Bejelentkezés: Regisztráció Elfelejtett jelszó
Keresés
42 találat. (Keresés tárgya: " Rakpart")
Cikkek
Budapest100 - RAKPART
Április 22-23-án nyitott házak hétvégéje a Dunaparton.
Drága irodaház épül az Országgyűlés Hivatala számára
Költséges beruházás kezdődik hamarosan, a budapesti Kossuth téren. A volt MTESZ székház helyén épülő országgyűlési irodaház beruházására ugyanis nettó 9 milliárd forintot használhat fel az Országgyűlés Hivatala vezetője – az erről szóló kormányhatározat a Magyar Közlönyben jelent meg.
50 milliárd forintot kap Szeged a további fejlesztésekre
A Modern városok program keretén belül együttműködési megállapodást kötött hétfőn Orbán Viktor miniszterelnökkel Szeged polgármestere, Botka László. A fejlesztés hangsúlyozottan út- és közlekedésfejlesztéseket tartalmaz: megépül a vasúti híd a Tiszán, négysávú lesz a 47-es út, és több egyéb rekonstrukció is zajlik majd a belvárosban.
Sétány épül a Parlament és a Rákos-patak közé
Közvetlen gyalogos és kerékpáros kapcsolat jön létre a XIII. kerület és a belváros között.
Építési napló, munkásvédelem, csőposta – Építészek Naptára 1917
„Az építésvezetőségnek az építés színhelyén építési naplót kell vezetnie” – írja az Építészek Naptára 1917-es száma. Tavaly így év elején az 1909-es kalendáriumba néztünk bele, most a pont száz éve kiadott naptárt lapozzuk fel.
Gigantikus koncertpalota nyílt Hamburgban
A Herzog & de Meuron svájci építésziroda által tervezett Elbphilharmonie koncertpalota hétéves késéssel nyílt meg, és az eredeti előirányzathoz képest hétszer többe került a megvalósítása. Az ünnepi nyitó koncertet találóan Wolfgang Rihm kompozíciója, a Térré váló idő! címet viselő zenemű nyitotta.
Budapest100
A Kortárs Építészeti Központ szervezésében hetedik alkalommal rendezik meg a Budapest100-at 2017. április 22-én és 23-án. Az idei téma a Rakpart, és ehhez várják a lelkes segíteni vágyókat.
Gellérthegyi pályázatról dióhéjban
A Miniszterelnökség által júliusban kiírt ötletpályázatra összesen 68 beadvány érkezett, melyből a bírálóbizottság 14 pályaművet megvételre érdemesnek tartott, s ebből hármat (15-ös, a 40-es és a 43-as pályaműveket) részesítette 3 millió forint kiemelt megvételben. A díjátadó ünnepségre a Lechner Tudásközpontban került sor november 23-án.
Tarlós szerint a Kopaszi-gát is alkalmas hely egy felhőkarcolónak
Nem rajong a túl magas házakért, de meg lehet találni a helyüket Budapesten, mondta Tarlós István főpolgármester egy sajtótájékoztatón.
Butikhotel lesz a volt kisgazda székház. Számít a világörökség?
Luxusszálloda lesz a kisgazdapárt egykori Belgrád rakparti székházából. Újabb bontás a Dunaparton!
Budapest világvárossá alakul (1. rész)
Itt az ideje, hogy eligazodjunk a budapesti dinamikus fejlesztések, korszerűsítések, újjáépítések, rekonstrukciók sűrűjében. Egyre optimistábban fogadjuk az újabb, elkészült projektek átadásáról szóló híreket. Ilyen fejlesztésáradat még nem volt Budapesten!
Ilyen lesz a belvárosi Duna-part – megvan a Rak-Part pályázat eredménye!
Közel fél éves előkészítő és tervezői munka után megszületett a Fővárosi Önkormányzat által a pesti belvárosi Duna-part Kossuth tér – Fővám tér közötti szakaszának komplex megújítására kiírt építészeti tervpályázat eredménye
A rakodópart kövei
Budapest a világ legszebb fekvésű városai közé tartozik. Szépségét három tényezőnek köszönheti: van vize (Duna), hegyei (Várhegy, Gellérthegy, budai hegykoszorú) és magas szintű építészete (eklektika). Az összképben döntő fontosságúak a különös gondossággal kiépített rakpartok, a gyönyörű hidak és a Duna-parti épületsorok.
Rak-Park - tervpályázat a Duna-partok megújítására
Budapest Főváros Önkormányzatának nyílt építészeti tervpályázata a pesti belvárosi Duna-part Kossuth tér – Fővám tér közötti szakaszának komplex megújítására.
Képes-levelezőlapok és épületek I.
A bevezetőben a levelezőlap, képes-levelezőlap és képes levelezőlap definícióját adtam meg. Ezután általános információk következnek. A magyar képes-levelezőlapokat vettem sorra, amelyek épületeket ábrázolnak, három korszak szerint: az 1. világháborúig, a két világháború között, a 2. világháború után. - Mit mond a Szerzői jogi törvény erről?
Stockholmi magasházak fából / Tham & Videgård Arkitekter
A Tham & Videgård Arkitekter iroda a faszerkezetű magasépületek terén készített tanulmányterveket. Az épületeket Loudden új beépítésre szánt részén, a korábbi kereskedelmi kikötőbe tervezték. A négy darab, egyenként 20 emeletes, magasépületben összesen 240 lakás kapna helyet.
Upcycling – Ipari épületek újrahasznosítása Rigától Budapestig
A régi, elhagyatott ipari épületek rekonstrukciója, kulturális, kreatív és inkubációs célú felhasználása világméretű trenddé vált napjainkra. Az alábbiakban a rigai Spikeri Negyed megvalósult és a budapesti Lechner Tudásközpont részben megvalósult, részben még fejlesztés alatt álló példáját mutatjuk be.
Filatélia és építészet I.
Írásom első részében a bélyegekről általában szóló rövid bevezető után az építészeti témájú magyar bélyegeket tekintettem át az 1867-es kiadástól négy korszakra tagoltan: 1944-ig, 1956-ig, 1989-ig és napjainkig.
Döntöttek: építészeti tervpályázat lesz a Duna-part rendezésére
Megújulhat a Duna-part Kossuth tér és Fővám tér közti szakasza, megszűnhet a rakpart elszigeteltsége a várostól. A gyalogos közlekedés a tervek szerint észak-déli és keleti irányban is akadálytalanná válik majd.
Budapest egy holland építészlegenda szemével
Herman Hertzberger az Építészkongresszust megelőzően rövid sétát tett Budapesten. Az út során kiértékelte a látottakat.
OK


Velux
Austrotherm
Austrotherm

Archmaaik

Médiaajánlat | Impresszum   TervLap ©