Bejelentkezés: Regisztráció Elfelejtett jelszó
Keresés
29 találat. (Keresés tárgya: " Kortárs Építészeti Központ")
Cikkek
Budapest100 - RAKPART
Április 22-23-án nyitott házak hétvégéje a Dunaparton.
Az idei Budapesti Építészeti Filmnapok sztárja Heinz Emigholz
A Kortárs Építészeti Központ idei repertoárja a tavalyinál is színesebb összképet mutatott. A vásznon szereplő sztárok és a szakmába vágó rendezői produkciók néhány napra magasabb színvonalat hoztak, mint a laikus nagyközönségnek szánt hazai mozik együttvéve.
Újra kortárs építészet és design a filmvásznon négy napon át a Toldi moziban
A Kortárs Építészeti Központ immár 9. alkalommal rendezi meg a Budapesti Építészeti Filmnapokat a Toldi moziban március 2-5. között. A széles műfajú filmválogatás középpontjában a városhoz fűződő személyes kapcsolatok, a történetmesélés, az épületek megfoghatatlan és szubjektív vonzerejének bemutatása áll.
Fotóművészeti fesztivált rendeznek tavasszal Budapesten
Budapest FotóFesztivál elnevezéssel a magyar és nemzetközi fotóművészet értékeit és újdonságait a középpontba helyező új programsorozatot rendeznek február 28. és április 30. között a fővárosban.
Budapest100
A Kortárs Építészeti Központ szervezésében hetedik alkalommal rendezik meg a Budapest100-at 2017. április 22-én és 23-án. Az idei téma a Rakpart, és ehhez várják a lelkes segíteni vágyókat.
Jó gyakorlatok Európa városaiban
December 16-án 10 órakor kezdődik az Urbact infó nap a Miniszterelnökség és az Urbact Program Nemzeti Tájékoztatási Pontja, a Lechner Tudásközpont szervezésében. A Kortárs Építészeti Központban megrendezett eseményen az európai városok jó gyakorlatait mutatják be.
Szombaton portugál építészeti revüt szervez a KÉK
A Kortárs Építészeti Központ vendége Pedro Campos Costa. Az előadást portugál építészeti filmvetítés követi.
Közösségi irodát nyitott a Kortárs Építészeti Központ
Újbuda formálódó kulturális sugárútján, a Bartók Béla úton nyitott közösségi irodát a Kortárs Építészeti Központ, ismertebb nevén a KÉK. A több év után állandó helyre költöző civil szervezet az építészet és a kreatív ipar meghatározó műhelyét építi a kiváló adottságokkal rendelkező, utcafronti helyiségben.
Megszületett a Budapesti Építészeti Filmnapok részletes programja
A Kortárs Építészeti Központ (KÉK) szervezésében 8. alkalommal rendezik meg Európa második legnagyobb építészeti filmes eseményét. A régióban az első városi témájú filmfesztivál idén minden eddiginél nagyobb arzenállal, több száz filmmel jelentkezik. Ezek legjobbjait mutatják be a Toldi moziban március 3-6. között.
A Kortárs Építészeti Központ bemutatja: 8. Budapesti Építészeti Filmnapok / Nem menekülhetsz az építészet elől!
Nincs menekvés, indul a 8. Budapesti Építészeti Filmnapok! A Kortárs Építészeti Központ (KÉK) szervezésében 8. alkalommal rendezik meg az egyedülálló tematikájú fesztivált, Európa második legnagyobb építészeti filmes eseményét. A régióban az első városi témájú filmfesztivál idén minden eddiginél több filmmel jelentkezik.
URBACT Városfesztivál 2015
A városok szétterülése helyett a belvárosi területek élettel való megtöltése, a régi iparnegyedek kulturális, kreatív újrahasznosítása, a digitális forradalom hatása a városokra, a gazdasági krízis következményei, a fiatalok munkanélkülisége, a lakótelepek problémái és sok más aktuális kérdés merült fel az URBACT Városfesztiválon Rigában.
És mit csináljak az Építészkongresszus után?
A KÉK - Kortárs Építészeti Központ által hetedik alkalommal megrendezett Budapesti Építészeti Filmnapokon beszélgetésen vesz részt Herman Hertzberger. Várják az építészet, a film és a design iránt érdeklődő közönséget, a Nemzetközi Építészkongresszus után még át lehet érni...
A 14. Velencei Nemzetközi Építészeti Biennále Arany Oroszlán díjasa: Dél-Korea
Az Arany Oroszlán-díjat a dél-koreai pavilon a "Crow's Eye View: The Korean Peninsula" (A holló szemével: a Koreai-félsziget) című kiállításával nyerte el, amely az északi és a déli országrész építészetét állítja egymással szembe, ezzel érzékeltetve a történéseket magyarázó különböző politikai narrációk eredményeit.
Adaptív város – az üres ingatlanokról
Budapest Főváros Önkormányzata és a Kortárs Építészeti Központ bemutatja a Rögtön jövök! Projekt Galéria nyitókiállítását
Adaptív város – az üres ingatlanok problémái és lehetőségei. Megnyitó: 2013. december 10. kedd, 18 óra
6. Budapesti Építészeti Filmnapok, 2014 március
Kortárs Építészeti Központ felhívása
Budapest100
Programok a százéves házak ünnepén 2013. április 6-7.
A Bomlás Virágai
A Kortárs Építészeti Központ rendszeresen szervez felderítő utakat a mostoha, vagy rejtélyes sorsú budapesti épületek közé. Városi sétáik komplex összművészeti kalandtúrák. Az Észak-Pesti Kórház málló tömbjei között a halk csellószó szellemeket idézett: az elmúlás randevúzott a jó húsz éve sebtében távozott szovjet hadsereg visszajáró lelkeivel.
Délegyháza többé nem csak a pucér fenekeké!
Tavaszváró megtisztuláshoz még kissé korai volt az időpont, de a bátrak február elején megmerítkezhettek a délegyházi 1-es tóban. Az apropót a tavon úszó közösségi szauna jelentette, amit 2012 őszén egy cseh építésziroda tagjai fúrtak-faragtak össze a helyszínen. A szauna-projekt csak egy a négy, Délegyházán megvalósuló fejlesztés közül.
Budapest100
Még lehet csatlakozni a Budapest100-hoz!
Budapestnek új főépítésze van
Finta Sándor építészt, a Kortárs Építészeti Központ elnökét nevezte ki Budapest főépítészének Tarlós István főpolgármester kedden - közölte Szűcs Somlyó Mária, a Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatója.
OK


Velux
Austrotherm
Austrotherm

Archmaaik

Médiaajánlat | Impresszum   TervLap ©