Bejelentkezés: Regisztráció Elfelejtett jelszó
Keresés
34 találat. (Keresés tárgya: " felújítás ")
Cikkek
A felújítás alatt álló M3-as metró állomásainak új látványtervei
2017 novemberében indult meg az M3-as metróvonal felújítása, a Lehel tér és Újpest-Központ közötti szakaszon. Nem csupán a pálya és az alagutak újulnak meg egy év alatt, de az állomások is modernizálódnak. Ezekből kettőt át is neveznek: az Árpád híd helyett Göncz Árpád városközpont, míg Újpest-Városkapuból Újpest-Vasútállomás lett.
Startol a Károlyi-Csekonics-palotaegyüttes újjáépítése
Több mint 14 milliárd forintot fordítanak a Múzeum utca 17. és a Reviczky utca 6. szám alatti Károlyi-Csekonics Palotegyüttes felújítására. Az idei költségvetésben ebből csaknem 1 milliárd forintot biztosítanak a rekonstrukcióra. Jövőre további 8,7 milliárd, 2019-ben pedig több mint 4,5 milliárd forintos keretet kell biztosítani a kivitelezésre.
Műemléki mustra 2016 – 1. rész
Az év elején mindig visszatekintünk és összegezzük az előző évet. Baranya megyei műemlékesként van okunk a büszkeségre, mert 2016-ban számos jelentős felújítás történt területünkön.
Építészeti stílusötvözés felsőfokon
Mennyire kell egy korabeli lengyel családi rezidenciában működő, romantikát bemutató múzeumnak romantikusnak lennie? A Janusz Labuz vezette felújítás eredménye formáját tekintve kevésbé romantikus, de a különböző korszakok annál tökéletesebb harmóniáját mutatja.
Nemcsak a Gül Baba türbe, hanem a környezete is megújul
A kiváló török-magyar kapcsolatok bizonyítékaként tekintettek a török és a magyar kormány tagjai a Gül Baba türbe és környezete közös finanszírozású rekonstrukciós munkálataira a felújítás kezdete előtt tartott keddi helyszíni sajtótájékoztatón.
Újabb felújítás kezdődik Budapesten: kerékpársáv épül a városi sztrádán
Jövő csütörtökön kezdi el a Budapesti Közlekedési Központ a Róbert Károly körút felújítását.
Kis segítség nagy átalakításhoz
A padlófűtés nem álom többé, még felújítás esetén sem!
Máshogy újítják fel az Iparművészetit, de a pályázatot nyerő Lukács és Vikárék tervezik továbbra is
A várhatóan jövő nyáron kezdődő felújítás miatt 2020-ig zárva lesz az Iparművészeti Múzeum – mondta Cselovszki Zoltán főigazgató. Addig a gyűjtemény szecessziós darabjaiból a Ráth György-villában kaphatnak ízelítőt a látogatók. A korábban tervezett bővítés kortárs stílusával azonban magas helyen nem értenek egyet.
Aláásták a Szépművészetit, lefelé tágasabb?
A felújítás alatt álló Szépművészeti Múzeumban folyó munkákat mutatta be Baán László főigazgató, és Mányi István építész.
Nem költözik a Ligetbe a Ludwig Múzeum
Nem költözik a Ligetbe a Ludwig Múzeum, azaz a Városligetben felépítendő Új Nemzeti Galéria épülete helyett marad jelenlegi helyén, a Müpában.
Milliárdok vannak energiahatékonysági felújításra! De milyenre?
Múlt héten egy konkrét felújítás kapcsán az államtitkár elmondta: már idén közel 20 milliárd, a ciklus egészében több mint 400 milliárd jut energiahatékonysági felújításra. Mire juthat ebből a hatalmas összegből? Hogyan ne rontsuk el?
Örökségvédelem jegyében – az Arady-villa
Számos régi villát, kúriát mutatnak be az idei Kulturális Örökség Napja alkalmából, melyek egyike az Arady-villa. Ennek a különlegesen szép ékszerdoboznak a megújulását kísérhetjük figyelemmel, amelynek lakóját, dr. Boda Krisztina festőművészt, a felújítás levezényléséért Podmaniczky-díjjal tüntették ki 2014-ben.
Milliárdos felújítás előtt áll a veszprémi toronyház
Kívül-belül rendbe hozzák uniós pénzből Veszprém egyik szimbólumát, a Húszemeletest. Úgy számolják, hogy 70 százalékos energiamegtakarítást hoz majd a felújítás.
Medence, megtisztulás, Ybl, Rácz, Dévényi
Építész: Ybl Miklós
A felújítás vezető tervezője: Dévényi Tamás
A szálloda vezető tervezője: Pethő László
Fotók és szöveg: Szentiváni János
A felújítás biztosan szebb, jobb, komfortosabb házat eredményez? Min múlik?
Felújításokkal indul idén a BME Épületszerkezettan Tanszék égisze alatt szervezet ÉTN sorozat a Bara Hotelben március 20-án. Mit lehet elrontani egy felújításnál, mire kell odafigyelni? Ráadásként „Az Év Bramac Tetője” Pályázat eredményhirdetése!
Felhívás Creaton tanulmányúton való részvételre
Szakmai tanulmányúttal jutalmazza azon tervezőket a Creaton Hungary Kft., akik Balance vagy Rapido megaméretű cseréppel tervezett épülettervvel jelentkeznek.
A Mátyás templom újra régi fényében ragyog
Meghatóan szép ünnepségben volt része annak, aki ellátogatott a Budavári Nagyboldogasszony-templomba október 13-án. Erdő Péter bíboros ünnepélyes nagymise keretén belül szentelte fel a főoltárt, s az egész épületet is. 2006-ban elindított felújítás költségeit kormányokon átívelve teljes egészében a magyar állam vállalta magára.
Védetté vált a Domus Áruház épülete
Arató György XIII. kerületi főépítész tájékoztatása nyomán értesültünk róla, hogy a Budapesti Domus Áruházat a Fővárosi Önkormányzat 2012. november 1-én védetté nyilvánította. Ezzel elhárult a bontás veszélye, valamint az esetleges felújítás sem lehet ötletszerű.
Szép lesz? – újabb látványterveket mutattak a Várkert Bazárról
A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium újabb látványterveket mutatott be pénteken a felújítás előtt álló Várkert Bazárról: az összesen 8,5 milliárd forint értékű, teljes egészében uniós forrásokból finanszírozott beruházás idén ősszel kezdődik és 2014-ben fejeződik be.
Hamarosan felgördül a függöny az Erkel színházban
Az évek alatt sok sikert megélt, de alaposan megkopott színházépület, a szcenikai berendezések elavultsága megújításra vár, bár 2009-ben még lebontásáról szólt a fáma, de az eredeti tervet elvetették. Az Orbán-kormány döntött a felújítás mellett. Erkel színház pedig lesz!
OK


Velux
Austrotherm
Austrotherm
Archmaaik

Médiaajánlat | Impresszum   TervLap ©