Bejelentkezés: Regisztráció Elfelejtett jelszó
Keresés
45 találat. (Keresés tárgya: " Kórós")
Cikkek
Hadüzenet a klímaváltozás ellen! Pályázat a Martonvásár MTA Agrártudományi Kutatási tömb tervezésére
Az új kutatási tömb létrehozása az első lépés a leendő komplex Agrár-Innovációs Centrum megvalósításához Martonvásáron. Olyan sokrétű kutatások folynak majd itt, amiket a klímaváltozás generál a mezőgazdaságban. A szélsőséges időjárásnak sokkal ellenállóbb növényeket nemesítenek, de az idehaza újonnan megjelent kórokozófajokat is vizsgálják.
Huszonhárom önkormányzati passzívminősítésű bérlakás épül a 13. kerületben
2017. március 14-én helyezte el a 13. kerületi Önkormányzat és a közbeszerzés nyertese FK-Raszter Zrt. nevében Tóth József polgármester és Farkas László vezérigazgató a Kartács utca 14. szám alatti huszonhárom lakásos önkormányzati bérház alapkövét.
Műemléki mustra 2016 – 2. rész
2017-ben ötszázadik évfordulóját ünnepli a reformáció, ebből az alkalomból is örömteli, hogy az Ormánságban sok templom megújulhatott az utóbbi években.
Hatalmas lakóparkot épít a Cordia Budán
A Cordia a Sasad Resort korábban felépült 250 lakása után további hat ütemben összesen 850 otthont épít fel a héthektáros területen 2021-ig, a beruházás értéke megközelíti a 40 milliárd forintot.
Hiány van építészekből Magyarországon
Ötven éve nem tapasztalt hiány van építészekből: a fiatalok külföldre szerződnek, a hatvan felettiek többsége nyugdíjba vonult a sűrű jogszabályváltozások miatt. Az aktívakat viszont a lakásépítések és az állami beruházások feléledése nyomán hirtelen elárasztották megbízásokkal.
Egymilliárdból trópusi tengerpart épül Magyarországon
Debrecentől 20 kilométerre trópusi tengerpart épül. A Tahiti Beach fantázianevű fejlesztés a Hungarospa Hajdúszoboszlói Zrt. ötlete, s ha megvalósul, akkor mintegy egymilliárd forintba fog kerülni.
Éppen csak hogy van új BÉK-elnök: a hóhér akasztása, avagy 95 százalék: nem
A Budapesti Építész Kamara tisztújítása hajszálon függött, több választásnál, ha eggyel kevesebb szavazatot adnak le, már érvénytelen a választás, pedig a szabályok mindössze a tagok 5 százalékának részvételét írják elő. Ráadásul csak egyetlen elnökjelöltet sikerült állítani. Részletek és exkluzív interjú
Flórián Dávid: Sárkányhajóklub
Győr a vizek és a találkozások városa. Itt torkollik a Duna mosoni ágába a Rába és a Rábca folyó. Nem csak a véletlen műve tehát, hogy a nagy múltra visszatekintő győri vízi élet legújabb színfoltjaiként megjelentek a sárkányhajók is. Mivel egyik egyesület sem rendelkezik saját klubházzal, valós igény egy sárkányhajóklub létrehozása.
Becsöngettek!
Jé, én ebbe az iskolába jártam szolfézsra – csodálkozott rá kolléganőnk egyszer csak az egyik Jeney épületre, amelynek a fotóival egy ideje már dolgozott. Igen, valahogy így van ez: lakunk, tanulunk, dolgozunk az épületekben, de nem igazán figyelünk arra, mi van körülöttünk.
Megvan, ki tervezheti a régi-új Városligeti Színházat
A Narmer Építészeti Stúdió Bt. nyerte a Liget Budapest projekthez kapcsolódó Fővárosi Városligeti Színház tervezésére kiírt nyílt közbeszerzést – tette közzé az ajánlatkérő Városliget Ingatlanfejlesztő Zrt.
Fenntartható épületfelújítás mindenkinek: átadták a RenovActive házat
Hét hónapos felújítást követően a Velux Cégcsoport átadta legújabb, bemutató jelleggel készült épületét, a brüsszeli RenovActive házat. A kezdeményezés célja, hogy az aktívház-koncepcióból kiindulva egyensúlyt teremtsen a komfortérzet és az energiahatékonyság között – mindezt megfizethető keretek között.
Szociológiai ihletésű a Skyler torony New Yorkban
A föld népességének elöregedési folyamata ihlette meg a new york-i tervezőirodát, a Hollwich Kushnert, hogy szoborszerű "Skyler" tornyát "korfa" alakúra formálja, egyben olyan közösséget hozzon létre, mely az emberi életszakaszok, korcsoportok különböző igényeinek megfelel. Megtalálható itt a teljes életpálya-szerkezet.
Acélos óvodabővítés
Az Alliés de Chavannes óvoda bővítése jól elkülönül az eredeti épülettömbtől, ám mégis remekül illeszkedik a környezet és a telek adottságaihoz. A meglévő óvodaépület tengelyére felfűzve három új elkülönülő szárny épült fel.
Ízesítés mustármaggal
A Mustármag Római Katolikus óvoda csoportszobáiban újfent hangsúlyozottá váltak a színek.
Hazai szerzetesrendi építkezések napjainkban
A szeptember 19-i konferencián válogatást tekinthettek át a résztvevők az elmúlt 25 év szerzetesrendi építkezéseiből, terveikből. A konferencia előadói annak a kérdésnek megválaszolására tettek kísérletet, hogy megfelelnek-e a megvalósított épületek, együttesek annak a magasztos ideának, miszerint a szeretet házakban ölt testet.
Horrorházból tündérpalota: egy lehetetlen energiahatékonyság feladat
Mikor Gaál Mózes nyugat-európai tanulmányútja után megálmodta, Kőrössy Albert Kálmán műépítész pedig megtervezte Európa akkor talán legkorszerűbb középiskoláját, nem gondolták, hogy egy évszázad múlva agyonütéssel fenyegeti az épület a közelmerészkedőket. Most végre megújul a Tündérpalota.
Ablakház
A vietnámi Ho Chi Minh városban található ez az egyedi kinézetű közösségi ház. A turizmusban érdekelt tulajdonos eltökélt szándéka volt a szomszédos hotel kiegészítéseként egy vegetáriánus közösségi konyhát kialakítani a közel 50 éves teraszos épületben.
Tovább(ra is) színesedik a főváros
Külföldi és magyar képzőművészek meghívásával összesen 11 új falat festenek majd meg.
Megújult a párizsi Eiffel-torony
A modern világ építészetének csodája és Párizs jelképe jelentős felújításon esett át 2014-ben. Az Eiffel-torony első szintjét újra birtokba vehetik a látogatók.
Kaszás Károly építész professzor magas finn állami kitüntetésben részesült
2014. december 9-én, a Finn Függetlenség Napján Kaszás Károly professzor Sauli Niinistö finn köztársasági elnök által odaítélt Finn Oroszlán Lovagrend első osztályú érdemrendjét kapta meg. A kitüntetést Pasi Tuominen nagykövet a finn nagykövetségen nyújtotta át a kitüntetettnek a finn építészet magyarországi megismertetéséért és népszerűsítéséért.
OK


Lindab
Velux
Austrotherm
Austrotherm

Archmaaik

Médiaajánlat | Impresszum   TervLap ©