Bejelentkezés: Regisztráció Elfelejtett jelszó
Keresés
54 találat. (Keresés tárgya: " bontás")
Cikkek
Közelmúltrombolás – lebontják az Olimpia Szállót
Mire e sorokat írom, talán már meg is kezdték az Olimpia Szálló bontását a Normafán. Múlt hét szombaton még éppen volt szerencsém megnézni, amennyire kívülről lehetett. Utólag olvastam, hogy éppen aznap lehetett utoljára megnézni belülről is, egy vezetett séta keretében. Hétfőre tervezték a bontás megkezdését.
Stadion örökre vasalva?
Tegnap reggel robbantással rombolták volna le a detroiti Pontiac Silverdome Stadiont. Az előre tervezett robbantás azonban nem érte el a várt hatást, a stadion kiállta a támadást.
Hatósági bontás eredményeként kap új homlokzatot a Corvin áruház
A mai vásárlók közül már kevesen emlékezhetnek arra, hogyan nézett ki a Corvin áruház fénykorában. Hamarosan változhat a helyzet, mivel elbontják a Corvin áruház Blaha Lujza tér felőli burkolatát – így döntött a józsefvárosi képviselőtestület a Fővárosi Blog Facebook oldala szerint.
Ezt így azért nem kéne – szétverik az Ybl-díjas építész híres alkotását
"Azért illett volna felhívni" – kommentálta a Tervlapnak Koris János Ybl-díjas építész, a 35 évet megélt épület alkotója az üzletház bontását. A munkavédelem is kapott egy pofont.
Épül a mélygarázs a Millenárison
A héten indul a Millenáris parkban a mélygarázs építése és a tervek szerint jövő év végére elkészül a területét és funkcióit illetően is kibővült Millenáris park.
A pécsi 25 emeletes magasház bontása
Utolsó visszatekintés, 5 és fél percben.
Alternatív panel-ötletek: bontás helyett bővítés
Bontás helyett a panelházak oldalirányú és felfelé bővítésével, nagy teraszokkal, zárt belső kertekkel rehabilitálják a csaknem ötvenéves József Attila-lakótelepet. A kerület építészeti tervpályázatának nyertese ezzel új irányt mutatott panelügyben – írja a vg.hu.
Jövő héten már el is indul a nemzeti panelvisszabontó program
Egyeztetést kezdeményez a kormány az érdekképviseletekkel és az építésztársadalommal a tízemeletes panelházak sorsáról. Hódmezővásárhelyen indul a mintaprogram teljes állami támogatással, de csak olyan megoldásról lehet szó, amellyel minden lakó egyetért.
21.századi modern vásárcsarnok és piac épül a tatabányai mozi helyén
Megkezdődött a Tatabánya központjában található Turul mozi beruházása, melynek helyén épül a modern vásárcsarnok és piac. A bontási munka máris elkezdődött, s 60 napot vesz igénybe. A 1965-ben épült mozi funkcióját átvette már korábban a korszerű, több termes filmszínház, mely a Vértes Center bevásárlóközpontban nyílt.
Szükségszerű bontások duguláskor
Vannak olyan helyzetek, amikor dugulás esetén nem kerülhetjük el a bontást, és a vele járó kellemetlenségeket, bár ma már a legtöbb dugulás megszüntetése megoldható bontás nélkül is alternatív technikákkal.
Megkezdik az egykori MTESZ-székház bontását a Kossuth téren
Napokon belül megkezdődhet a budapesti Kossuth téren az egykori MTESZ-székház bontása, miután eredményesen zárult a munkálatokra kiírt beszerzési eljárás – közölte az Országgyűlés sajtófőnöke kedden.
Bontják vagy mégsem? Ellentmondó hírek a MTESZ székház sorsáról
Négy hete még megtartásról szólt a kormányhatározat, most bontásról beszél a Wachsler Tamás, a Steindl Imre Program vezetője, sőt még a Kossuth téri metróállomás is zárva lesz egy időre.
Szép lassan eltűnik a Magasház
Videóra rögzítették a pécsi Magasház bontási munkáját.
Lebontják a belvárosi rádiószékház egy részét
Döntött a kormány a Magyar Rádió Bródy Sándor utcai és Pollack Mihály téri épületeinek sorsáról és a Nemzeti Múzeum kertjének felújításáról – derült ki a csütörtök este megjelent Magyar Közlönyből.
Budavári Teherelosztó: Az ICOMOS sem bontaná Virág Csaba épülét
Az ICOMOS Magyar Nemzeti Bizottság állásfoglalása a Virág Csaba építész által tervezett Budavári Országos Villamos Teherelosztó épületének lebontásáról szóló döntéssel kapcsolatosan
Alagút épül a Kossuth tér alatt a Parlamenthez
Döntött a kormány a fővárosi Kossuth téren álló épületek felújításával kapcsolatban: a volt MTESZ-székházat mégsem bontják le, a térhez illeszkedő homlokzattal építik át az Országgyűlés új irodaházává.
A MÉSZ állásfoglalása Virág Csaba építész Budavári Országos Villamos Teherelosztó épületének sorsáról
Virág Csaba építész Budavári Országos Villamos Teherelosztó épületét a Magyar Kormány bontásra ítélte, de a döntéssel a Magyar Építőművészek Szövetsége nem ért egyet.
Megkezdik a Hungexpo irodaházak bontását
Hatósági eljárás keretében kezdeményezte az illetékes jegyző a Hungexpo irodaházaknál található, a Liget projekt ellen tiltakozó aktivisták által elfoglalt terület átadását jogos használójának.
Indul a Közlekedési Múzeum bontása
Ma megkezdődik a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum régi, rossz állapotú épületének bontása, hogy poraiból építsék vissza egykori állapotába.
Butikhotel lesz a volt kisgazda székház. Számít a világörökség?
Luxusszálloda lesz a kisgazdapárt egykori Belgrád rakparti székházából. Újabb bontás a Dunaparton!
OK


Velux
Austrotherm
Austrotherm
Archmaaik

Médiaajánlat | Impresszum   TervLap ©