Bejelentkezés: Regisztráció Elfelejtett jelszó
Keresés
30 találat. (Keresés tárgya: " alumínium")
Cikkek
Szőlőhegyek arany csillogásban
A Szlovákia déli részén, Fűr községben működő, nemzetközileg elismert Château Rúbaň pincészet új épületének megjelenését beton, üveg és alumínium anyagok, az itt készülő minőségi fehér bor aranyló színe, valamint a Duna parti táj íves dombjai határozzák meg.
Mobilgáttal az árvíz ellen
Az elmúlt évek szélsőséges időjárási eseményei után egyre inkább látszik, hogy érdemes előre felkészülni, akár még egy a felhőszakadás okozta hirtelen jött árvízre is.
Fa-alu homlokzati nyílászárókkal új utakon a tavalyi sikeres év után a FAKRO
A FAKRO tavaly elérte az egy milliárd forintos forgalmat, idén pedig a tetőtéri ablakok, padláslépcsők, fénycsatornák és felülvilágítók után a homlokzati nyílászárók piacára is belép.
Virtuóz Prefa alkalmazás az irodaházon
Düsseldorf központjában virtuóz módon jelenik meg egy irodaház. Az épületegyüttes, melynek a különlegesen hangzó Clara & Robert nevet adták, futurisztikus módon helyez egy történelmi épületet a központba, és egy izgalmas építészeti szimfóniát komponál.
Opálzöld csillogás a homlokzaton
Az északnyugat-itáliai Piemont tartomány nemrégiben elkészült opálzöld burkolatú lakótömbje első ránézésre magányos lovagként emelkedik ki a tájból, amelynek homlokzatán szokatlanul és sejtelmesen csillan meg a vidéki táj napsugara.
Építészeti stílusötvözés felsőfokon
Mennyire kell egy korabeli lengyel családi rezidenciában működő, romantikát bemutató múzeumnak romantikusnak lennie? A Janusz Labuz vezette felújítás eredménye formáját tekintve kevésbé romantikus, de a különböző korszakok annál tökéletesebb harmóniáját mutatja.
Egy környezetére reagáló, színváltó homlokzat
Olykor sötéten látjuk esélyeinket, rózsaszínnek a világot, de van, hogy sárgák vagyunk az irigységtől – életünk csupa szín. Miért ne reagálhatna homlokzatunk is a körülötte levő térre, színekre – magától. Egész iparágak dolgoznak azon, hogy szürke hétköznapjainkba színt vigyenek különféle megoldásaikkal.
Művészi kontrasztok
Ellentétes, de nyitott a párbeszédre: ilyen Városi Gábor festőművész kétlakásos háza a budai domboldalon. Az utcai oldalról erődítmény, amelyet zárt PREFALZ homlokzat véd, a kert és a budapesti panoráma felé azonban nyitott, a természetet magába ölelő.
Hegycsúcson táncoló tengeralattjáró
3 450 méter magasság, néha a tetőig érő hótömeg, az akár 215 km/h szél, valamint a nem ritkán 40°C-os hőmérséklet-különbség – ezeknek az alapkihívásoknak kellett megfelelni a Refuge de L´Aigle magashegyi menedékház felújítása során, amely több mint egy évszázaddal ezelőtt épült.
Épületszerkezeti ciklusok és a bejelentéses lakóépület
A 1997. évi LXXVIII. törvény módosítása alapján már van összefüggés az egyszerű bejelentéshez kötött, legfeljebb 300 négyzetméter összes hasznos alapterületű új lakóépület építése és az épületszerkezetek ciklusidői között.
45 percig ellenáll: „tűzben edzett” alumíniumburkolatok
Az ÉMI tavasszal elvégzett vizsgálatai igazolták, hogy a Prefa Siding sávos alumínium homlokzatburkolati rendszerével bármilyen épület esetén az érvényes tűzvédelmi előírásoknak megfelelő homlokzat tervezhető.
Szédítő látvány a hegyoldalban
Tadeusz Lemański, lengyel építész az Aliplast alumíniumprofiljaival felépített ún. „GG House” tervezésekor számos nehézséggel küzdött meg. Valódi kihívást és ezzel együtt igazi inspirációt jelenthet a majdnem 40 méteres szintkülönbségű telken, akár földcsuszamlással is riogató hegy oldalába tervezni.
High-tech hangulat a Tátra közelében
Sokak szerint ellentmondásos a Tátrától nem messze, a szlovákiai Poprád városában felépített többfunkciós Abaton épület, de műszakilag mindenképp sikertörténet. A létesítményben van irodaház, szálláshely és kereskedelmi centrum is. Tervezői szerint a munka során teljes mértékben a tudatosságé volt a főszerep.
Ahol a minőséget a személyes bizalom egészíti ki
A dupla H betűt megformáló, szárai belsején üveg-, külsején tégla-, tetején alumíniumborítású akadémiai kutatóintézet a BME Q1 épület szomszédságában áll. Az „ötödik homlokzaton" elhelyezett mintegy 3 ezer m2 Prefa alumíniumborítás az innovációt biztosító 250 laborszekrény technikáját védi és takarja a külvilág felé.
Építészet XXI - 12 (2014)
Építészeti, urbanisztikai, örökségvédelmi magazin a Duna Televízióban
Bécs fekete gyémántja
Tükröm, tükröm mondd meg nékem, melyik épület a legszebb a vidéken? Sokak szerint a nem mindennapi látványt nyújtó, bécsi Gazdasági Egyetem campusa nyugati bejáratánál ősszel megnyitott legújabb, alumínium és üveg „tükörrel” borított hatemeletes épülete méltán pályázhat erre a címre.
Rebellis-ház
„A ház úgy néz ki, akár egy űrhajó, ami az anyaföldön landolt, és mintha bármely pillanatban ismét útra kelhetne” – mondják a tervezők.
Minőség a csarnoképítésben – már online változatban is
A tervlap.hu szabadon választott továbbképzései közé felkerült a nemrég befejeződött Minőség a csarnoképítésben országos konferenciasorozat előadásaiból álló új tanfolyam, amely az ipari építészet jelenlegi trendjeitől a csarnokoknál használt épületszerkezeteken át az új műgyanta padló irányelvig gazdag tudásanyagot nyújt az érdeklődőknek.
ALUTA Nívódíj 2012
Az ALUTA Korszerű Épitéstechnológiai és Innovációs Klaszter nyilvános pályázatot hirdet az alumínium-üveg homlokzatépítésben korszerű, kreatív, műszaki-technológiai kialakításában újszerű, környezettudatos, racionális és minősített szerkezetek alkalmazásával született építészeti alkotások elismerésére.
A 13. Velencei Nemzetközi Építészeti Biennalé 2012. augusztus 29-án nyit
“A 2012-es Biennálé központi témája az, ami közös bennünk. A Common Ground szándéka, hogy megerősítse, létezik olyan közös építészeti kultúra, amely nem csupán alkotók, egyéniségek halmazát jelenti, hanem közös történetben, közös ambíciókban, kollektív ideálokban és kontextusban egyesülő különféle gondolatok gazdag örökségét is.”
OK


Velux
Austrotherm
Austrotherm
Archmaaik

Médiaajánlat | Impresszum   TervLap ©