Bejelentkezés: Regisztráció Elfelejtett jelszó
Keresés
10 találat. (Keresés tárgya: " Baán László")
Cikkek
Szenzációs bejelentés: Nem lesz Közlekedési Múzeum a Városligetben
A kormány döntése értelmében alkalmasabb helyszínen valósul majd meg a projekt. A helyreállítás alatt álló épületben "a magyar innováció történetét, a világhírű magyar műszaki találmányokat és feltalálókat bemutató interaktív kiállítás jön létre". A miniszter biztos mai közleménye
Aláásták a Szépművészetit, lefelé tágasabb?
A felújítás alatt álló Szépművészeti Múzeumban folyó munkákat mutatta be Baán László főigazgató, és Mányi István építész.
Nem költözik a Ligetbe a Ludwig Múzeum
Nem költözik a Ligetbe a Ludwig Múzeum, azaz a Városligetben felépítendő Új Nemzeti Galéria épülete helyett marad jelenlegi helyén, a Müpában.
Bebukhat a múzeumi negyed terve
Orbán Viktor is elbizonytalanodott, hogy ebben a formában van-e szükség a múzeumi negyed megvalósítására. Az EU ugyanis nem ad pénzt a kormány víziójára, ez pedig azt jelenti, hogy a budai Vár felújításával együtt a Városliget átszabása alaposan megterhelné a központi költségvetést. A Múzeum-Liget sorsa egy májusi kormányülésén dőlhet el.
Íme, az Új Nemzeti Galéria-pályázat első helyezettjei
A japán Sejima and Nishizawa and Associates (SANAA) és a norvég Snöhetta irodák nyerték el az Új Magyar Nemzeti Galéria nemzetközi tervpályázatának első díját.
Jövőre ötletpályázat a Liget tájépítészetére
Az Állatkertbe tervezett Biodómra nem lesz pályázat, a Városliget tájépítészetére viszont lesz! Egyebek mellett ezt is megtudtuk Baán László sajtótájékoztatóján, máshonnan meg azt is, melyik múzeumi pályázatra pontosan hány terv érkezett.
Liget Budapest - két százalékkal nő a beépítés, változik az egyik múzeum helye
A Magyar Nemzet Online-nak nyilatkozott Baán László, egyebek között a beépítés és a zöldfelületek pontos(abb) mértékéről és az Új Nemzeti Galéri helyszínének változásáról.
LIGET BUDAPEST +
Miközben gőzerővel zajlik a Liget Budapest új múzeumi épületeire kiírt nemzetközi tervpályázat előkészítése, egy független szakértői csoport alternatív koncepciót dolgozott ki. Ez akár találkozhat a kormányzati elképzelésekkel is, de teret ad egy a jelenleginél jóval megalapozottabb és szélesebb tömegbázisra építő városrehabilitációnak.
Nézzük! - kihirdették a Múzeum Negyed ötletpályázatának eredményét
Összesen 12 pályaművet díjazott és vásárolt meg a városligeti Múzeum Negyed épületei elhelyezési pályázatának zsűrije, amely ezek ötleteiből állítja össze a liget mestertervét.A bírálóbizottság végül három-három, rangsorolás nélküli első és második díjat adott ki, és ezeken kívül további hat terv megvételéről döntött - közölte Baán László.
2014 elejére készülnek el a múzeumi negyed tervei
Évi 1-1,5 millió látogatót fog vonzani Budapestre az új Múzeumi negyedet is magába foglaló Liget Budapest projekt – mondta Baán László miniszteri biztos, a Szépművészeti Múzeum főigazgatója a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) által szervezett, A múlt jövője című konferencián hétfőn Budapesten.
OK


Velux
Austrotherm
Austrotherm
Archmaaik

Médiaajánlat | Impresszum   TervLap ©