Bejelentkezés: Regisztráció Elfelejtett jelszó
Keresés
69 találat. (Keresés tárgya: " fenntarthatóság")
Cikkek
250 m magasan fekvő gigantikus üvegház landol 3 torony tetején Kínában
A Sky Conservatory a Safdie Architects tervezte Raffles City világon egyedülálló, új színfoltja. Az építés helyszíne Csungking városában, két folyó találkozásánál található. Látványos eleme a tornyok tetején elnyúló 280 méter hosszú zárt üveghíd.
Ha Zugló, akkor zöld bölcsőde
Hogyan lehet egy földszintes lepényépületet érdekesen megformálni egy forgalmas kereszteződésben? A Zimborás Gábor és Kiss Róbert által tervezett, tájépítészeti objektumként kialakított Mesevonat bölcsőde erre mutat egy egyedi megoldást.
A Foster + Partners nyilatkozatot adott ki a MOL Campus fenntartható tervéről
Nyilvánosságra kerültek a MOL-csoport új budapesti székházának, a MOL Campusnak tervei. Az új épület a jövő munkahelyének példája, amely a fenntarthatóságot helyezi a középpontba. Az UNESCO világörökségi helyszínen kívül épülő székház – amely közös helyszínre hozza a vállalat budapesti irodáit – a legmagasabb épület lesz a magyar fővárosban.
Környezetbarát és biztonságos: alternatív tüzelőanyagok a cementgyártásban
Európai színvonalú cementgyáraiban mindenekelőtt a fenntarthatóságot tartja szem előtt hazánk egyik vezető építőanyag-gyártója, a Duna-Dráva Cement Kft. (DDC). A környezet tehermentesítésének érdekében közel két évtizede alkalmaz másodlagos tüzelőanyagokat a vállalat, amelyet a jelenleg folyamatban lévő modernizációs beruházásuk is támogat.
Kristály projekt: a Siemens top fenntarthatósági épülete Londonban
A Kristály projekt stílszerűen a városok fenntartható jövőjéről szóló kiállításnak ad otthont, másrészt a fenntarthatósággal kapcsolatos események helyszíne, harmadrészt pedig a cég mérnökei számára jelent egy különleges munkahelyet.
A világ legzöldebb felhőkarcolója és a finalisták
Az Urban Habitat Award a magasépületek városi környezetben betöltött szerepét hangsúlyozza és veszi górcső alá. Az idei nyertesek kiválasztásában fontos szempont volt, hogy az épületek környezetüket és az őket körülvevő kulturális kontextust intelligens és pozitív módon befolyásolják. Fontos tényező volt a társadalmi fenntarthatóság is.
Magyarország legzöldebb épülete
A HB Reavis magyarországi vállalatának első projektje, a 2014-ben átadott Váci Corner Offices "kiváló" BREEAM minősítést szerzett. Ezzel Magyarország egyetlen olyan irodaépülete, amely megépülését követően a legmagasabb BREEAM fenntarthatósági minősítést nyerte el.
Három évig tartó építkezés kezdődik a Fradi-stadionnál
A Magyar Telekom átfogó megállapodást írt alá a WING Csoporttal, az ország egyik legnagyobb ingatlanfejlesztőjével a társaság új székházának megépítéséről és hosszú távú bérletéről. Az új székház az ország egyik leginnovatívabb, a fenntarthatóság jegyében megépülő irodaháza lesz.
A HUGBC alelnöke 2015 BREEAM Awards díjazottja
Barta Zsombor alelnök készítette a tekintélyes szöuli SK Group központjának BREEAM rendszer szerinti minősítését, amely fenntarthatóság szempontjából az ázsiai ország éllovasa lett.
Köcsögök a födémben
Afrikai fenntarthatóság, építés a lakossággal.
Eszes, nemcsak okos a dánok pluszenergiás passzívháza
Dánia nyugati partján, zöld környezetben felépült rondella irodaház nagysága ellenére is produkálja a fenntarthatóság 2020-ban megkövetelt legszigorúbb feltételeit. Ez köszönhető a Dán Passzívház Szövetség kreatív, hasznos tanácsainak, amellyel folyamatosan segítették a tervezők munkáját.
Kisebb ház, jobb élet
Az egyre növekvő ingatlanárak elől menekülve Alek Lisefski amerikai web dizájner kis mobilházat épített abban a reményben, hogy a szűkös belső majd a szabad levegőre és a közösségi kapcsolatok építésére kényszeríti majd barátnőjével együtt.
Fenntartható kényelem
Épületeinknek kényelmeseknek, egészségeseknek, alacsony energiafogyasztásúaknak és környezettudatosaknak kell lenniük - hangzott el a Nemzetközi Aktívház Szövetség idén hazánkban megrendezett éves konferenciáján.
Az első Környezettudatos Minősített Magyar Épületek Adatbázisa
A három éve működő Magyar Környezettudatos Építés Egyesület (HuGBC) szakemberei több éves munkájának végére került most pont, amikor elkészítették adatbázisukat, mely átfogó képet ad a környezettudatos minősítéssel rendelkező hazai épületekről. A minősítés egyre fontosabb szerepet játszik az épület értékelésénél.
Fenntartható miniváros lesz a világ legforgalmasabb repülőterén
Dél-Korea nemrég hozta nyilvánosságra azt a korszakalkotó tervét, mely szerint fenntarthatóság elveit maximálisan figyelembevevő minivárost hoznak létre az egyik kimagaslóan forgalmas nemzetközi repülőterük térségében. A Repülőterek Nemzetközi Tanácsa felmérései szerint a nevezett terminált évek óta a világ legjobbjai között tartják számon.
Szingapuri Park Royal Tower a zöld toronyépítészet etalonja
A zöld tornyoknak most jött el az ideje. Ezért is számít különlegességnek a Park Royal Tower, amely luxuskategóriát képvisel nemcsak építészetében, belsőépítészetében, de a fenntarthatóságában is, mivel elnyerte a legmagasabb szingapuri fokozatot, a Green Mark Platinumot.
Nyolc ágú csillag az új ENSZ székház Koppenhágában
Nyolc szervezetnek ad otthont ez a különleges és racionális épület, többek között az Egészségügyi Világszervezetnek (WHO), az ENSZ Gyermekalapjának (UNICEF), valamint Környezetvédelmi (UNEP) és Fejlesztési Programjának (UNDP) is. Tervező a 3XN Építésziroda, amely a fenntarthatóság legszigorúbb mércéjét követte.
Hernyó Ház, avagy a műgyűjtő luxusvillája
Az Andok vonulatáról tekint le Chile fővárosára az 12 rozsdásodó konténer alkotta épület, mely egy jómódú üzletembernek ad otthont.
Elkészült a világ első algameghajtású épülete
A hamburgi épület homlokzata algától zöldell, akár egy régen kitisztított akvárium. Igaz, utóbbival nehéz lenne meleg vizet biztosítani akár csak az aranyhalaknak is...
Átverés-e a zöld minősítés?
Az épületek zöld minősítése ma még részben marketing jellegű eszköz, de hamarosan már maga az ingatlanpiac követeli majd meg a fenntarthatóságot.
OK


Velux
Austrotherm
Austrotherm
Archmaaik

Médiaajánlat | Impresszum   TervLap ©