Bejelentkezés: Regisztráció Elfelejtett jelszó
Keresés
18 találat. (Keresés tárgya: " felsőoktatás")
Cikkek
Európai színvonalú táncművészeti oktatási központot adtak át az Amerikai úton
A Magyar Táncművészeti Főiskola egyetemmé avatása után egy évvel adták át a felsőoktatási intézmény új komplexumát. Az új centrumot egy régi, leromlott állapotú épületegyüttes részbeni átépítésével alakították ki a Studio IN-EX tervei alapján. A beruházás 1,2 milliárd forintba került.
Budapesti campusszal bővült a váci Apor Vilmos Katolikus Főiskola
A Jahoda és Páricsy Építésziroda munkájának pénteki átadóján Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára, Beer Miklós váci megyéspüspök és Szabados Ákos, Pesterzsébet polgármestere együtt vágták át a nemzeti színű szalagot.
Indul a pécsi egyetem új legyező alakú épületének megvalósítása
Aláírta pénteken a Pécsi Tudományegyetem (PTE) és a ZÁÉV Építőipari Zrt. vezetése azt a szerződést, amelynek értelmében a cég megkezdheti a pécsi Modern városok program központi elemét jelentő új, 11 200 négyzetméteres orvoskari épület tervezését, majd felépítését a felsőoktatási intézmény Szigeti úti telephelyén.
Európa egyik legrangosabb design és művészeti felsőoktatási intézménye épül Budapesten!
A MOME új campusának építésére a 2014-es kormányhatározatot követően kerülhetett sor, amikor is 12,6 milliárdos keretet határoztak meg a kiemelt beruházásra, amit tavaly december 28-án kiegészítettek további 6,8 milliárddal. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Ludovika-campusa után ez a második legnagyobb egyetemi fejlesztés Magyarországon.
Együttműködési központot épít a győri Széchenyi István Egyetem
Megkezdődött Győrben a Felsőoktatási és Ipari Együttműködések Központjának (FIEK) építése, amelyre a Széchenyi István Egyetem 6,4 milliárd forintot nyert a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivataltól.
Startol a Kecskeméti Pallas Athéné Egyetemi Campus I. ütemének kivitelezése!
Már a jövő héten indulhat Kecskemét eddigi legnagyobb felsőoktatási projektje, a Pallasz Athéné Egyetemi Campus I. ütemének kivitelezése. A közbeszerzés nyertese a zalaegerszegi ZÁÉV Zrt, várhatóan 2018 augusztusára készül el a munkálatokkal.
Újabb pályázaton sikeres a Minusplus
A Minusplus a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kar Szentkirályi utcai épületének bővítésére kiírt országos tervpályázaton nyert III. díjat, ezzel megismételte a tavaly év végén, a MOME Campus építészeti tervpályázatán elért sikert.
Komplex egyetemi kampuszmodell a Minusplus pályaművében
A felsőoktatási intézmények között elterjedt kampuszmodell újragondolásával vívta ki a Minusplus a MoME Campus építészeti tervpályázat zsűrijének elismerését. A pályaművet több éves kutatómunka előzte meg, amelynek eredményei alapján a jövő egyetemének koncepcióját fektette le az iroda.
Ifj. Kistelegdi István Gábor Dénes-díjat kapott
Első tervező építészként kapott díjat Kistelegdi István építészmérnök, a Pécsi Tudományegyetem tanára úttörő jellegű, a tudományos, kutatói, oktatói és építészeti esztétikai értékrendet egyben tükröző új oktatási szemlélet kialakításáért, és annak sikeres bevezetéséért a magyar felsőoktatásba.
„Club Tihany – A négy évszakos Balaton” - ötletpályázat
Az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület 2015-ben harmadszor írja ki felsőoktatásban tanuló hallgatók számára Ötletpályázatát!
Csendélet betonból
A megosztás a témája az idei, már ötödik alkalommal megrendezendő Beton kurzusnak, amelyen hat felsőoktatási intézmény mintegy 60 diákja vesz részt. Köztéri betoninstallációkra, betonból készült bútorokra és használati tárgyakra egyaránt számíthatunk.
Nagyerdei Tudományközpont – Debrecen
Az Agóra Pólus több hazai várost érintő közművelődési programja a kulturális infrastruktúra fejlesztésének támogatására jött létre. Fő feladata olyan komplex szolgáltatások nyújtása az ide látogatóknak, mely látványosan, gyakorlatiasan és interaktív módon ismerteti meg a város felsőoktatásához és gazdaságához szorosan kötődő tudományágakat.
Zaha Hadid lendületes könyvtára a most átadott bécsi egyetemi campus épületei között
Az osztrák főváros egykori XX. kerületi WU névre hallgató intézménye teljesen megújulva, új épületek birtokbavételével költözött a patinás Práter melletti térségbe, hírdetve a korszerű, mai felsőoktatás szellemiségét, s mindehhez még a környezetbarát építészeti csúcstechnológia is hozzájárul.
Tervezd meg a jövő bankfiókját!
A Gránit Bank Zrt. pályázatot írt ki felsőoktatásban tanuló hallgatók számára “Tervezd meg a jövő bankfiókját!” címmel WestEnd City Centerben található (1062 Budapest Váci út 1-3. I. emelet, Hild József sétány 24.) ügyfélközpontja funkcionális és arculati látványtervének elkészítésére az alábbi szempontok alapján.
A megszépült Zeneakadémia 2013. október 22-én nyit
Liszt Ferenc születésnapján nyílik meg újra a Zeneakadémia épülete. A szecessziós palota, megújulva, ünnepélyes műsorral régi pompájában fogadja majd a látogatókat.Nemcsak a világ egyik legtekintélyesebb zenei felsőoktatási intézménye kerül átadásra, hanem talán a legszebb, patinás hangversenyközpont is Európában.
Vidéki hallgatók győztek a MEH hallgatói tervpályázatán
Komár István, Debreceni Egyetem Műszaki Kar hallgatója nyerte a Magyar Energia Hivatal Takarékoskodj a Föld energiájával! elnevezésű hallgatói tervpályázatát. A pályázatra az ország legjelentősebb építészképző felsőoktatási intézményeiből érkeztek pályaművek.
The Green – A legzöldebb
Egyetemi kollégium épületegyüttese érte el az eddigi legmagasabb BREEAM eredményt.
Az elszámoltatási kormánybiztos látókörében az Építészfórum
A felsőoktatási beruházások keretében mintegy egymilliárd forintért készülő műalkotások pályáztatásának lebonyolítására – mint a napokban megjelent sajtóhíradásokból kiderül – minden esetben az Építészfórum Kiadói Kft.-t javasolta Magyar Bálint egykori oktatási miniszter. A cég hangsúlyozza: minden tisztán és szabályszerűen történt.
OK


Velux
Austrotherm
Austrotherm
Archmaaik

Médiaajánlat | Impresszum   TervLap ©