Bejelentkezés: Regisztráció Elfelejtett jelszó
Keresés
27 találat. (Keresés tárgya: " új építés")
Cikkek
Áttekintés: Budai fejlesztések 2017-2018-ban
2017-ben több műemlék-rekonstrukció fejeződött be, például a kívül-belül megújult régi zugligeti villamos-végállomás. A II. kerületben a Klebelsberg-kastély felújításának végére is pont került, sikerült korhűen, az egykori tulajdonoshoz méltó módon megvalósítani. A lista pedig tovább folytatódik.
Hálóba szervezett új látvány-kézműves sörfőzde épül a dániai Stavager kikötőben
A dán tervezőiroda, a COBE Stúdió a Lerving sőrgyár felkérésére álmodta meg ezt az érdekes, kézműves látványosságú sörfőzdét a Stavenger kikötőben. A látogatók a kóstoló után kikapcsolódásként akár úszhatnak is vagy sétálhatnak a projekthez tartozó utcai élelmiszerpiacon.
Természetes homlokzatburkolatok középületeken
Az anyagi források általában nem állnak korlátlanul rendelkezésre, ha középület felújításáról van szó, éppen ezért örömteli, hogy az egyre-másra megjelenő toronydaruk jelezte új építések mellett országszerte számos középület modern funkciókhoz való igazításának lehetünk tanúi.
Hajnóczi maradt az elnök - tisztújítás az országos kamarában
Ellenjelölt nélkül nyert Hajnóczi Péter, az alelnökök: Szalay Tihamér, Turi Attila, Tutervai Mátyás. Az elnökség: Bachmann Bálint, Dulácska Zsolt, Eltér István, Makovényi Ferenc, Schultz Péter. Mit jelenthet ez?
Balhé a Boszorkányház miatt
Aktivisták csaptak össze vasárnap Odessza központjában a rendőrökkel a dél-ukrajnai város egyik építészeti különlegességének, az Egyfalúnak vagy Boszorkányháznak nevezett műemléképület védelmében, amelynek közvetlen tőszomszédságában egy új építésű házat kezdtek felhúzni.
7+3 új építészeti világcsoda
A közönség kérésére megismételve! Az előadások átdolgozva, új kutatási eredményekkel kiegészítve. Az előadások kéthetenként hétfői napokon 17.30-kor kezdődnek a Fugában.
A budavári Országos Villamos Teherelosztó megtartását kéri a Budapest Világörökségéért Alapítvány
Egyedi építészeti értéke, a várnegyed beépítéstörténetében, szerkezetében és városképében elfoglalt pozitív szerepe miatt az Országos Villamos Teherelosztó épület megtartását és új közfunkcióval való életre keltését kéri a Budapest Világörökségéért Alapítvány.
A kínai kivitelezőipar legújabb remeke (videó)
Ijesztő felfedezést tettek egy új építésű házban, amikor közelebbről megvizsgálták a falakat. Akár homokozni is lehetne a betonpillérek anyagával.
Luxus lakótömb épül a pesti bulinegyedben
Az új építésű lakáspiac robbanása kapcsán a Gozsdu Udvar és a Marina Part építője, a Triholding jelentette be elsőként legújabb belvárosi projektjét.
A nyugat-európai lakásépítés legjelentősebb befolyásoló tényezője: migráció
A nyugat-európai országok, elsősorban Németország, Hollandia, és a négy skandináv ország lakásépítésének legjelentősebb befolyásoló tényezője a migráció, mely nemcsak az új építésre lesz nagy hatással, de várható, hogy a bérlakásokra és a lakásvásárlásokra is.
Váltottsoros elrendezésű lakónegyed Singapore új építészeti ikonja
Az Alexandra Road és a Aver Rádzsa gyorsforgalmi út által határolt nyolc hektáros térségben, Singapore déli, terjedelmes, levegős gerincén nagyszabású építkezés kezdődött Office for Metropolitan Architecture (OMA) tervei alapján. A találóan játékos, újszerű „váltott soros” elrendezésű épületek sora érdekes hatszögű alaprajzot formál.
A magyar szocreál Bécsbe ment
UNGARN - bauten der Aufbruchzeit (Magyarország – Egy új korszak építészeti alkotásai) címmel Bécs belvárosában nyílt kiállítás az 1945-1960 között periódus építészetéről. Külföldön először mutatkozik be az Építészeti Múzeum anyaga a korszakból.
Átlátható-e az átláthatatlan?
Megjelent 305/2011 EU rendelet (CPR) és a 275/2013. (VII. 16.) Korm. rendelet. Ezek ismeretében hogyan igazolhatók az OTSZ-ben előírt tűzvédelmi teljesítmény jellemzők az új építési termékekre vonatkozó előírások tükrében?
Felhívás Creaton tanulmányúton való részvételre
Szakmai tanulmányúttal jutalmazza azon tervezőket a Creaton Hungary Kft., akik Balance vagy Rapido megaméretű cseréppel tervezett épülettervvel jelentkeznek.
Kerámia tetőcserép középületeinken a „hely szellemében”
Magyarország legészakibb településén, Hidvégardón, az 1770-es években épült Gedeon-kúria felújítási munkálataival Viszlai József építész nyerte el a neves zsűri elismerését a Creaton Hungary Kft. első alkalommal meghirdetett építészpályázata második fordulójában.
Az első Környezettudatos Minősített Magyar Épületek Adatbázisa
A három éve működő Magyar Környezettudatos Építés Egyesület (HuGBC) szakemberei több éves munkájának végére került most pont, amikor elkészítették adatbázisukat, mely átfogó képet ad a környezettudatos minősítéssel rendelkező hazai épületekről. A minősítés egyre fontosabb szerepet játszik az épület értékelésénél.
Hiteles remake - Építész Tervezői Nap május 9-én
Az épületrehabilitációk egyre inkább előtérbe kerülnek az új építéssel szemben. A felújítások épületszerkezettana és energetikája lesz a témája a következő tervezői napnak, amelyen a Várkert Bazár rekonstrukciójába is bepillanthat a hallgatóság.
A 2012. év építészeti rekordjai a fókuszban
Az óév búcsúztató előtt érdemes visszatekinteni az elmúlt év építészetére, amely újabb rekordokkal ejtette ámulatba a világot. Hiába a gazdasági válság, mégis új építészeti bravúrok születtek. Az alkotó ember már csak ilyen: szembeszegül a valósággal és a lehetetlenség határait feszegeti.
Bürokrácia-csökkentés szellemében módosul az építési engedélyezési eljárás
Az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület szerint az új építési engedélyezési eljárás a kiszámíthatóság és az átláthatóság jegyében született. A koncepció egyebek mellett az elektronikus ügyintézés bevezetését, gyorsabb és hatékonyabb hatósági rendelkezést és az építésügyi szakhatóságok jogkörének pontosabb meghatározását szorgalmazza.
Románia építési piaca még mindig nincs kinn a gödörből
2011-ben a román teljes építési teljesítmény csak enyhe csökkenést regisztrált, de a lakásépítési alszektor 2009 és 2012 közötti közel 42 százalékra becsült zuhanása miatt (reálértékben) nominálisan is csak 2013-ban éri el a teljes új építés és felújítás a válság előtti szinteket.
OK


Velux
Austrotherm
Austrotherm
Archmaaik

Médiaajánlat | Impresszum   TervLap ©