Bejelentkezés: Regisztráció Elfelejtett jelszó
Keresés
18 találat. (Keresés tárgya: " cement ")
Cikkek
Betontechnológiai attrakció Mohácson
A tavalyi év egyik legnagyobb Baranya megyei zöldmezős beruházása a Mohács mellett mintegy 20 milliárd forintból megépülő vágóhíd volt. Az eredmény egy, a legkorszerűbb technológiával működő sertés vágó-, csontozó és daraboló üzem, amely betontechnológiai szempontból sem elhanyagolható különlegességgel büszkélkedhet.
Iskolafelújítás Hamlet hazájában
Az európai épületek zöméhez képest a Langebjerg Iskola épülete – Koppenhágától 40 km-re Fredensborg városban található – viszonylag újnak számít. Az 1980-as években épült iskola egyszintes szárnyai és meszelt falai még mindig modernnek és frissnek hatnak. A funkcionalitást illetően viszont az iskolaépület régóta felújításra szorult.
A rothadó hőszigeteléstől a halott munkásokon át a víz-cement tényezőig
Szó szerint a pincétől a padlásig tekintette át a vízszigeteléseket a BME Épületszerkezettani Tanszéke és az Artifex Kiadó Építész Tervezői napja. Az egyre inkább hasznosított pincék, az egyre nagyobb esők, az egyre komolyabban vett munkavédelem növekvő kihívásokat állít a szakma elé.
CemFlow: A padlófűtések betonja
A Cemflow beton egy vékony padlóréteg, mely hideg- és melegburkolatok aljzataként egyaránt használható. Számos előnnyel bír a hagyományos betonnal szemben, többek között nem igényel külön tömörítést, valamint szép, egyenletes felület és struktúra alakítható ki általa.
Metróállomástól a kutatóközpontig
A Duna-Dráva Cement által biztosított kiváló minőségű cement- és betontermékeket használták többek között a Budapest és Esztergom között megépült vasútvonal, a budapesti 4-es metró egyes megállóinak építésénél, illetve hazánk egyik legnagyobb folyamatban lévő építőipari beruházásánál, a szegedi lézeres kutatóközpont kivitelezésénél is.
Betonozás nyári forróságban
Az időjárás váltakozása napjainkban is meghatározza a betontechnológiát. Akár otthon keverjük ki, akár betonüzemből hozzuk a friss betont, a nagy nyári melegben olyan befolyásoló tényezőket is figyelembe kell vennünk, amelyek hatással lehetnek a beton tartósságára, időtállóságára és minőségére.
A szulfátálló cement már zsákos kiszerelésben is elérhető
A Duna-Dráva Cement Kft. 2015 júniusától új kiszereléssel is elérhetővé teszi a kis alkálitartalmú szulfátálló portlandcementjét, amelyet eddig csak ömlesztett formában forgalmazott. Interjúban Szabó Imrét, a kft. alkalmazástechnikai tanácsadóját kérdeztük a szulfátálló cementek használatáról, előnyeiről és a gyakorlati alkalmazásukról.
Így épül fel egy felhőkarcoló 19 nap alatt
Egy kínai építőipari cég 19 nap alatt húzott fel egy 57 emeletes épületet a Kína középső részén fekvő Csangsa városban, Hunan tartomány fővárosában.
Magyar díjazott a Holcim Awards fenntartható építészeti világversenyen
Szeptember 4-én adták át a Holcim Awards fenntartható építészeti világverseny európai régiójának díjait Moszkvában. A fiatal alkotók számára létrehozott “Next Generation” kategóriában magyar díjazottat is köszöntöttek: Dankházi András negyedik helyezést ért el.
Százmilliárdok és az építőipar
A napokban jelent meg Magyarország 2011-es TOP 500-as listája. Az eredmény az építőipar számára több, mint érdekes, ennek lehetséges okait boncolgatjuk.
Fénycsapdák a föld alatt 2. (elkészült)
Jelenleg a kísérleti stádiumban vagyok. Dokumentálom az energiamagtakarítást. Kell egy téli idény, illetve egy nyári. Télen fűtöm a talaj hőjével a (két üveg közti) légrést, nyáron hűtöm. Háttérinformáció: két azonos tájolású és nagyságú ablaknál mérem (hitelesített mérővel) a kinti, benti, illetve a két üveg közti hőmérsékletet.
Véget ért a kálvária kálváriája
Új kilátóterasz készült a kápolna mellé.
Cementgyári Strada
Szeptemberben adták át Magyarország új, európai szinten is kiemelkedően korszerű cementgyárát Királyegyházán. Az ipari létesítmény nem csak méreteivel, de egyedi mélyépítési megoldással is meglepi a szemlélőt.
Milyen a 2012. Londoni Olimpia fenntarthatósága?
“Az olimpiai terület azon fenntarthatósági kihívások és lehetőségek mikrokozmosza, amelyekkel a jövő városaiban találkozhatunk majd “– erre a megállapításra jutott a Future Poll közvélemény kutató intézet legújabb, a londoni olimpia ünnepélyes megnyitója előtt alig 6 hónappal közzétett jelentése.
Autóház: építészeti csoda vagy energiatakarékos tákolmány?
Bár a válság hatására egyre többen kénytelenek letenni, illetve megválniuk autójuktól, Salzburg mellett mégis akad egy olyan bogárhátú kocsi, amelybe mindenki nagyon szívesen „beleülne”.
Tervezési elvek, avagy hogy körvonalazódott a királyegyházai cementmű.
Statikai, szerkezeti különlegességek.
Királyegyháza, Cementmű
Királyegyházán nincs sem mészkő, sem agyag. Mit keres itt mégis a cementgyár?
Fenntartható építkezés betonból
London belvárosában aligha lehetne ennél nagyobb ellentétet elképzelni. Alig pár száz méterre az ódon London Bridge-től épül a jövő gigantikus, futurisztikus felhőkarcolója, az angolul „The Shard" névre keresztelt toronyház, mely 310 méteres magasságával Európa második legmagasabb építménye lesz.
OK


Velux
Austrotherm
Austrotherm

Archmaaik

Médiaajánlat | Impresszum   TervLap ©