Bejelentkezés: Regisztráció Elfelejtett jelszó
Keresés
94 találat. (Keresés tárgya: " acél")
Cikkek
Léchomlokzat történelmi karakterrel
A londoni Tower Bridge közelében elkészült ékszerészműhelyben minden "rácsok mögé került". Az egész utcai homlokzat vízszintes acélzsalukból alkotott rácsozata hagyománytisztelő kortárs megoldás.
A világ leghosszabb acélvázas hídja Skóciában
2017. augusztus 30-án adták át az esztétikai szempontból is különleges acélvázas hidat, nevezetesen a 2,7 kilométer hosszúságú Queensferry Crossingot. A tervező a Dissing+Weitling építésziroda, amely Cecil Balmond volt cégével, az Ove Arup & Partners-szel dolgozott együtt.
In memoriam Dunai Árpád
Egy éve temettük Dunai Árpádot, aki aranydiplomás, Menyhárd István- és Zielinski Szilárd-díjas okl. építőmérnök, okl. acélszerkezeti szakmérnök, okl. építész-statikai szakmérnök, az MMK alapító tagja, a Jogosultsági Vizsgabizottság aktív tagja, a Tartószerkezeti Tagozat Magasépítési Bizottság elnöke, a BME konzulense, opponense volt.
Cortenkígyó a svájci Alpokban
A Philipp Esch által tervezett alpesi közlekedő a corten acél, a vasbeton és a természetes kő lényeglátó használatát tükrözi. Az egyszerre természeti és műemléki környezetbe ágyazott útvonalat regionalista alkotásnak is nevezhetnénk, noha építészeti műtárgyait az ipari kikötők belül fehér, kívül rozsdás hajóroncsai ihlették.
Épül a mélygarázs a Millenárison
A héten indul a Millenáris parkban a mélygarázs építése és a tervek szerint jövő év végére elkészül a területét és funkcióit illetően is kibővült Millenáris park.
Rekord méretek Szlovákiában
Három ország gyakorlott szerelőcsapata dolgozik tőlünk pár száz kilométerre, Nyitranovákon egy 50 x 200 méteres, 12 méter belmagasságú, azaz megaméretű acélcsarnokon. Az épület a legnagyobb Frisomat csarnok Európában!
Egyszerű tervezői feladat precíz előkészítéssel
Sztereotípia a garázsban működő olajos autószerelő műhely képe, pedig lehet ezt is másként. A minőségi acélcsarnokban működő igényes, funkcióhoz igazított telephelyen az ergonómia is a hatékonyságot szolgálja. Az épület szemlélőjének tekintetét egy egyszerű elem, a főbejárat előtti vörös pengefal irányítja.
Látványos szakaszához érkezett a Haladás szombathelyi sportkomplexumának építése
Látványos szakaszához érkezett a Haladás Rohonci úti sportkomplexumának építése, elkészültek a labdarúgó-stadion előre gyártott szerkezeti elemeinek szerelésével, melynek során 450 tonna acélszerkezetet emeltek a helyére, április végén pedig már hozzálátnak a pályaépítést megelőző földmunkákhoz is.
Befejezték a Jézus sírja fölé emelt szentély restaurálását Jeruzsálemben
Húsvét előtt befejezték a görög szakemberek a Jézus sírja fölé emelt szentély restaurálását Jeruzsálemben, a Szent Sír-bazilikában. 70 év után eltávolíthatták az Ediculát elcsúfító acél támasztékokat is.
A standardizáltság és az egyediség járhatnak kézenfogva
Egyszerűbb építész tervezői feladatok közé tartozik az ipari csarnok tervezés, de a megrendelő elégedettebb lesz, ha a tervezői munkát egy jól alakítható, a megrendelő igényeihez szabott rendszer támogatja. A Frisomat acélcsarnok standardizált és mégis egyedivé szabható, erre találtunk egy remek példát Gödöllő mellett.
Játékos terek Erdélyben
A pályázatban díjazott, majd kifogástalanul megvalósult műemléki rekonstrukció során átalakult bonchidai kastély belső, kortárs terei immár művészeti és kézműves-workshopok tartására is alkalmasak. A régmúlt romjain multifunkcionális csarnok született.
Teleszkópos borászat
Az épület külső megjelenése visszafogott és egyszerű. Az építész acélkereteket sorol, amelyek méreteit a funkcióváltozást figyelembe véve változtatja. Így egy játékos ritmusos épülettömeget kapunk.
Borászat acélcsarnokban
Elsőre talán tájidegennek tűnik az inkább hagyományos építészeti stílusú magyar borászatok között egy acélcsarnok. Ám ahogy a mezőgazdaság vagy az ipar számos területén, úgy a borászatban is vannak olyan funkciók, melyekhez egy modern könnyűszerkezetes acélcsarnok a kézenfekvő megoldás.
Hogyan lehet egy csarnok előregyártott, mégis egyedi?
Ahogy a megrendelő iparágában, a lézer- és robottechnikában, úgy a csarnoképítésen is látszik, hogyan változnak a megrendelői igények az évtizedek alatt. Egyre népszerűbbek a lapostetős megoldások, vagy az előregyártott elemek, amelyek gyorsítják az építést és egyben környezetkímélőek.
A Fradi-sas sem ússza meg a stadionnál kezdődő építkezést
Nemsokára kezdődik az építkezés a Fradi stadion mellett, így költöznie kell a hatalmas acélsasnak a Groupama aréna elől és bontják a Fradi emlékfalat is. A sors fura fintora, hogy a jövőben a Könyves Kálmán körútról a Fradi arénát aligha lehet majd látni.
Kanadai konténeres kényelem
Sosem fogyunk ki az ötletekből, ha konténerekből épített lakásokról van szó; a kész acélhasábok variálhatósága, formázhatósága végtelen.
Amire minden magyar büszke lehet: tető alatt az új olimpiaképes úszóaréna
A tervezettnél hat héttel korábban került tető a Dagály Úszóarénára. A 2017-es vizes világbajnokság központi uszodájának 2400 tonnás acél tetőszerkezete 44 méter magasan egyben a helyére került – egy Magyarországon először használt speciális technológiával –, így megkezdődhet az épület homlokzatának kialakítása.
Speciális ágazati igényekhez könnyen igazítható acélcsarnok
A gabonatárolótól a feldolgozóüzemig vagy a legkomolyabb előírásoknak megfelelő kamion-szervizként működő csarnokig és hűtőházig bármely ágazat, bármilyen előírásaihoz és akár tűzállósági igényeihez is alkalmazkodnak a Frisomat modern könnyűszerkezetes acélcsarnokai. Az ehhez nyújtott támogatás nemcsak a megrendelőt teszi elégedetté.
Fernando Romero egy csészealjszerű kulturális múzeum terveit mutatta be Mexikóban
Fernando Romero vállalkozás, a FR-EE bemutatta a Museo Mazatlán terveit Mexikóban, amely egy komplex világszínvonalú kulturális intézmény szerepét tölti be, népszerűsítve a színes helyi kultúrát, a gazdag történelmi és antropológiai örökséget.
Kilométeres gyaloghíd épülhet a Zempléni-hegység két magaslata közé (videó)
Az acélkábeles-csörlős száguldás után itt a gyaloghíd! A sátoraljaújhelyi önkormányzat eddig sem fukarkodott az extrém ötletekkel, de hogy két, esetleg három hegy között több száz méteres, a föld felett 100 méterrel ívelő gyalogoshidat építsenek, egészen eszementnek tűnik.
OK


Velux
Austrotherm
Austrotherm
Archmaaik

Médiaajánlat | Impresszum   TervLap ©