Az összes találat erre: „ építési termék“ (11)
Megbízható tetőablakok és vasalatok széles kínálatával bővült a CPR.hu Adattár
A Roto név a világ minden pontján az épület vasalatpiacon egyet jelent az innovatív, individuális és biztonságos rendszer megoldásokkal. A Roto termékek a biztonságot, az energiatakarékosságot és a kényelmet képviselik a lakásokban. Ezek most két kattintással elhelyezhetők a tervezői dokumentációban a CPR.hu segítségével.
Innovatív építőanyag a CPR.hu-n
Újító technológiával hőszigetelt, minőségi szerkezetkész lakóházak meglepően gyorsan építhetőek a WYW Block Zrt. által gyártott termékekből. A termékek és készletek két kattintással elhelyezhetők a tervezői dokumentációban a CPR.hu segítségével.
Eredményes statisztikák: a CPR.hu haszna a tervezői termékkiírásban
Csaknem 150-en készítettek konstruktív értékelést a CPR.hu-ról a Tervlapon. A tesztet kitöltők visszajelzései alapján pontos képet kaptunk az online termékkiíró katalógus hasznosságáról, kezelhetőségéről és a fejlesztők előtt álló feladatokról.
A CPR kora a tervezésben
A CPR új rendszerével az eddigi jogszabályokon alapuló gyakorlathoz képest megváltozott a tervező feladata, az építménybe bekerülő építési termékek milyenségét, elvárt műszaki teljesítményét is meg kell „terveznie". Ezzel azonban a felelőssége is megnövekedett.
Termékkiírás és CPR: sok még a kérdés
Bár az ÉMI előadói alaposan ismertették a jogszabályi környezetet a konferencián, a Metszet főszerkesztője és az előadó alkalmazástechnikusok pedig konkrét példákkal is igyekezett szolgálni, rengeteg munka marad a tervezőkre, ha a jogszabályoknak megfelelően kívánnak terveikben építési termékeket kiírni.
Átlátható-e az átláthatatlan?
Megjelent 305/2011 EU rendelet (CPR) és a 275/2013. (VII. 16.) Korm. rendelet. Ezek ismeretében hogyan igazolhatók az OTSZ-ben előírt tűzvédelmi teljesítmény jellemzők az új építési termékekre vonatkozó előírások tükrében?
Tervezői termékkiírás – itt a konferencia programja
A 275/2013 (VII.16.) kormányrendelet átalakította az építési termékek tervezői kiírásának jogi hátterét. A tervezők így kialakult helyzetében kíván segítséget nyújtani az Artifex Kiadó és a Build-Communication Kft. 2014. január végén–február elején, 8 helyszínen megrendezett szakmai konferenciája, amelynek tanácsadója az ÉMI Nonprofit Kft.
Tervezői termékkiírás: már máshogyan kell
Sok tervező tudja már: új szabályozás van érvényben az építési termékek betervezésére. Hogyan írjunk ki terméket az engedélyezési és kiviteli tervben? Mi szerepel a teljesítménynyilatkozatokban? Az ÉMI munkatársainak segítségével országszerte nyolc konferencia kívánja segíteni a tervezőket a helyes eljárásban.
Acél könnyűszerkezetek tűzvédelmi aktualitásai
Az építőanyagok, építési termékek és belőlük készülő épületszerkezeti elemek tűzvédelmének jogszabályozása és gyakorlata 2008 óta szinte folyamatosan változik, fejlődik. Ennek legfőbb okai globálisan az európai uniós szabályozáshoz és szakmai szabványokhoz való igazodás, a rohamosan fejlődő mérnöki módszerek fokozatos beépülése a szakterületre.
Tervező, tudja már, miért fogják perelni?
A minisztérium főosztályvezető-helyettese már márciusban megmondta: "probléma lesz". Az építészek viszont még nem vették észre: életveszélyes a 275/2013 (VII.16.) kormányrendelet. E rendeletnek szerint a tervezőknek meg kell adniuk a betervezett építési termékek elvárt műszaki teljesítményét. Nem tud róla? A jogászok igen.
Pánikra minden ok megvan: újabb adminisztrációs feladat az építészek vállán
Július 1-től az építésztervezők feladata lesz a kiviteli tervek készítése során, vagy az engedélyezési tervben megadni az építési termékek jellemzőit. Új kormányrendelet készül, melynek lényege, hasonlóan az EU-rendeletben előírtakhoz, hogy a jövőben a gyártó nem a megfelelőséget igazolja, hanem a terméke alapvető jellemzőinek teljesítményét.
Vissza

Hírlevél feliratkozás


Konferencianaptár

Építési megoldások

Velux
Austrotherm
Austrotherm
Archmaaik