár szennyezett területe.
A Pannonpark világszínvonalú fejlesztése tőkeinjekcióval startra kész
Huszonötmilliárd forinttal támogatja a kormány a rendkívül látványos és sok különlegességgel kecsegtető Pannonpark létrehozását a Fővárosi Állat- és Növénykert új területén. Európa egyik legrégebbi állatkertje jövőre lesz 150 éves. Ezzel a fejlesztéssel méltó keretek között ünnepelhet az ország - hangzott el a sajtótájékoztatón.
2018-ra visszaépítik Hadrianus palotáját a Hajógyári-szigetre
Tavaszra, azaz április végéig kell elkészülnie annak a végleges fejlesztési koncepciónak, amely a Hajógyári-sziget déli részének kulturális, rekreációs és sport célú fejlesztését tartalmazza.
Magyar közreműködéssel már épül a világ egyik legmagasabb épülete
A 2019-ben átadásra kerülő lakótorony építése máris megkezdődött a szaúd-arábiai Dzsiddában (Jeddah), amelyben egy hazai mérnöktanácsadó vállalat, az Óbuda Group fontos szerepet kapott. A cég a közelmúltban írta alá Rijádban a Diamond Tower projektmonitoring feladatairól szóló szerződést.
Körmös
Bárcziházi Bárczy István fővárosi tanácsnok felvilágosult modern gondolkodású ember volt aki jó néhány nevelési épülettel gazdagította a fővárost. Amihez persze pénzre volt szüksége, és nem is kevésre. Konzervatív képviselő társaitól rendszeresen kapott is ezért bőségesen gúnyt és korholást.
Vissza

Hírlevél feliratkozás


Konferencianaptár

Építési megoldások

Velux
Austrotherm
Austrotherm
Archmaaik