Bejelentkezés: Regisztráció Elfelejtett jelszó
Keresés
27 találat. (Keresés tárgya: " Smart")
Cikkek
Óriási nemzetközi elismerés övezte a Liget projektet Münchenben
Az állami és privát beruházásban megvalósuló ingatlanfejlesztéseknek köszönhetően Magyarország a kelet-közép-európai régió legnépszerűbb befektetési célpontjává vált. A világszínvonalú fejlesztéseket Európa legnagyobb ingatlanos eseményén, a müncheni Expo Realon vonultatta fel az ország 2017. október 4–6. között.
Növekszik a befektetők bizalma Magyarországon
Tovább növekszik a befektetői bizalom címmel szerepel Magyarország az Expo Real központi programjában, Európa legnagyobb ingatlanos kiállításán. A közép-kelet-európai országok közül a magyarországi befektetési piacot jellemezi a legdinamikusabb bővülés.
Új egyetemi campus lett a díszműkovács műhelyéből
Átadták a Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) új campusát a VIII. kerületi Berzsenyi Dániel utcában.
Attrakciók a Metszet legfrissebb számában
Megismerhetjük a Rudapithecust bemutató együttest, Somogyvár látogatóközpontja és a pécsi Barbakán új lakóháza mellett a hamburgi Elbphilharmonie-t, Masdar új városát, valamint a katalán boltozatokról, egy gabionos családi házról és a felmérések új technikájáról is szó esik.
Ilyen lett a budapesti Moszkva sétány
A Bp2017 Világbajnokságot Szervező és Lebonyolító Nonprofit Kft. keddi tájékoztatása szerint az új sétány a pesti Duna-part eddig kihasználatlan szakaszán hoz teljes megújulást.
Tetőtérben élni trendi
Egyre többen alakítják át a tető alatti üres teret élhető lakrésszé, és ezzel párhuzamosan csak minden hatodik magánépíttető gondolkozik energiahatékony és korszerű tetőben, ahogy az a Bramac Kft. idei Construma szakvásáron végzett felméréséből kiderült.
Smart Budapest - 2030-ra Budapest okos és intelligens város lesz
A Fővárosi Közgyűlés januárban fogadta el a Smart Budapest – Budapest okos város jövőképe tanulmányt, amely egy átfogó keretrendszer az élhetőbb város megteremtésére.
Mutatjuk a világ legjobb ingatlanfejlesztéseit
Csütörtök este Cannes-ban kiosztották a 2017-es ingatlanfejlesztési nívódíjakat, a MIPIM Awards-okat, amelyeket a szakmában ingatlanfejlesztési Oscar-díjként tartanak számon. Csaknem az összes trófeát európai fejlesztéseknek ítélték.
Nem nyert a Liget Projekt, de így is Európa legjobb megaprojektje
A Liget Budapest Projekt a MIPIM Awards-on a legnagyobb és legátfogóbb fejlesztéseket bemutató kategória, a Best Futura Mega Project keretein belül a világ négy legjobbja között végzett egyedüli európai nagyprojektként. A Best Futura Mega Project díjat a japán fejlesztés, a Kashiwa-no-ha Smart City nyerte el.
14. Környezetvédelmi Hónap: a jövő városai az okos városok?
Miért vannak okos városok és okos települések? Mi Budapest, Párizs vagy Pécs koncepciója egy digitális, hálózatba kapcsolt és zöld város kialakításában? Ilyen és ehhez hasonló kérdéseket vitatnak meg francia és magyar szakemberek.
Az amszterdami Edge irodaház a világ legokosabb és legzöldebb irodaháza
Az Amszterdamban működő Deloitte központot nyilvánították a világ legfenntarthatóbb irodaépületének, amely a BREEAM minősítő rendszernél a toronymagasan kiemelkedő 98,4%-ot érte el. Az épület belső tereit természetes fény fürdeti, átláthatók, levegősek, az itt alkalmazott smart megoldások maximálisan elősegítik a dolgozók munkahatékonyságát.
Zöld online-képzés építészeknek
A tavaly elkezdett szokást a hagyománnyá válás útján elindítva, idén is az ökologikus építészet a nyári kamarai választható kreditpontos továbbképzés témája. Már lehet rá jelentkezni! Az előadások ingyen is meghallgathatók, a kurzus egy nap alatt teljesíthető.
City of design: város és innováció
Az innovatív városfejlesztés lesz a téma a Design Terminál és a Liget Budapest Projekt beszélgetéssorozatának következő eseményén.
Szenzációs magyar találmány – a FUTI energiatermelő padlóburkolat
Meglepődnénk, ha a jövőben a járókelők mozgása és a napfény együttes hatása is elég lenne egy átlagos városi épület elektromosáram-ellátásához! Pedig ez lehetséges, ha a három fiatal fejlesztő által létrehozott FUTI névre keresztelt energiatermelő térburkolat prototípusát alkalmazzák. Milyen hatásmechanizmussal érhető el mindez?
Látogatás Európa legnagyobb városi beruházásán és Zaha Hadid épületén
Az Erste Campus hipermodern épülete csak januárban készül el, de a Henke Schreieck tervezőiroda képviselője bemutatja (kívülről) az épületet. Megtekintjük a Wimmer, Hoffmann és Hotz kollégák tervezte új Hauptbahnhofot, és mellette a Sonnwendviertel új negyedet. Zaha Hadid egyetemi épülete sem marad ki a programból.
„2050 Párizs Smart City" projekt szigorúan az ökológia jegyében
A környezeti ártalmak mértéke arra ösztönzi az energetikai szakembereket, hogy gyors változással vessenek véget a fenntarthatatlan építésnek. Ezért a Vincent Callebaut Architectures „2050 Párizs Smart City" néven különleges projektet dolgozott ki, amely 8 különböző fenntartható torony tipológiáját vázolta fel Párizs szívében.
Innocities – a kreatív szektor és a városfejlesztés
Az innocities program vendégeként 2013. január 23-án Budapesten tartott előadást Peter Oborn, az angol királyi építészeti egyesület (RIBA) elnökhelyettese. A Graphisoft Parkban tartott nyitókonferencián az innocities résztvevői a kreatív iparágak és a városfejlesztés kapcsolatát járták körül.
Tervpályázati figyelő: Kazahsztáni EXPO – megvan az első díjas tervező
Ahogy arról korábbi cikkünkben hírt adtunk 50 világhíres építésziroda adta le javaslatát 2013 februárjában a kazahsztáni EXPO épületegyüttes terveire, melyből szeptemberben a zsűri kiválasztotta a 10 legjobbat. Az épületek tervezési jogát az Adrian Smith + Gordon Gill Építésziroda nyerte el.
A jövő otthona lesz az előregyártott, hagyományos küllemű ökoház?
Sokan az előregyártott elemekből készülő, újgenerációs házakat a jövő épületeinek tartják. Ezekben az épületekben a tervezők olyannyira továbbgondolták az építészetet, hogy az otthonokat az idő előrehaladtával tetszés szerint lehet bővíteni.
WAF: 2012 legjobb épületeinek teljes képes albuma
A Szingapúrban megrendezett World Architecture Festival (WAF) első díjas épületei közül néhányat már bemutattunk, de most itt a teljes lista!
OK


Velux
Austrotherm
Austrotherm
Archmaaik

Médiaajánlat | Impresszum   TervLap ©