Bejelentkezés: Regisztráció Elfelejtett jelszó
Keresés
20 találat. (Keresés tárgya: " Archikon")
Cikkek
A 3h építésziroda tervei alapján épül újjá a Király Gyógyfürdő
Kihirdették a Király fürdő rekonstrukciójára és bővítésére kiírt tervpályázat eredményét. A fürdő felújítása már hosszú ideje húzódott, az utolsó teljes körű rekonstrukció még az ötvenes években volt. A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. által kiírt ötletpályázatra összesen 24 pályamű érkezett be.
Miért csúszik a Párizsi udvar átadása?
Az eredeti terv szerint ez év végére kellett volna elkészülnie a felújításnak, de mivel előre nem látott műszaki problémák merültek fel, ezért a Párizsi udvarban épülő ötcsillagos Hyatt Hotel átadásának új tervezett dátuma 2018 őszére módosul – tudta meg a realista Fazekas Tamás szállodaigazgatótól.
2017 évi Építőipari Nívódíj és a Sándy Gyula-díj győztesei
Építőipari Mesterdíj Alapítvány Kuratóriuma (ÉMA) idén tavasszal tizennyolcadik alkalommal hirdette meg felhívását a nyolc kategóriában kiírt pályázatra. A korábbi évekhez hasonlóan – minimálisan 100 millió forint nettó végszámla értékű, legalább egy évvel korábban használatbavételi engedélyt kapott létesítménnyel lehetett jelentkezni.
Hyatt Hotel lesz a Párisi udvar felett
110 szobás Hyatt luxushotel lesz a Párisi udvarból, miután a Párizs Property Kft. franchise-megállapodást kötött a Hyatt Hotelsszel.
Egy év múlva megnyitja kapuit a Párisi Udvar
Budapest egyik ikonikus épülete az 1976-ban műemlékké nyilvánított Párisi Udvar évekig állt kihasználatlanul, de a most gőzerővel dolgoznak azon, hogy a legapróbb részletekig visszaállítsák a ház eredeti pompáját, és 2018 nyarától mindenki megcsodálhassa a város egyik legkülönlegesebb épületét.
Friss ötletek a Metszet 2017/1 számában
Sou Fujimotótól több francia projekt, a Henke Schreieck irodától egy osztrák szálló, egy elemző cikk a Numen / For use irodáról az új Metszetben. Címlapon a CEU budapesti egyeteme az O’Donnell + Tuomey irodától, bemutatjuk még a Duna Arénát, a paksi Forrásházat, a Meséskert óvodát, valamint a műemlék épületek földrengéssel szembeni viselkedését.
Melyik épületek sikerültek idén legjobban? Itt a lista!
Az év vége mindig is az összegzés időszaka volt. Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) évzáró ünnepségén, pénteken hirdették ki az Építőipari Nívódíj 2016. évi nyerteseit. A pályázati felhívást az ÉVOSZ további nyolc szervezettel együtt összesen nyolc kategóriában hirdette meg. Taroltak az állami projektek.
21 milliárdból újítják fel a debreceni főpályaudvart
A debreceni főpályaudvar fejlesztésére kötött együttműködési megállapodást a Debreceni Önkormányzat és a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztési Zrt. (NIF). A dokumentumot szerdán a városházán írta alá Papp László polgármester és Nagy Róbert Attila, a NIF vezérigazgatója.
Megépült az ország első passzívház óvodája
Holnap adják át a legnagyobb magyarországi passzív minősítésű gyermekintézményt, a Meséskert Óvodát (pontosabban Tagóvodát). Két év alatt, az Archikon tervei szerint épült fel a passzívház minősítésű óvodaépület.
A mintaablaktól a trombe-falig – a felújítások épszerkje
Számtalan lehetőséget kínál egy felújítás, és az április 21-i Építész Tervezői Nap rengeteg résztvevője valószínűleg mind talált is új lehetőségeket a rendkívül tartalmas szakmai konferencián. Ugyanakkor néhány ökölszabállyal is le kellett számolni.
A hotelek királynője a Hotel Moments
A 99 szobás, négycsillagos Hotel Moments az utóbbi évek legjelentősebb hotelberuházása, igazi sikertörténet. Az Andrássy út 8-ban életre kelt hotel architektúrája a historizmus és a modernizmus építészeti szimfóniája – az Archikon iroda és Nagy Csaba vezető tervező alkotói érzékenységét dicséri!
A Mérték Stúdió tervei alapján újul meg a Közlekedési Múzeum
A Mérték Építészeti Stúdió nyerte meg nettó 549 millió forinttal a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum (MMKM) rekonstrukciójához és bővítéséhez szükséges tervdokumentáció elkészítésére kiírt tendert. A gyorsított meghívásos közbeszerzést a Városliget Ingatlanfejlesztő Zrt. írta ki.
Ökologikus építés – új kreditpontos online szakmai tanfolyam
Elindult a tervlap.hu legújabb online szakmai továbbképzési kurzusa, amely a Corvin Negyed LEED és BREEAM tanúsított épületeit, a százlakásos passzívházat és egy hetvenes évekbeli családi ház ökologikus felújítását mutatja be.
Ami az öko-építésben másképp van
Miért nincs jó BREEAM minősítése több Corvin Negyed-béli épületnek? Miért kellett újratervezni a 100 lakásos passzívház ablakcsomópontját? Mi köze a szomszédnak egy pécsi pluszenergiaház hőszigeteléséhez?
Richter Gedeon alapanyagraktár
Csarnok Nagydíj Pályázat
Déri Dániel, Nagy Csaba - Archikon Kft.
A "Millenáris 2" épül a 11. kerületben
A Kelenföldi lakótelep körül még ma is sok a szép nagy zöld felület, amire méltán büszkék az itt lakók. A 11. kerület Önkormányzat vezetősége a mai igényeknek megfelelően újabb funkciókkal, egységes terv alapján új világot valósít meg a Tétényi út és a Bártfai utca által határolt impozáns 60 000 négyzetméter alapterületű Bikás parkban.
Öko-építészeti konferencia nemzetközi és jövőbeli kitekintéssel
Dr. Zöld András a készülő energetikai szabályozásról, dr. Kistelegdy István egy versenyautó-szemléletű energiatudatos gyárépületről, Feiler József a passzívházak többletköltségeiről, dr. Medgyasszay Péter egy olcsó öko-házról, Abou-Abdo Tamás a szegedi passzív társasházáról, Sinóros-Szabó Balázs az aktívházépítés racionalitásáról, költségeiről és..
Hamarosan nyitás! - így fog kinézni az új luxus divatpalotánk
Luxus divatmárkák vonulnak fel abban a divatpalotában, amely az Andrássy úton egy eklektikus épületben Il Bacio di Stile néven várja majd a teli pénztárcával rendelkező vásárlókat. A tavaszi megnyitóig persze még hátra van néhány hónap, az információk azonban szivárognak a luxusáruházról.
Magyar építésű szolárfűtésű iskola a Himalájában
A Csoma Szobája Alapítvány az Archi-kon építészirodával összefogásban egy fenntartható, környezetbarát, kizárólag a nap energiájával fűthető iskolaépület tervezését és kivitelezését kezdte meg idén az Indiai Himalájában.
Épülhet Magyarország legnagyobb passzívháza
Hazánk eddigi legnagyobb passzívházas beruházása veszi kezdetét Budapesten, a XIII. kerületben. Angyalföldön épül meg az első magyar passzív társasház, 100 lakással, önkormányzati beruházásként.
OK


Velux
Austrotherm
Austrotherm
Archmaaik

Médiaajánlat | Impresszum   TervLap ©