Bejelentkezés: Regisztráció Elfelejtett jelszó
Keresés
34 találat. (Keresés tárgya: " Nemzetközi Építészkongresszus")
Cikkek
Első díjas a Nieto Sobejano Arquitectos drezdai múzeumterve
Első díjat nyert a drezdai Avantgárd Archívuma Marzona Gyűjteményének helyet adó épület nemzetközi építészeti tervpályázatán a Nieto Sobejano Arquitectos, a 2016-os Nemzetközi Építészkongresszus sztárja.
Ablak – fény és élet
Országos, nyílt és nyilvános pályázat lakóépületek építész tervezői részére
Szellempavilonok és föld alatti bizonyítékok a londoni parlamentnél
A londoni parlament tőszomszédjában építendő holokauszt emlékmű pályázatának pálmáját David Adjaye landartja vitte el októberben. Méltatták Adam Caruso tervét is, amely a győztesként kiválasztott munkánál konzervatívabb regiszterben szólalt meg.
Friss ötletek – Építészkongresszus 2017
A 14. Nemzetközi Építészkongresszust 2017. március 10-én a Várkert Bazár konferenciatermében „Friss ötletek” témakörben tartották meg. A kongresszust a Metszet folyóirat kiadója, az Artifex Kiadó rendezte a Magyar Építőművészek Szövetsége és az NKA támogatásával.
Miféle friss ötletek?! Kik jönnek előadni az építészkongresszusra és miért?
Lehet akár bulvár megközelítést is kiolvasni az idei „Friss ötletek” témájú Nemzetközi Építészkongresszus programjából, hiszen a Városligetet „tönkretevő” Magyar Zene Házát tervező építész ugyanúgy előad, mint a „Soros-bérenc” CEU épületének tervezője. Hova álljunk mi, építészek? És mi van az idei témaválasztás mögött?
Friss ötletek? Friss Építészkongresszus!
A szokottnál is nagyobb várakozás előzi meg az idei, immáron 14. Nemzetközi Építészkongresszust, hiszen meghallgathatjuk a Magyar Zene Háza japán tervezőjének, Sou Fujimotónak az előadását, illetve a nemrég elkészült CEU egyetem ír tervezőinek, John O’Donnellnek és Sheila Tuomey-nak nemcsak a prezentációját, de az épületbemutatását is.
100 éves a Sivatagi Kőrózsa Díj támogatója, Maday Judith
A Sivatagi Kőrózsa Díjat 2016-ban Losonczi Áron építészmérnök, feltaláló érdemelte ki a LITRACON fényáteresztő beton feltalálásáért és első magyarországi alkalmazásáért. A díjat Timon Kálmán, a Díj alapítója, Aranydiplomás építészmérnök 2016. márciusában, a 14. Nemzetközi Építészkongresszus alkalmával, a Vigadó dísztermében adta át.
Kultúrák találkozása – mit kaptunk a rómaiaktól?
A Metszet 2016. január-februári száma a 13. Nemzetközi Építészkongresszus témáját, a kultúrák találkozását veszi górcső alá az idei rendezvény sztárvendégei – köztük a SANAA, az OMA és a Mies van der Rohe-díjas Emre Arolat – legfrissebb épületein keresztül. Számunk a külföldiek példáival itthoni alkotásokat állít párhuzamba.
Határokon átívelő építészeti együttműködés
A 12. Nemzetközi Építészkongresszus helyszínén sor került a Visegrádi Négyek Építészeti Alapítvány és az Ázsiai országokat tömörítő ArcAsia közötti együttműködés elindítására, amely további lehetőség a nemzetközi szövetség kiterjesztésére és minőségi elmélyítésére.
Építészet és lelkiismeret
A műemléki környezet mint örökség számtalan viszonyulási pontot ad, de komoly terheket is rakhat a kibontakozni vágyó ifjabb generáció vállára. A 12. Nemzetközi Építészkongresszus spanyol tervezőkről szóló előadásában erről is hallhatunk majd. Az alábbiakban – szabad fordításban – a Viar Estudio építészeinek filozofikus vallomása következik.
Észbontó spanyolok
A 12. Nemzetközi Építészkongresszus előadói között Vukoszávlyev Zorán a spanyol építészek ifjabb generációját ismerteti. A geometrikus mintázatokban gondolkozó nemzedékből szó lesz többek között a Nieto Sobejano, a COR & Asociados, a Viar Estudio és az A6F munkáiról. Az utóbbiról egy neves sevillai kerámiamúzeum kapcsán a tervező írt beszámolót.
Megjelent Emiel Lamers, az Építészkongresszus előadójának magyar könyve.
A napokban jelent meg az a 176 oldalas album, melyet Emiel Lamers, a fiatal holland építészkritikus írt a magyar építészetről. A könyv a Nemzetközi Építészkongresszuson kedvezményesen megvásárolható.
És mit csináljak az Építészkongresszus után?
A KÉK - Kortárs Építészeti Központ által hetedik alkalommal megrendezett Budapesti Építészeti Filmnapokon beszélgetésen vesz részt Herman Hertzberger. Várják az építészet, a film és a design iránt érdeklődő közönséget, a Nemzetközi Építészkongresszus után még át lehet érni...
Richard Meier feledhetetlen temploma
Tizenkét éve épült, de még most is erős. Kilenc éve Scott Johnson AIA mutatta be a MÉSZ Nemzetközi Építészkongresszusán. Az idei kongresszuson március 7-én is számíthatunk hasonló emblematikus, vagy annak ígérkező építészeti remekművekre a Várkertben!
Kortárs magyar villák az Metszet 2014/2 számában
Öt villa és két társasház képviseli a magyar lakóházépítést a Metszet 2014/2 számában, amit egy cseh minimalista lakóház egészít ki. Az aktuális rovatban hosszabb beszámoló olvasható az idei Nemzetközi Építészkongresszusról.
Egy hónappal 80. születésnapja után, tegnap elhunyt Hans Hollein
Legendás építész volt, akit éppen tíz éve, az első Nemzetközi Építészkongresszuson lenyűgözve hallgattunk, a tervezettnél jóval hosszabban is, lelkesen magyarázta épületeit. Korábban is járt Magyarországon, sokan ismertük munkáit és szerettük.
A sztárok "kiegészítették a Metszetet" – dedikációk egy esemény margójára
Nemcsak aláírásokkal, de itt-ott rajzokkal is kiegészítették a Metszet legfrissebb számában megjelent cikkeiket a Nemzetközi Építészkongresszus sztárjai - dedikációk az esemény margójára...
Az első külföldi reakciók a Liget Budapest tervpályázatra
A XI. Nemzetközi Építészkongresszus után nemcsak a zsűriben résztvevő Martha Thorne, hanem az előadó neves külföldi építészek is elmondták véleményüket az öt múzeumra kiírt pályázatokkal és a Városligetbe történő építéssel kapcsolatban.
Kultúra és építészet – Építészkongresszus tizenegyedszer
A Metszet folyóirat kiadója tizenegyedik Nemzetközi Építészkongresszusát 2014. március 8-án a Budapest Bálna előadótermében, Kultúra és építészet témakörben tartotta, mintegy hatszáz résztvevővel. A kongresszust Albert Dubler, az UIA elnöke vezette le.
Múzeumok és Építészkongresszus az új Metszetben
A 11. Nemzetközi Építészkongresszus sztárjainak egy-egy épületét is bemutatja a Metszet folyóirat első száma. Mario Bottától a Gránátkő-kápolnát, a Tham & Videgård irodától a Kalmar művészeti múzeumot, Erik Nobeltől a Jellingsi rúnakövek bemutatását, Kas Oosterhuis holland építésztől pedig a budapesti Bálnát tárgyalja.
OK


Velux
Austrotherm
Austrotherm
Archmaaik

Médiaajánlat | Impresszum   TervLap ©