Az összes találat erre: „ Dunapart“ (17)
Szeneczey Balázs: az ingatlanfejlesztések értéke idén meghaladja a 2 milliárd eurót
A 2 milliárd eurót is meghaladja az ingatlanfejlesztések értéke idén Magyarországon, az összeg 90 százaléka Budapestre összpontosul, a bővülés hátterében pedig a hosszú távú városfejlesztési koncepció és a kiszámítható, rugalmas szabályozás áll – nyilatkozta Szeneczey Balázs, Budapest városfejlesztésért felelős főpolgármester-helyettese.
Budapest Atlétikai Stadion pályázat győztese a Napur Architect Építész Iroda!
Nyílt, titkos tervpályázatot írt ki a KKBK a Vituki volt telepén létesítendő Atlétikai stadion megvalósítására. A pályázat célja az volt, hogy az atlétikai stadion tervei magas építészeti minőségben, a jelen és távlati igényeket messzemenően kiszolgálva készüljenek el.
Budapest100 - RAKPART
Április 22-23-án nyitott házak hétvégéje a Dunaparton.
Kútfúrás a Hősök terén
Zsigmondy Vilmos bányamérnök a Magyar Földtani Társulat szakemberekből álló, ennek ellenére, vagy éppen ezért kételkedő hallgatósága előtt 1866 decemberében, vagyis éppen 150 éve kifejtette: többévnyi tanulmányozás után arra a meggyőződésre jutott, hogy ha a pesti Városligetben kutat fúrnának, melegvizű forrást találnának.
Butikhotel lesz a volt kisgazda székház. Számít a világörökség?
Luxusszálloda lesz a kisgazdapárt egykori Belgrád rakparti székházából. Újabb bontás a Dunaparton!
Mekkora az olimpia esélye, és ki Budapest főépítésze?
Tarlós István főpolgármester, Demján Sándor nagyvállalkozó, Fürjes Balázs kormánybiztos az olimpiáról, az esélyekről, a tervezés állásáról - érvek, ellenérvek, Finta Sándor volt főépítész a részletekről a Budapest gyorsítópályán konferencián. És ki az új főépítész?
Gigafejlesztés a Lágymányosi-öbölben. Felhőkarcoló is lesz
A Property Market bemutatta a 2016-ban induló BudaPart projekt látványterveit. A Dél-Budán, a Duna-parton megvalósuló fejlesztés keretében magas minőségű lakóházak és irodák épülnek. A beépítési koncepció megalkotására a dán várostervező irodát, az Adeptet kérték fel. A tervek között szerepel egy 120 méter magas toronyház is.
A parlament a NOK-ról döntött, az ÉTV módosítás vitája elindult.
A nemzeti otthonteremtési közösségek létrehozására egyetlen nap alatt alkotott jogszabályt a parlament. Közben megkezdődött a legutóbb egy nap alatt módosított építési törvény javításának vitája. A hozzászólások nem voltak túl magasröptűek...
Min bukhatjuk el az Olimpiát?
A Műegyetemen tartott Magyarország jövőképe a 2024-es Olimpiával konferencián az olimpiai mozgalom és a mérnöktársadalom együtt mérlegelte a budapesti olimpia esélyeit. Mi hogyan lenne jó, és mik lehetnek a buktatók? Pályázat, pályázat, pályázat.
Újra van budapesti nívódíj! Négy év legjobb házait díjazták
A Budapesti Építész Kamara 2015-ben Nívódíjat alapított, hogy a négy éve megszűnt Budapest Építészeti Nívódíjat pótolja. Az új díjra már első évben 50 pályamű érkezett. De valóban erős volt a mezőny? Hova lett 4 pályamű? Ki duplázott?
Kultúra és építészet – Építészkongresszus tizenegyedszer
A Metszet folyóirat kiadója tizenegyedik Nemzetközi Építészkongresszusát 2014. március 8-án a Budapest Bálna előadótermében, Kultúra és építészet témakörben tartotta, mintegy hatszáz résztvevővel. A kongresszust Albert Dubler, az UIA elnöke vezette le.
Tárlatvezetés a jövő épületeiben – Látogatás a K&H Székházban
A Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete (HuGBC) által szervezett egyhetes programsorozat, a Green Walk keretében megtekinthető a LEED minősítés aranyfokozatával rendelkező K&H székház a Millenium Városközpontban.
Könyvbemutató: Szigetszentmiklós
Ghile Gábor Szigetszentmiklós című fotóalbumának bemutatója lesz 2013. május 15-én 18 órakor a "Sárgaházban", a szigetszentmiklósi Városi Galéria és Könyvtárban. Az eseményt Szabó József polgármester és Szipál Martin fotóművész nyitja meg.
A CET fővárosi lett
A Fővárosi Önkormányzat júl.25., szerda délelőtt birtokba vette a CET Közraktárak Épületegyüttest.
Budapesti kalandozások
Építészeti-várostörténeti tábor gyermekeknek a FUGÁ-ban Beleznay Évával és Székely Magdolnával.
Hajó-ház
A 2003-ban megnyílt Lentos Múzeum az „Új Galéria” (Neue Galerie) gyűjteményének otthona. Az új múzeum a Duna partján áll, így egyik oldala a rakpart részét képezi, másik oldala az utcához kapcsolódik. Ebben rejlik az épület sajátos, "hajó" jellege, ami a teljes építészeti koncepciót meghatározta.
CET: építész szemmel
Az acélszerkezet elkészültét, az üvegtáblák és alumíniumpanelek behelyezését követően megkezdődött a dunaparti közraktárakat újraértelmező CET műszaki átadás-átvétele. További érdekesség, hogy a CET gépészete Építőipari Mesterdíjat kapott.
Vissza

Hírlevél feliratkozás


Konferencianaptár

Építési megoldások

Velux
Austrotherm
Austrotherm
Archmaaik