Az összes találat erre: „ San Francisco“ (20)
Úszó szigetváros
A San Franciscó-i székhelyű Seasteading Institue nonprofit szervezet a 2008-as megalapítása óta fáradhatatlanul dolgozott azon, hogy megállapodást kössön Francia Polinézia kormányával és elkezdhessék a projekt tesztelését – írja a Sokszínű Vidék.
Az új Google birodalom különleges építészete
A Google új 55 ezer négyzetméteres futurisztikus kampuszát a San Franciscó-i öböl mentén Mountain View északi részére a világhírű Bjarke Ingels Group és a Heatherwick Studio tervezte nagyvonalúan lágy-sátortetős, kupolás formavilágúra. A tájépítészeti terveket a Hargreaves Jones Landscape Architecture (HJLA) készítette.
Kiderült, hol épül fel George Lucas egymilliárd dolláros múzeuma
Los Angelesben épül fel és 2020 májusában nyílik meg George Lucas múzeuma, amelyben a filmguru Star Wars-relikviái mellett hatalmas művészeti gyűjteménye is helyet kap.
Botrányosan süllyed San Francisco egyik felhőkarcolója
A 2009-ben átadott, luxuslakásokkal teli Millenium toronyházat a San Francisco-i ferde toronyként is szokták emlegetni, mivel nemcsak 41 centimétert süllyedt eddig, de északnyugat irányban meg is dőlt jó pár centiméterrel. Az Európai Űrügynökség (ESA) műholdja segítségével mért adatai alapján észlelték az aggodalomra okot adó folyamatos süllyedést.
Elferdült egy San Francisco-i felhőkarcoló
Amikor felépült, mindenki a San Franciscó-i Millenium Tower csodájára járt, de a 2009-ben épült 197 méter magas lakótorony sokat veszített fényéből, mikor kiderült, hogy a pisai ferde torony nyomdokaiba lépett.
A Forster and Partners új üvegtornyai San Franciscóban
Az Oceanwide nagyarányú fejlesztésének célja, ahogy a mottójából is megtudjuk: ”partnerségben a helyi építészettel”. San Francisco központjában a területi kihasználtság további fokozására ad választ ez a gigantikus városfejlesztés, melynek középpontjában a Forster and Partners két eltérő funkciójú és magasságú üvegtornya áll.
Elképesztő szupervasutat építenének Budapest és Pozsony között
Néhány perc alatt tenné meg az utat, de egyelőre hihetetlennek tűnik, hogy bármi is megvalósuljon belőle.
A világ 10 legkülönlegesebb átadásra váró épülete 2016-ban
A világ élvonalába tartozó építészek fantáziája 2016-ban is szárnyal. Olyan épületek sorát hozzák létre, melyek építése még folyamatban van, de átadása idén várható. Az Architizer.com építészeti portál által rangsorolt épületek többsége múzeum. Nem csoda, hiszen ez az az épülettípus, ami mindig is a legnagyobb szabadságot adta a tervezőknek.
A Facebook új központba költözött – A világ legnagyobb egyterű irodaháza
Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója és vezetője saját Facebook oldalán jelentette be, hogy a cég egy új, Frank Gehry által tervezett 40.000 négyzetméter alapterületű irodaházba költözött. A központ a kaliforniai Menlo Parkban, a San Francisco öböl partján került felépítésre.
Az Autodesk új "játszótere"
Az Autodesk nemrég nyitotta meg műhelyét a San Francisco-i Pier 9 kikötőben, amely „alkotóhelyként”, valamint kutatási és fejlesztési létesítményként fog működni, továbbá az Autodesk-szoftverek bemutatótereként szolgál majd. A dinamikus környezetet a Lundberg Design alakította ki, szem előtt tartva a gyakorlatias kísérletezést.
Gondolatok Mario Botta építészetéről
Nevezték már „a posztmodern klasszicizmus géniuszának”, neoracionalistának és „fundamendalista klasszicistának” is – Mario Botta és építészete karakánul ellenáll a beskatulyázási kísérleteknek. Saját stúdióját 1970-ben, a svájci hegyek közt fekvő Luganóban megnyitó építész szilárd alapokkal és következetes formanyelvvel dolgozik.
Timon Kálmán 75 éves – Mire elég háromnegyed század?
Timon Kálmán aranydiplomás építészmérnök 75 éves. A kamarai kiadványok szerkesztőjeként ismertem meg másfél évtizede, most már évek óta lelkes segítője lapunknak, rendezvények fáradhatatlan tudósítója. De hogy még Ybl Miklóshoz is köze van, azt magam sem gondoltam volna!
Óriási durranás: Mario Botta a Bálnában, Budapesten!
Mario Botta, Kas Oosterhuis, Tham & Videgård, Erik Nobel, Martha Thorne: a Kultúra és építészet mottójú idei Nemzetközi Építészkongresszusra a terület szaktekintélyei jönnek, ráadásul személyesen mutatja be a szakmai közönségnek a frissen elkészülő Bálna Budapestet holland tervezője.
Real5D séta a Várkert Bazár épülő tereiben – próbája ki!
Március 2-án, szombaton országszerte harminc jelentős beruházást mutattak be a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség nyílt napján. A fővárosban a Liszt Ferenc Zeneakadémia Wesselényi utcai új épületét, a 4-es metró Tétényi úti állomását és a Várkert Bazár tervezett rekonstrukcióját láthatták az érdeklődők.
Építészeti kihívás? – tervezz modern börtönt a Csendes-óceánra!
2013. február 22-ig van lehetőségük leadni a pályázati anyagokat azoknak az építészeknek, akik szeretnének részt venni a Csendes-óceán egykori olajfúrójának börtönné alakításában
Szóvá tenni a teret - Batár Attila kötetéről
Batár Attila: Az emberi tér, Válogatott tanulmányok című kötetének recenziója, melynek egy része megjelent a Metszet 2012/6 számában. A teljes elemzés.
Úszó kolóniákat hozna létre a PayPal atyja
El lehet menni külföldre, akár a külfölddel. S innen nézve vissza is lehet vele jönni.
Négy csodás zöldtető
A zöldtető az utóbbi időben az építészet egyik sztárja, legyen szó házilag kialakított, vagy komoly tervezés útján telepített zöldtetőkről, lakóházakról, iskolákról, középületekről vagy akár felhőkarcolókról.
Életmentő protézis
Tény, hogy az ízig-vérig viktoriánus építészet karaktere nehezen tűr meg maga mellett más stílusjegyeket, azonban itt az ügyes kivétel, amelyben az erkölcs és romantika szikár fegyelemmel és hollywood-i glamúrral kerül egy tető alá.
A Snøhetta múzeumbővítése San Franciscoban
A norvég Snøhetta bemutatta a San Franciscó-i MOMA (SFMOMA, Museum of Modern Art) bővítésére készített terveit
Vissza

Hírlevél feliratkozás


Konferencianaptár

Építési megoldások

Velux
Austrotherm
Austrotherm
Archmaaik