Bejelentkezés: Regisztráció Elfelejtett jelszó
Keresés
55 találat. (Keresés tárgya: " Horizont")
Cikkek
A fenntarthatóság új jelképe Honkongban az Aero Hive nevű dupla zöld tornya
A Midori Architects építésze, Suraksha Acharya (Aharija Szuraksa) egy pár ultra-zöld áttetsző tornyot tervezett a hongkongi horizontra. A futurisztikus Aero Hive felhőkarcolók lágy ívű, organikus homlokzatát részben zöld növényzettel borítja, emellett az építész kiterjedt szabadtéri tetőtéri kertekkel is ellátta.
Dél-Kelet és Kelet-Európa építési piaca - prognózis 2019-ig
EECFA (Eastern European Construction Forecasting Association) – a nyolc kelet-európai ország építési piacának előrejelzésével foglalkozó nemzetközi szövetség – december 4-én tette közzé a 2017-es téli építési piaci előrejelzését.
Kiválasztották a jövő évi Velencei Építészeti Biennále magyar kurátorát
A hazai hagyományoknak megfelelően a Velencei Biennále nemzeti biztosa, Fabényi Julia, a Ludwig Múzeum igazgatója idén is nyílt pályázat útján, szakmai zsűri döntése alapján választotta ki a magyar pavilon kurátorát és kiállítását.
Forradalmi változások az építészképzésben az Ybl-ön
Teljesen új felfogásban, az építészeti tervezés vezérletével kapják az új évfolyamok a képzést a SZIE-YMÉTK osztott építészképzésében. Az új felfogású képzéshez egy új képzési helyet is kialakítottak az épület első emeletén.
Léchomlokzat történelmi karakterrel
A londoni Tower Bridge közelében elkészült ékszerészműhelyben minden "rácsok mögé került". Az egész utcai homlokzat vízszintes acélzsalukból alkotott rácsozata hagyománytisztelő kortárs megoldás.
Horizontális szállóval összekötött ikertornyok épülnek Rotterdamban
Az MVRDV vegyes hasznosítású ikertorony-komplexumát egy horizontális szállodahíd köti össze. A The Sax névre keresztelt ingatlanegyüttes 51 emelet magasan tör az ég felé.
A BBVA bankcsoport koncentrálta erőit és vitorlát bontott Madrid külvárosában
Még a világgazdasági válságot megelőzően döntött úgy a BBVA bankcsoport, hogy eladja korábbi épületeit, hogy azután hatezer főnyi gárdáját egyetlen különleges, heroikus központjába gyűjtse össze, ahol centralizálhatja tevékenységeiket. A helyszín kiválasztása Madrid északi részén található Las Tablas nevű kerületre esett – számol be a Realista.hu.
Bezárták Tihany pokoli toronynak nevezett, tavaly ősszel átadott kilátóját
Maradandó természeti károkat okozott a mindössze öt hónapja átadott és a napokban bezárt tihanyi Őrtorony kilátó építése és használata. Az építtetők nem készíttették el a kötelező környezetvédelmi hatástanulmányt, a másodfokon eljáró építésügyi hatóság megsemmisítette az építési engedélyt.
A legvarázslatosabb top 10 kulturális épület 2016-ban a designboom.com szerint
A kulturális épületek tervezése rendkívüli kihívást jelent az építészek számára, mivel a kultúra maga is sokszínű gyűjtőfogalom. A zene, a tánc, a kiállítás, a színház, az ismeretterjesztés (könyvtár) is ebbe a fogalomkörbe tartozik, s ezek szerinti eltérő funkciókkal és kívánalmakkal.
Így lát egy sztárfotográfus: Latin-Amerika képekben
Leonardo Finotti könyve a világ vezető építészeti fotográfusait bemutató sorozat része. A kiadvány közel száz fotót közöl Latin-Amerika máig felfedezetlen modern építészetéről, melynek összegyűjtése a fotós nyolc évébe került. Nélkülözhetetlen forrás a szakterület és a régió iránt érdeklődőknek.
A 2016 Riói Olimpia helyszíni szemléje: Hogy állunk egy hónappal a megnyitó előtt?
Alig egy hónap múlva megszólalnak a fanfárok és kezdetét veszi a világ élsportolóinak küzdelme. Rio de Janeiróban négy fő helyszínre koncentrálódnak a játékok: a Barra Olimpiai Parkra, a Deodoro Parkra, valamint a Copacabana erőd és a Maracana szektorára.
Újjászületik a Roosevelt irodaház
Időről időre minden irodaház életében elérkezik a megújulás pillanata. A Roosevelt – amely eredetileg 1980-ban épült, majd 2006-ban teljes felújításon ment át – most újabb nagy változás előtt áll.
Kultúrák találkozása – Építészkongresszus 2016.
Emre Arolat, Lousia Hutton, Enrique Sobejano, Stefano Baroffio (OMA), Kazuyo Sejima és Ryue Nishizawa voltak az előadók, míg Dick Sikkes, Anthony Gall, Oliver Sales kerekasztal-beszélgetésen vettek részt.
Kihirdették a rézdíj európai győzteseit
A 17. Európai Réz az Építészetben Díj nyerteseit online csatornáinkon hirdettük ki Európa-szerte. A nemzetközi díj a rezet vagy rézötvözetet alkalmazó különleges építészeti megoldásokat rangsorolja. Idén egy dániai épület, a koppenhágai Trollbeads Ház lett a végső győztes.
Újra van budapesti nívódíj! Négy év legjobb házait díjazták
A Budapesti Építész Kamara 2015-ben Nívódíjat alapított, hogy a négy éve megszűnt Budapest Építészeti Nívódíjat pótolja. Az új díjra már első évben 50 pályamű érkezett. De valóban erős volt a mezőny? Hova lett 4 pályamű? Ki duplázott?
Norman Foster tervezheti az első holdbázist
A Foster + Partners már 2013-ban eljegyezte magát egy Európai Űrügynökség (ESA) által felállított konzorciummal, amely a háromdimenziós nyomtatás lehetőségeit kutatja a világűrben. A konzorcium közeli célja egy lakható bázis létrehozása a Holdon.
Buszgarázs és gyerekzsúr: erre használják a brazil focivébé csodastadionjait
Több mint 3 milliárd dollárt költöttek a brazil arénákra, a hasznosítással azonban rengeteg probléma akad. Sok helyen nem is játszanak meccseket, előfordul, hogy csak buszgarázsnak használható a csodastadion, vagy esküvőkre, esetleg születésnapi rendezvényekre próbálják kiadni a teljesen használhatatlan létesítményeket.
Szinte semmi #5
Menedékhely lónak és lovasnak a szántóföld közepén. A megrendelő egy kiábrándult volt városlakó. Mallorca déli csücskén, Santanyí tartományban járunk.
Szennyvízből banán, redőnyből áram
Napelemes redőny, rizsszalmával kivilágított indiai falvak, mobiltöltés biciklivel, közösségi házhoz szállító alkalmazás, és számos más izgalmas, üzleti tervig kidolgozott klímainnovációs ötlet született a Climate-KIC Journey-n, az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) nyári egyetemén.
Diákszálló és inkubátorház a Gázgyárnál
A terv olyan Duna-parti irodaparkba készült, ahol több élvonalbeli építész letette már a névjegyét. A tervezésnél nagy hangsúlyt fektettünk arra, hogy mind a századfordulós, mind az elmúlt két évtizedben épült házak tégla architektúrája visszaköszönjön. A „W” alakú konfigurációt a bonyolult telek és tájolási adottságok feloldására találtuk ki.
OK


Velux
Austrotherm
Austrotherm
Archmaaik

Médiaajánlat | Impresszum   TervLap ©